שליטה

רותי 11

New member
שליטה

אתם מכירים את האנשים האלה שהצ ורך שלהם
בשליטה נובע מחוסר הבטחון שיש להם לגבי החלטות
בחירות או מחשבות שלהם?
הם מנסים לשלוט באחרים ואז כשהאחרים נענים להם
זה נותן להם גושפנקא לכך שמה שהם אמרו חשבו או
עשו זה נכון - "כי עובדה אחרים עושים את שאני אומר"
מכירים אנשים כאלה ?

Apotheosis

New member
את מתכוונת לשיטת..

"If Everybody Else Do It- So Why Can't We"

"אם כולם היו קופצים מהגג - הגם אתה היית מנסה..

ואני אומר שאם את נמצאת בקבוצה שמובילה אותך לחשוב באותו צורת חשיבה מקובעת - את כבר די קפצת מהגג ולא החלטת לעצור בצד ולחשוב על אופציה אחרת..

כולנו נתקלים בלחץ חברתי, בהזמנות לאירועים חברתיים כאלו או אחרים - בהם, מה לעשות, הרוב עושה את מה שהוא רוצה שהמיעוט יעתיק.
ולכן יש צורך להפריד בין ההתנהגות החברתיתי שלנו לבין האמת הפרטית שלנו - יש לך חשיבה שונה אך את פועלת פיזית "כמו השאר" מכיוון שאין לך ברירה - או כי אינך רואה טעם להתמרד.. מתי זה יציק? כאשר זה "מתנגש" לך עם השיעה הפרטית שלך - ואת מתחילה להתייאש.

כולנו מכריים אנשים שאומרים "עובדה שאנשים אחרים עושים את מה שאני אומר" ואני אומר שזה בסדר אם זה הבוס שלך לעבודה - את לא יכולה להתמרד בעבודה שלך - אבל בשיטות שהן מעבר למה שאת מחוייבת לעשות כמו השאר (כגון עבודה) אין שום סיבה לשתוק ולשבת בצד בזמן ש"כולם עושים מה שמישהו אחד אומר" - כל עוד זה משהו שאת מחוייבת לעשות - את צריכה לשתף פעולה, מעבר לכך - למה לשים לב למה שכולם עושים? את יכולה גם להנות ממה שכולם עושים ואחרכך לחשוב "האם זאת אני?" "האם זה מתאים לי לחיות ככה? ואז להבין - זה אפקט העדר.. מה לעשות חלקנו הולכים אחר מה שאחר עושה - ויש אינדיווידואליזם - האמת והדרך הפרטית שלך - את יכולה לשלב גם את הדיעה שלך במקרה כזה - ככה שגם אם זה מציק לך - יש לך גם דיעה בנושא מה שנקרא..זה כמו הפורום הזה.. למרות שכולם מתחברים לאותה הדבר - לכל אחד דרך וסיבה שונה להיותו כאן..

רותי 11

New member
לא לזה התכוונתי - הכוונה שלי הייתה

לדוגמא - גבר נשוי והוא הטיפוס ששולט או מנסה לשלוט
במה שקורה בבית הן באישה והן בילדים כדי לכפות עליהם
את דעתו ואורח חייו כדי להצדיק בעצם את דרכו שלו כאילו
לקבל על ידי כך אישור לכך שמה שהוא עושה זה נכון כי
עובדה אשתי והילדים שלי שומעים בקולי או משהו כזה

Apotheosis

New member
אם יש בעיה בחיי הנישואין..

והבעל שלך שולט - במה הוא שולט? האם זה בא "עלייך" או על הילדים? את חייבת לנקוט דיעה וגם זהירות - מאחר ואדם שנמצא במצב של "שליטה" יכול להיות חמום מוח - ולא רק שלא יקשיב לדיעותיך - יכול גם להיות אלים אם תנסי לשוח איתו על זכויותייך בבית..
במקרה וזה סתם וויכוח - ניחא, גאת דעתו הוא יכול לנסות לכפות עלייך - את לא חייבת להסכים.
אורח חיו זה כבר עניינו האישי וזה לא קשור אלייך - מאחר ולכל אדם יש אורח חיים משלו - גם בחיי הנישואין - נישואים זה לא אומר ששניכם מאוחדים ושניכם מאושרים זה בזרועות זה לנצח - יש חילוקי דיעות - את זה את יכולה לשנות - אורח חיים זה כבר על "בעל" אורח החיים הזה לשנות - את יכולה לנקוט דיעה או לנסות להסביר אבל לא לשנות בכוח -כי כלום לא עובד דרך כפיה, במיוחד של אורח חיים.

זה שהילדים שומעים בקולו - זה כנראה בגלל שאו שהוא היה הדומיננטי וה"מחנך" בבית.. או שהילדים מפחדים ממנו ואין להם עדיין דיעה משלהם והם לא מבוגרים כדי לריב איתו או להסביר את זה שהם בסה"כ רוצים אבא שתומך בהם ומחנך אותם ולא פוגע בהם - ילדים זה לא משחק, וצריך לדעת איך לחנך ילדים נכון וחינוך זה לא שינוי אורח חיים של ילד - אלא להעשיר את העולם שלו באהבה..

נכון יש וויכוחים - אבל בסוף הילד תמיד רץ לאימא - מה לעשות, האימא היא ה"חמלה והעמוד התומך" של הבית.. בלי להיכנס לשלום בית וקשקושים - לא טוב לך עם מה שקורה ? הביעי התנגדות, תנסי לשנות - כאשר את נתקלת ב"חומה" ואין לך לאן לפנות - יש תמיד פסיכולוג נישואים, ויש תמיד דרך גישור - מה לעשות - לפעמים שדניהם לא עוזרים ואז את צריכה לחשוב הלאה - איפה ואיך אני רוצה ומוכנה לגדל את ילדיי הרחק מהשפעות רעות..

כדי למנוע כאלה דברים - כדאי באמת לשבת לשיחה רצינית עם בעלך או כל גורם אחר שמפריע לך - בחיי הנישואים או עבודה או אפילו חיי חברה - אם תשבי בצד ולא תנסי להיפתח - איך תשני מצבים שמפריעים לך?

במקרה ויש אלימות מעורבת כאן ושליטה שאת כבר מרגישה חשש או פחד תמיד יש גורמיםפ ממשלתיים לנושאים כאלו.

זה רק עניין של בחירה - אם את מתווכחת - תשלטי גם את בשיחה - אם זה עובר לצעקות פשוט תוותרי, קחי את עצמך ותעופי משם עם הילדים ליומיים לקרוב משפחה ותחליטי - האם אני ממשיכה לריב עד סוף חיי או שאני מוכנה לגדל את ילדיי ולא לחיות בסבל מתמשך בשם "הנישואים" או "שלום הבית" הארור..

מקווה שעזרתי.

Apotheosis

New member
הכל כמובן את יכולה לקחת בערבון מוגבל..

זוהי דעתי.. אני סתם מנסה לכוון אותך בעצמי..

Apotheosis

New member
זה לא משנה..

אני נתתי את דעתי, ללא קשר למי הודעתך פנתה או הציגה - נתתי תשובה כדוגמא , אמנם כתבתי "את" - זה בגלל שלא הבנתי למי שייכת הבעיה..

רותי 11

New member
תודה לך - ובכל זאת זאת הייתה רק

דוגמא אחת להסביר צורה של שליטה
אתה צודק שמי שבעצם פועל על פי
אותה "אמת" של אותו אחד בעצם
די פוחד ממנו או שהוא עצמו אין לו
באמת דיעה מוצקה ולכן הוא נשרך
אחרי אותו אחד.

הולי 101

New member
כן הייתה לי חברה כזו

זו לא רק שליטה באנשים אחרים הם גם משכנעים את עצמם שהם הכי חכמים מכולם
והם יודעים הכי טוב מה טוב לך ולאחרים.
שופטים אותך על כל צעד ושעל שאת עושה כי את חייה את חייך שונה מהם
ואם העצה שלהם או מה שהם אומרים לך לא מתאים לך ואת לא מסכימה אז את תמיד לא בסדר הם חכמים ואת טיפשה
חושבים שההתנהגות שלך או אופי שלך דומים לשלהם וזה ממש לא נכון ותמיד איכשהו ההתנהגות השלילית שלהם
משתקפת עלייך
הייתה לי חברה כזו , כבר דיברנו עליה בעבר.

מכיר את זה

ובלי לנקוב בשמות
באופן כללי זה פחד מחוסר שליטה
מרגישים שחייבים לשלוט בכל - כי מרגישים שכולם תלויים בהם

Nitzang

New member
מוכר מאד

הקטע עם אנשים כאלה שהם יודעים גם למנף את עצמם נכון על חשבון אחרים הבעיה היא כשהם נופלים הם נופלים ממש חזק
ואז הם מתהפכים.. אבל זה תמיד לוקח כמה שנים

תמיד כשיוצא לי לעבוד אם אנשים כאלה אני לוקח אותם בערבון מוגבל (כצלם) , אני מכבד אותם נותן להם את ההרגשה שהם שולטים בהכל
נותן להם תמרחב שלהם וזהו..
לא נכנס איתם לרקע אישי בחיים ומרחק מהם אחרי שסיימתי לעבוד

הנסיון לימד אותי בכלל לא להיכנס לעבודות איתם,
אבל לצערי לא תמיד אני יכול להימנע

אגב.. אי אפשר לחנך אותם, זה תהליך שהם בדרך כלל יעברו לבד

Apotheosis

New member
מסכים בהחלט עם כל מה שכתבתם..

במקרה ונתקלים בגורמים כאלה - מנסים לשמור מרחק
במקרה ועובדים - נותנים להם מרחב משלהם.

יפה, זה טוב לדעת שיש עוד אנשים שנלחמים ככה בשליליות בחיים שלהם, זה גם יפה שהבאתם דוגמאות וכנראה שבאמת "כולנו בסירה אחת" בנושאים מסוימים, אבל זה נחמד לדעת שיש לכולם שיטות והם לא סתם "מדברים" על הבעיות, אלא גם מוצאים שיטה יעילה לטיפול בבעיות האלה.. :)

רותי 11

New member
אגב ניצן משהו לא קשור

נכנסתי לאתר שלך וראיתי תמנות שלך
אהבתי - וגם לי יש אח שעוסק בתחום

למעלה