הם יכולים להיות גם וגם
גם הזויים וגם כורח המציאות (מבחינת המסעדנים). זאת מכיוון שמחירי המסעדות אינם מרכיב יוצא דופן בעלותו היקרה - באופן כללי המחירים בישראל בהרבה תחומים הזויים מול רמת ההכנסות, ולעתים גם התמורה. אנחנו משלמים יותר על רכב, על דיור ועל שכירות, על שוק האוכל בכלל, וכן הלאה. כך ששוק המסעדות מאוד קשה, עם שכירות יקרה, עלויות יקרות של חומרי גלם, עול נוסף של כשרות אם יש, והרבה רגולציה ושאר צרות וזה, אני מניחה (כי אין לי באמת שום היכרות מבפנים עם התחום), מביא לתמחור גבוה בכורח המציאות - אבל מבחינת הקהל, שמרוויח גם הוא את השכר הישראלי ונאבק בעלויות היומיום, כל זה לא משנה כשהוא צריך לעשות את השיקול על מה להוציא את הכסף, ועבורו כשפסטה עולה 90 שקל זה גבוה מדי, אפילו הזוי.
אני עצמי אוהבת אוכל, גם פיין דיינינג, אבל אם פעם עוד הלכתי לעסקיות ברפאל, כתית, מסה וכו' פעם בכמה חודשים בשביל הכיף, היום זה לא ריאלי עבורי כלכלית. גם בדרגה פחות גבוהה של מסעדה, אני מסתכלת על VFM בישראל ולרוב מתבאסת (וזה רק האוכל, הסטנדרט של השירות לדעתי נמוך בארץ) - וכל חוויה כזו מובילה אותי להעדיף בישול בבית מחומרי גלם טובים מאשר להוציא כסף על אוכל בחוץ שהוא בבחינת חתול בשק, ועוד שק יקר.