איך חיים בהווה?

spaysi8

New member
איך חיים בהווה?

אז,
חפרתי לכם לפני מספר שבועות על זה שאני בהתלבטויות בערך על כל דבר בחיים שלי-
עבודה, לימודים, חו"ל, זוגיות..

השאלה שלי עכשיו היא אחרת,
אני החלטתי כבר שמה שיקרה יקרה,
שאזרום ושאקבל החלטות באותו הרגע ולא חצי שנה מראש,

ועכשיו השאלה היא איך מצליחים לחיות ולהיות מאושרים מההווה?
הרי,
יש לי אחלה חיים, באמת. אחלה משפחה, חבר מ-ד-ה-ים, אני משוחררת, עושה מה שבא לי, בקורס ברמנים..
תכלס- יש לי על מה להתלונן אבל הרוב טוב.
הבעיה היא שקשה לי להתרכז בהווה ובטוב ואני רק חושבת על מה יקרה אם אתקבל או לא אתקבל ללימודים,
מה יקרה שהחבר ישתחרר וירצה לטוס לחו"ל וכו'..

אז,
רעיונות?

AlabamaW0rley

New member
אני חושבת שמה שאת מרגישה זה חוסר בטחון

כי כרגע - כן, החיים שלך סבבה. חלק גדול מהסבבה הזאת הוא בזכותך, אבל אי אפשר לבטל את העובדה שסך הכל היה לך גב מהמשפחה והחבר גם הוא מסודר כי הוא בצבא, ומה שלא תגידי, צבא הוא מסגרת יחסית יציבה ובטוחה. לא זוכרת מה כתבת, האם את גרה לבד או עם ההורים, אבל אם אתה גרה עם ההורים יש לכך חלק בהרגשה שהחיים עוד לא התחילו. כי זה חופש מדומה כזה, כביכול אין מחוייבויות ואת לא עובדת מתוך רעב ללחם. אבל למעשה, את במעין קייטנה לקראת החיים האמיתיים, בהם תלמדי מקצוע "אמיתי" ובהם הזוגיות למשפחה, ומשכנתא וכל הג'אז הזה.

טוב, תראי, לעבוד על עצמך את לא יכולה. זה מה שזה. את עושה חיים לפני שמתחילות התוכניות הרציניות. ואם את מודאגת לגבי הלימודים, זה רק הגיוני. יש מה להיות מודאגת לגבי הלימודים, ובכלל לגבי הקריירה. וזה שאת לא יודעת מה מצפה לך, גם מלחיץ.

יש שתי דרכי פעולה. הראשונה היא התכחשות. יש אנשים שמצליחים להתכחש בצורה מוצלחת, לחיות את הרגע ולפתוח את הבעיות בעיתן.
דרך הפעולה השני היא להפסיק את הקייטנה ולהתחיל לעשות צעדים לכיוון מה שתיכננת לעצמך. כשתהי עמוק בפנים, תאמיני לי, את בהחלט תרגישי ש"החיים התחילו".

spaysi8

New member
אני כבר שם, בדרך השניה

אני מחפשת עבודה שתתן הכנסה אמיתית,
אפילו שהשתחררתי רק לפני חצי שנה כבר נרשמתי ל5 מוסדות לימוד ונבחנת לכולם,
התחלתי לשלם על הכל בעצמי- חשבונות, כדורים ועוד ואם וכשאשר אתחיל ללמוד גם אשלם על דירה בעצמי,
אני כן מוכנה ל"חיים האמיתיים" אבל דואגת יותר מידי וכן רוצה באיזה שהוא מקום להצליח לחיות את הרגע ולא לחשוב כל שניה על "האם זה נכון לי להתחיל ללמוד השנה- במידה ואתקבל?" או "האם חבר שלי יזרוק אותי כי ירצה לטוס לחו"ל לשנה?" וכו..

מיכל312

New member
אוף. זה בדיוק מה שאני מרגישה.

כל הזמן עסוקה בעבר ובעתיד ומפספסת את ההווה והכי ברור לי שאני יודעת שאני מאושרת אבל לא מצליחה להרגיש את זה. אבסורד לא? הלוואי והיו לי רעיונות בשבילך
עדיין עובדת על למצוא אותם...

spaysi8

New member
כן לגמרי

בקשר לעבר- פעם הייתי חיה גם אותו,
עכשיו בעיקר חיה את העתיד שזה גרוע לא פחות.

בואי נקים קבוצת תמיכה :p

The LadyKiller

New member
אלו מחשבות וחששות שהן טריוויאליות לגמריי,

אבל את צריכה לחשוב איזה מקום בחיים נותנת להן.
תנסי לתכנן תכנית ב' לכל דבר, זה ייתן לך יותר תחושת בטחון.
אם לא תתקבלי ללימודים? תנסי מוסד אחר. תנסי ב2014. אין לאן לרוץ.
אנחנו חיים בהווה לא? אז תקבלי עוד שנה של כייף.
החבר ירצה לטוס לחו'ל אחריי הצבא? תטוסו ביחד. תטוסי עם חברות.
תתכונני לכל מי סיטואציות ואולי זה יעזור לך

spaysi8

New member
אני מנסה

אבל להרבה סיטואציות אין אופציה ב ואז אני רק "רואה שחורות" וזה מפחיד :(

spaysi8

New member
למשל-

לגבי הטיסה לחו"ל-
אין לי ממש עם מי לטוס ואם אתחיל ללמוד השנה אז לא אוכל לטוס עם החבר כי הוא משתחרר אחרי שאני מתחילה ללמוד,
לכן לגבי הטיסה אין אופציה ב.. אם יש לימודים- אין טיסה..

אפשר לטוס לחו"ל במהלך התואר או אחריו

יש לי חבר שסיים תואר ראשון באוניברסיטה וטס לאחר מכן לחו"ל לתקופה של חצי שנה. צריך להבין שסדר החיים שלך לא בהכרח חייב להיות צבא -> טיול -> לימודים -> נישואין -> ילדים.

spaysi8

New member
אני יודעת

אבל אני נורא רוצה להביא ילדים בגיל צעיר..
אז זה כן משהו שהוא למעלה בסדר העדיפויות..

ואז מתי טסים? :(

בשביל זה יש משפחה

כמו שהמשפחה שלי עזרה לאחותי כאשר היא טסה ונאלצה להשאיר את הבן שלה בארץ, כך המשפחה שלך תוכל לעזור לך במידה ותחליטי להביא ילדים ואז לטוס. אפשר כמובן גם לטוס עם הילדים...

The LadyKiller

New member
יש חופשות סמסטר,

אפשר למצוא פרטנרטים ב"למטייל"
לראות שחורות זה גם אופציונלי, תבחרי שלא ותראי שאת מצליחה "לפתוח את הראש" ולראות חלופות מקסימום לכל דבר

Purple Mushroom

New member
גם לי יש בעיה כזאת

לא יודע ממש איך להגיב. כי גם לי יש בעיה כזאת.
מדברים עם הסביבה, מדברים על זה עם הסביבה הקרובה. כנראה :)
לפחות יש מודעות על זה. :)

spaysi8

New member
אז..

קראתי חצי ולא היה לי כח,
אבל הבנתי את הפואנטה בערך ואני מסכימה

הייתה גם תקופה שהייתי ללא פייסבוק, ותקופה אחרת ללא פלאפון ואכן מרגישים את השינוי בתפיסת הזמן ובניהול היום-יום.. אבל קשה להתנתק :(

EdisonGirl

New member
קראי את הכתבה שמדאלוט שם

נראה לי שיש בזה משהו, אפילו רק הורה אחד לבעיה שאת מתארת, אבל חייב להיות איזשהו קשר...

למעלה