יש קיבוצניקים בקהל?

1Gesund

New member
יש קיבוצניקים בקהל?

אני לא בטוחה למה אני שואלת, כי אני כבר יודעת מעבר לכל ספק שלא אמול את בני. אבל אני מניחה שיש לי עוד כמה חששות לעבד לפני הלידה. אז ברשותכם

אנחנו חברי קיבוץ, קטן וחביב, וכזה שחבריו דווקא לא מרבים להתערב בחיים אבל בכל זאת קיבוץ. והסוגייה שמטרידה אותי היא כזו - אני קוראת פה כבר כמה שנים, עוד מההריון הראשון עם הבת הגדולה (יש עוד שתיים בבית), ונתקלתי לא מעט פעמים בטיעון הנפוץ שהיום עירום בקרב ילדים אינו נפוץ, ושמחנכים לפרטיות כו'. אז אצלנו הטיעון הזה לא תופס.. מתרוצצים פה הרבה ילדים עירומים בגן, בברכה וגם סתם בשביל. זה בנוסף לחיים חברה קטנה וסגורה. רוב המטפלות בגני הילדים הן מהקיבוץ, כך שעורלתו של בני תהיה ידע כללי
.

אני חוששת ממבטים שיפוטיים של אנשים, אני חוששת שזה יגביל את האופן שבו אני מתנהלת עד היום ואני חוששת שאי המילה תתפס כביקורת ושיפוט של כל האנשים האלו מסביב שכן ביצעו את ההליך הזה בילדיהם.

יש כאן אנשים שמכירים מקרוב את ההווי הקיבוצי ויכולים אולי לדבר איתי קצת על מה הם חושבים?

She Dolphin

New member
קיבוצניקים מהעבר, הולך?
ברוכים הבאים

אני בת קיבוץ. גדלתי בקיבוץ ותיק ומבוסס מגיל 0 עד 22. אחר כך גרתי כמה שנים בקיבוץ צעיר וקטן בערבה.
יש לי אחות אחת שגרה עד היום בקיבוץ קטן.
את הילדים שלי אני לא מגדלת בקיבוץ ואני לא לגמרי יכולה להעיד על הדינמיקות העכשויות בקיבוץ.
ללא ספק, בעבר החברה הקיבוצית היתה מאוד לוחצת. אבל כמו שאר החברה הישראלית, גם היא עברה הרבה מאוד שינויים ונפתחה לעולם.
קשה לי להאמין שהשינויים האלה לא יתבטאו גם ביכולת של הקיבוצניקים להכיל שונות קטנטנה כמו עורלה על הצ'ופצ'יק.
שמעו סיפור - ההורים הקיבוצניקים שלי, שמאוד לא שמחו על ההחלטה שלנו שלא למול את בכורנו כי חששו שיצחקו עליו, כמה שנים לאחר מכן, מיוזמתם ומבלי לשתף אותי ברעיון (לא החזיקו אצלנו יותר מדי מזכויות הילד לקבוע על עצמו) - תלו בגאווה גדולה על לוח המודעות של הקיבוץ - תמונה שלי מתוך כתבה בעיתון, ובתמונה רואים אותי מניקה את שני ילדי (ילדים בגיל שונה)!! זה הרבה הרבה יותר רדיקלי מלא לחתוך לתינוק, וככה בפומבי מול כולם, בעיתון ארצי וגם על לוח המודעות של הקיבוץ.
לא יודעת מה דיברו עליהם ועלי בקיבוץ מאחורי הגב, אבל כפי הנראה אמרו בעיקר דברים טובים. כי מאז ועד היום אוהבים אותי ואת הילדים כשאנחנו מגיעים לקיבוץ ואף אחד לא מסתכל עלינו עקום.
אז נכון שכבר אז לא גרתי בקיבוץ, וגם כיום לא, אבל ההורים שלי גרו שם עד יומם האחרון ולא רק שלא התביישו, אלא גם נפנפו בזה. יכול להיות שאפשר ללמוד מזה משהו.
בטח עוד מעט יגיעו לכאן עוד קיבוצניקים, נשמע מה הם אומרים.
בכל מקרה, שיהיה המשך טוב וקל

1Gesund

New member
הולך

זו הקבלה מעניינת. אני חוששת שגם אני אמצא את עצמי עוד כמה חודשים מניקה שניים (טרם גיבשתי עמדה בנושא, אך בנתיים מובלת לשם) אבל מעדיפה להשאיר את רוב האנשים תחת הרושם שהקטנה נגמלה. כנראה שפשוט אכפת לי יותר מידי מה אנשים חושבים

&nbsp
אני זוכרת את השער המדובר, אגב

&nbsp
לגבי יכולת הקבלה של הקיבוצניקים - אני בטוחה שהיא השתנתה והתפתחה עם השנים, ולא דואגת מכינוס שיחת קיבוץ בענייננו. אני מניחה שאני יותר מוטרדת מעניין המגורים בקהילה קטנה שבה "כולם יודעים", ופחות מהעניין הקיבוצי כשלעצמו.
&nbsp
תודה

She Dolphin

New member
אז שידעו. תכלעס, מה זה משנה?

גם בקיבוץ תל אביב יש מסגרות שבהן אנשים גם מדברים מאחורי הגב.
אני בטוחה שלהורים בגנים של הילדים שלי היו סיבות עסיסיות למדי לדון ביניהם בכל מה שנוגע לנו. וזה רק על דברים שהם ידעו!
אני הגעתי מזמן להחלטה - הורות זאת עבודה שלוקחת המון אנרגיה. מחשבתית, לוגיסטית, חינוכית, כלכלית, ערכית. כל הזמן מתעסקים במה לעשות, מה להגיד, איך להגיד, וזה לא נגמר כשהילדים גדלים.
לאור זאת, לבזבז אנרגיה גם על "מה אומרים" - זה יותר מדי בשבילי. אני אעשה מה שנכון, כל עוד אני לא עוברת על חוקי המדינה וכו', ואתעסק בשלי. מי שמדבר עלי מאחורי הגב דברים מכוערים, שיערב לו אם יוצא לו משהו מטוב מזה. אני לא מתכוונת לבזבז שניה על הנושא.
כל מה שאני יודעת הוא שהילדים שלי תמיד היו אהובים ומטופלים היטב על ידי אנשי הצותים שטיפלו בהם, ושההורים של החברים של הילדים שלי מאוד חיבבו ומחבבים אותם עד היום וכל ביקור שלהם בבתי החברים הוא שמחה גדולה לכל הנוגעים בדבר. מעבר לזה - אין לי מושג, לא ידוע לי ולא מעניין אותי.
מאוד משחרר

קשה לי להאמין שאם אתם תושבים או חברי קיבוץ מקובלים ואהובים, עניין העורלה יקבל כזה פוקוס. אולי יגידומשהו בסגנון של "שמעתם? וואו, איזה משוגעים/אמיצים/חסרי התחשבות/אנשים בעלי ערכים" (מחקי את המיותר) וסביר שבזה זה יסתכם. כמה זמן אפשר לדבר על עורלה אחת קטנה? ואת בטח יודעת, שאם יש סיבות נאחרות לכך שאתם לא מרגישים נוח בחברה בקיבוץ, או שהחברה בקיבוץ מרגישה לא נוח איתכם, לא על העורלה יקום ויפול העניין, נכון?
שיהיה בהצלחה בכל הגזרות

18 פאולה

New member
לא קיבוצניקית

אני לא קיבוצניקית אז אני מניחה שהתרומה שלי לדיון הזה מוגבלת אבל רציתי להציע תובנה (שלא יודעת כמה היא תעזור) - אבל שאנשים יסתכלו/ידברו/יתעסקו באיבר המין של הילד שלך, זה לחלוטין לא לגיטימי. נקודה.
תנסי לדמיין מצב אחר, נניח שלאחת הילדות שלך היתה נקודת חן באיבר המין שלה. האם היית מתייחסת אחרת לעובדה שהיא מסתובבת עירומה לפעמים בקיבוץ?
אני אומרת את זה, כי אלה דברים שאני גם אומרת לעצמי, כי גם לי יותר מדי חשוב מה חושבים עליי... ואני הרבה פעמים מוצאת את עצמי עסוקה בלחשוב לפני מפגשים חברתיים איפה אחליף לו חיתול, ומה אם מישהו יראה ומה אם יראו אותו מתקלח... והרבה פעמים כשאני מאפסת את עצמי בשאלות בסגנון הזה, זה קצת עוזר לי לשנות את הגישה שלי לזה, וזה בהחלט עוזר.
&nbsp
ועוד תרומה לא משמעותית, רק אגיד, שזכור לי שהיו פה בפורום לא פעם קיבוצניקיות וקיבוצניקים שכתבו שהילדים שלהם מסתובבים בעירום ואין בעיה. אולי תנסי לעשות חיפוש לאחור בפורום.
&nbsp
וגם עוד מחשבה, אולי בזכותכם ובזכות הגוזל שלכם שיסתובב שלם ועירום, אתם גם תסללו את הדרך להורים נוספים בקיבוץ :) זה גם אולי משהו שיכול קצת לעזור להסתכל אחרת על השונות הזו.
&nbsp

למעלה