פורים
פורים
פורים

Ofericko

New member
טיבעון אוזני המן

אהלן.
אני יודע שיש לא מעט מתכונים לאוזני המן טבעוניות אבל אשמח לקבל תחליף הולם לחמאה ולחלב במתכון הבא:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח
1/4 כפית מלח
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

אני יודע שאת החלב יכול להחליף חל"ס ושאת החמאה יכול אולי להחליף שמן קוקוס אבל אולי זה מורכב יותר ממה שאני חושב וגם אשמח לכמויות מדוייקות של התחליפים.

חן חן!

ladybug6

New member
דעתי

את החלב מחליפים בחלב סויה כמובן.

את החמאה אפשר להחליף במרגרינה אם כי לדעתי (וזה לגמרי נאמר עם דיסקליימר כי לא בדקתי את המתכון בעצמי אז לך תדע) - לא חייבים כל כך הרבה. אני הייתי מורידה את הכמות בחצי לפחות...
אם ממירים לשמן קוקוס אז הייתי מורידה יותר מחצי מהכמות, ורק בהנחה שזה שמן קוקוס בלי ריח של קוקוס אחרת זה ישתלט על הטעם והריח של הבצק.
צריך לראות אם כשמפחיתים מכמות השומן, יכול להיות שיהיה צריך יותר חלב סויה כדי שהבצק יתגבש.
וכל הבלאגן הזה הוא הסיבה שאולי עדיף להשתמש במתכון טבעוני שמישהו כבר ניסה והגיע למינונים מדויקים..

elin86

New member
אשמח להמלצה למתכון טוב

כי כמה שראיתי היו די חלוקים..

הכנתי כבר שתי נגלות ותובנותי:

אני מאד אוהבת את הבצק ״שלי״ כי הווניל וקליפת התפוז והמיץ נותנים לו טעם ופריכות. ניסיתי בשנה שעברה בצק פריך על בסיס שמן בלבד והיה לי לא טעים ולא נעים בפה.

שמתי לב שעם השנים ועם הניסיון הרבה יותר קל להכין. פעם זה היה מבצע מלחיץ, היום אני חוזרת מהעבודה, מכינה בצק, מרדדת ומקפלת ומתקתקת תבניות כמו סבתא מנוסה

בקשר למרגרינה - אני משתדלת להחליף בשמן קוקוס, אבל מכיוון שיש אצלי במשפחה כאלה שהטעם ממש מפריע להם (כשאני בכלל לא מרגישה אותו), אני תמיד מכינה לפחות סבב אחד עם מרגרינה.

החישוב שלי הוא כזה: אני מכינה אזניים קטנטנות, ומכמות בצק אחת יוצאות לי 50 אוזניים. בבצק יש 40 גרם מרגרינה. זה פחות מגרם אחד בכל אוזן.

elin86

New member
לא מפריע לכם המרגרינה במתכון

מנסה להמנע מהאיכסה הזה..

elin86

New member
מעדכנת.. אז זה מה שיצא

הבצק היה רך וממש נעים לעבודה.. הפתעתי את עצמי ויצא ממש טעים
מילאתי עם שוקולד ותמרים

ladybug6

New member
נראה יאמי

השתמשת בסוף במרגרינה או החלפת בשמן קוקוס?

ladybug6

New member
פורים
פורים
פורים

למה אתם מתחפשים?!

ואם אתם מרגישים זקנים מדי בשביל להתחפש, אז לפחות שתפו באיזה מתכון לפורים או משהו..

Ofericko

New member
טוב.... סוף דבר - אשתי הכינה קרוב ל-400

אוזניים (ימניות ושמאליות) טבעוניות למהדרין במילויים שונים:
תמרים ואגוזים.
משמשים.
שזיפים.
שוקולד.
רחת לקום.

השם יירחם.....

למעלה