לכל חברי הפורום היקרים

iba90

New member
לכל חברי הפורום היקרים

חברים יקרים,למרות שאנחנו מרגישים שאנחנו עוברים כל יום 10 מכות מחדש...חוסר ביטחון,עצבות,דיכאון,פחד,בדידות,אכזבה וכו'...אני מאחל לנו שבאמת נוכל לצאת לחרות של אמונה בעצמנו וביכולות שלנו, שנצא לאהבה, ושנהיה מסוגלים לשנות את כל מה שאנחנו חושבים שלא טוב בנו. לנשות הפורום אני מאחל מכת א(ה)רבה גברים
...ולגברברי הפורום אני מאחל "מכת בחורות"

שיהיה לכולכם חג שמח...ותזכרו שהכי חשוב...במצה יש 563 חורים

חג שמח לספרדים, משתתף בצער האשכנזים

כאשכנזי לאשכנזים, אני מבין את כאבכם ושותף לתסכול בלדעת שבבית ממול מנגבים טחינה ואנחנו מנגבים את הגזר מראש הגפילטע המעוך שהוצא מצנצנת שיועדה לשרוד הפגזה אטומית.

כאשכנזי במלכוד אני לא אוכל את הדג, אבל אין לי אפשרות להתחמק מהריח שבא מהצלחת הסמוכה.

אחרי שנכנסתם לדכאון, חג שמח! (כשר בטוח, כי לא אוכלים כלום חע)

iba90

New member
חח יחי הזוגות המעורבים!

אבא "מזרחי" אמא "אשכנזיה"...יש הכל על השולחן אבל...אמא שלי מכינה את כל ה"דליקטסים" המיוחדים שלא משנה מאיזו עדה אני...אני לא נוגע בהם

Berethor

New member
לא הכל שחור

יש גם מאכלים אחרים על השולחן אחרי הכל, ואני בטוח שגם בשולחנות של מזרחים לא חסר מאכלים לא משהו, חוץ מזה במלא על פי המסורת כמעט ואין מה לאכול בפסח אז זה לא ממש משנה. מה גם שאם בא לך טחינה תביא טחינה, זה שאתה אשכנזי לא אומר שאתה לא יכול לאכול טחינה.

מסכנים, אז מה נשאר לאכול?

איך אפשר בלי טחינה/ חומוס? רצוי עם לחם משובח.

Reyn

New member
אני אוהב גפילטעפיש (רגיל, לא יודע מה יש בפסח)

לא יודעת איך אצלך,

אבל אצלנו שום דבר לא מצער סביב שולחן החג [95% רומנים, 5% רוסים]
נא לא להכליל. תודה. :)

חג שמח!

memee2

New member
אני מרחמת על מי שצריך לציית לחוקים האלו.

אני כרגיל לא חוגגת שום חג. לא מבינה למה צריך את זה בכלל. כול מה שאכלתי הערב היתה במבה והייתי במחשב לבד. אין אפילו מצה בבית, לא מתכוונת לאכול מצה. כבר שנים לא אכלתי. יש אוסף גדול של חמץ בגלל כפייה דתית. אין לי כוח להכין כלום. לא ניקיתי שום דבר. לא אמרתי אפילו חג שמח לאף אחד

Berethor

New member

טוב בקשר לזה שאת בקושי אוכלת זה לא מפתיע אבל השאר קצת מפתיע..

Elle992

New member
א' אין צורך לרחם על אף אחד, וב' אין כאן

שום חוקים, כל אחד חוגג ועושה איך שנוח וטוב לו.

אני אישית אוהבת נטו את ההגדה והאוכל בחג, כל השאר ממש בלתי מעניין עבורי. כל אחד חוגג בדרך ובצורה שנוחה וטובה לו,

אין שום כפיה לאכול רק מצות ואין שום כפיה לקרוא את ההגדה כל אחד עושה את זה בדרך שלו,

ופעם הבאה כדאי לכתוב "לדעתי" כי החגים מסמלים דבר מאוד חשוב ולזלזל בצורה כזו גורפת בו זמנית שהרוב כן חוגגים ונהנים לחגוג אותם זה לא יפה.

memee2

New member
אני באמת ניסיתי עכשיו להוסיף לדעתי

וזה פשוט לא נכנס לשום מקום.
לדוגמא:
לדעתי, אני מרחמת על מי שריך לציית לחוקים האלו
אני מרחמת על מי שצריך לציית לחוקים האלו, לדעתי
לדעתי, אני כרגיל לא חוגגת שום חג
וכו' וכו' תוסיפי את זה לכול משפט. אני לא רואה שזה נכנס לאנשהו בקונטקסט 'צתערת. ננסה פעם אחרת

בכול מקרה זה דיי ברור שזו דעתי

dori78

New member
צודקת, זה לא נכנס.

מצד שני, בשפה העברית יש מספיק מילים שיכולות להתאים כדי להעביר את הכוונה.
כמו לדוגמה "באופן אישי, אני מרחמת..." וכו'. זה רק צריך להיות אכפת לך. כנראה שזה לא.

למעלה