פסח בפתח מה מבשלים לחג

לחמניות מקמח מצה

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=69955

לחמניות מאופן הכנה משודרג -מקור המתכון - 1מדינת ישראל


כמות הלחמניות בסלסלה -הכפלתי את המתכון X6 מנות

הלחמניות הוכנו ע"י רוב הגולשים והומלצו בפה מלא!!!!!
הלחמניות כ"כ גדולות כך שאפיתי אותן עוד חצי שעה מהרשום במתכון.
חשוב מאוד - לחמניות גדולות (בגודל חצי באגט) לאפות כ-1/4 1 שעות
----------------------------------------------------------------------------------
הערה של מירה בשלווה
-הורדתי מהמתכון חצי כוס קמח מצות ושמתי חצי כוס קמח תופח
---------------------------------------------------------------------------------


מצרכים

2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
½ כוס שמן
1 כפית מלח,
1/2 כפית פלפל שחור
===============================
אופן הכנה משודרג - מומלץ- 1מדינת ישראל

בסיר על הגז בישלתי את - המים, שמן, מלח, פפ"ש - עד לרתיחה

בבת אחת, הוספתי לסיר את קמח המצה - עירבבתי היטב עד שקיבלתי עיסה
רטובה ומיד סגרתי את הלהבה (משך העירבוב כדקה)

השארתי בצד את התערובת לקירור
בינתיים עד שהתערובת מתקררת -
שברתי ביצים שלמות לתוך קערת המיקסר, הפעלתי את המיקסר ועם וו הגיטרה והקצפתי את הביצים (ההקצפה גורמת לרכות ונפח כשנוסיף את התערובת).

לאחר כ-1/4-1/2 שעה התערובת קרה,

להפעיל את המיקסר במהירות נמוכה - להוסיף לקערת הביצים המוקצפות -
כף אחר כף מהתערובת הקרה עד שכל התערובת נבלעת בתוך הביצים.

מרטיבים ומנערים את הידיים (בכל פעם שיוצרים צורה חייבים להרטיב
את הידיים בכדי שהתערובת לא תידבק - ההרטבה עוזרת ליצירת צורה
חלקה של הלחמניה),

מניחים כל לחמניה על נייר אפיה במירווחים, ניתן לפזר מעל קמח מצה (לא חובה)

רצוי מאוד להניח תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים בכל זמן האפיה.

לחמם תנור- לאפות בחום 175 מעלות כ-3/4 שעה

לחמניה חלקה ולא לחה בפנים

לאחר האפיה יצאו ממש רכות ומעולות

הערות:

- ניתן לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן, הן פותרות את בעייתם של אלה
הצריכים לקחת אתם כריכים לעבודה.הלחמניות/לחמים מאוד מומלצות

- ניתן לאפות את הלחמניות כ- כיכר אחד (לחם) בתבניות אינגליש קייק.

 
פחזניות מקמח מצה

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=39138


לפחזניות

כמות – כ-20 חתיכות



החומרים
1/3 חבילה מרגרינה (כ-3 כפות)
1 כפית מלח
½1 כוסות קמח מצה עדין
5-4 ביצים
1 כף סוכר
1 כוס מים

אופן ההכנה
להרתיח את המים עם המרגרינה, המלח והסוכר.
כשהמים רותחים להוסיף את קמח המצה ולבחוש עד שהעיסה תיפרד מדפנות הסיר.
להסיר את הסיר מעל האש ולהוסיף את הביצים, כל ביצה לחוד, ותוך כדי בחישה לאחר כל הוספת ביצה לתערובת.
להשהות את העיסה עד שתיצטנן.
לצקת את העיסה בעזרת שקית לקישוט עוגות, על גבי תבנית שטוחה משומנת, ברווחים די גדולים.
פחזניות קטנות אלו יפות להגשה בציפוי שוקולד.

במידה ורוצים פחזניות גדולות יותר למילוי, ליצור מן הבצק כדורים בעזרת שתי כפות, ולערוך על התבנית המשומנת.

ניתן למלא את הפחזניות במילוי מתוק כמו – קצפת משמנת מתוקה + סוכר,
קרם או רפרפת סמיכה.
ניתן למלא גם במילוי לא מתוק כמו - כבד קצוץ, פטריות, גבינות וכו.

לאפות בחום בינוני כ- 50-40 דקות.


אני מילאתי ב- כבד קצוץ
עשיתי חריץ באמצע בגוף הברבור ומילאתי (להשאיר בצדדים סגור) ,
ומעל שפכתי מהרוטב.

 
רוטב פטריות לכבד קצוץ

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=39138

רוטב פטריות

לטגן בשמן 3 בצלים חתוכים לטבעות עד להזהבה קלה,
להוסיף 1-2 כפות קמח ולערבב
להוסיף 1 כוס מים חמים,
אבקת מרק פטריות - לפי הטעם,
פטריות חתוכות טריות/קופסה,
1/2 כף פלפל שחור,
מעט מאוד מוסקט,
לגבי מלח צריך קודם לטעום ואחר"כ אם יש צורך מוסיפים.
להוסיף עוד 2 כוסות מים חמים עד כדי כיסוי ועוד כוס.
להוסיף עוד 1/4 מרגרינה.
לבשל עד שהרוטב מצטמצם מעט.
 
כבד קצוץ

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=39138

החומרים

8 בצלים קצוצים גס
1 ק"ג כבד עוף / בקר
5 ביצים - קשות
1 כף (מחוקה )פלפל שחור
מלח - לפי הטעם
1/2 כף חוויג' למרק (לא חובה)
שמן לטיגון - 2 כוסות

אופן ההכנה

לחתוך לרצועות את הבצל ולהוסיף למחבת עם השמן, לטגן עד חצי השחמה.
בשלב זה להוסיף את הכבד והתבלינים ולהמשיך לטגן יחד עד להשחמה - עם מכסה זהירות מהשמן.

לתוך קערה לטחון את כל התערובת במכונת בשר ולהוסיף לטחינה גם את הביצים הקשות.

להוסיף לתערובת הטחונה את השמן מהמחבת. אם יש צורך להוסיף עוד שמן רגיל.

מתקבל כבד קצוץ אורגינלי ולא משחה.

 
עוגת המצות שלי / 1מדינת ישראל

עוגת מצות שלי / 1מדינת ישראל
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=92236


תבנית פיירקס מאורכת הכי גדולה
לטבילת 7 המצות - חלב


המצרכים

2 חב' שוקולד מריר (אני השתמשתי במה שהיה לי-60% מוצקי קקאו) - לשבור לקוביות
1/2 חב' מרגרינה

4 כפות קקאו
1/4 כוס ליקר קפה (לא חובה ניתן להמיר ל-1/2 כוס חלב שנשאר מהטבילה
1-3 כפות סוכר או ממרח שוקולד השחר
אופציה לטעם - קופסה קטנה של ממרח חרוב שקד

100 ג' אגוזים קצוצים


אופן ההכנה

על להבה בינונית להביא את המרגרינה והשוקולד להמסה תוך ערבוב
לאחר המסת השוקולד להוסיף את שאר החומרים - לערבב היטב
להמשיך לבשל עוד 5 דקות ולהוריד מהאש.
התערובת יוצאת דלילה אך במקרר היא מתקשה מאוד.

טובלים את המצות בחלב ומניחים בתחתית התבנית
שופכים מעל מעט מתערובת השוקולד
מעל מפזרים אגוזים קצוצים
=======================על פעולה זו חוזרים שוב עד שהמצות נגמרות

על המצה האחרונה מפזרים מעט מתערובת השוקולד
מעליה מעט אגוזים קצוצים
ומעל את יתרת השוקולד

בהצלחה

 
עוגת פרג ללא קמח / 1מדינת ישראל

עוגת פרג ללא קמח / 1מדינת ישראל
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=69965


תבנית 26


החומרים לעוגה (ללא הקרם)

6 ביצים מופרדות
¼ 1 - 1 כוסות סוכר
2 כפות שמן
250 גרם פרג
50 גרם אגוזים קצוצים
1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה

להקציף חלבונים עם 1 כוס סוכר
להקציף חלמונים + שארית הסוכר + שמן
לערבב פרג ואגוזים בקערה נפרדת + אבקת האפיה.
לערבב בעדינות רבה את החלבונים עם החלמונים ואת תערובת האגוזים והפרג.

לשמן תבנית אפיה של התנור, ולחמם את התנור לחום חזק.
להוריד את החום ל- 180 מעלות ולהכניס את התבנית
לאפות כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא ייבש.
כשהעוגה קרה למרוח את קרם השוקולד מעל העוגה.

קרם שוקולד

150 גרם שוקולד מריר
1/2 1 - 2 כפות קקאו
1 כף סוכר
3 כפות ברנדי (עדיף)/יין
1/4 מרגרינה/3 כפות שמן

הכנת הקרם

על להבה נמוכה מאוד, להמיס שוקולד ולהוסיף את הקקאו הסוכר והיין/ברנדי
- לערבב ולהוריד מהאש
להוסיף את המרגרינה עד לערבוב מוחלט


העוגה מומלצת מאוד ומתאימה גם לפסח.

בתאבון.

מקור המתכון - 1מדינת ישראל



 

חנהפ

Active member
עוגיות שוקולד ושוקלד צ'יפס

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.ro/2014/04/blog-post_7739.html[/URL]
מכמות הבלילה מתקבלות כ- 40-45 עוגיות
הרכיבים:
1 כוס קמח אוסם תופח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
300 גר' שוקולד מריר
1/3 כוס שמן
1 כף תמצית וניל
1 כפית אבקת קפה נמס
3 ביצים בטמפ' החדר
1/3 כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
1/2 1 כוסות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד עם השמן
לערבב את הקמח,ואבקת הסודה לשתיה
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת בלילה תפוחה מאוד ובהירה, בערך 6 דקות
ממיסים את הקפה בתמצית הוניל ומוסיפים לביצים
מוסיפים בכמה פעמים את השוקולד המומס עם השמן
מקפלים פנימה את החומרים היבשים כולל השוקולד צ'יפס
מניחים כפות מהבצק על נייר אפיה, מקפידים לשמור רווחים של כ- 4 ס"מ בין עוגיה לעוגיה
אופים 12-14 דקות בחום 180 מעלות
מקור: רוני ונציה
 

חנהפ

Active member
עוגת שייש לפסח

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.ro/2014/04/blog-post_342.html[/URL]

החומרים:
10 ביצים מופרדות
1/2 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח תפו"א
2 כפות קקאו מסונן
קליפה ומיץ מחצי תפוז
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר
להניח בצד
להקציף את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר והסוכר וניל
להוסיף בזרזוף את השמן
להוסיף בבחישה ידנית את הקמח תפו"א ואבקת האפיה
לאחד את קציפת החלמונים עם קצף החלבונים
לחלק לשתיים
למחצית להוסיף את הקקאו, קליפת התפוז והמיץ, לערבב
להניח בתבנית לסרוגין מהעיסות השונות, לערבב קלות בעזרת כף
לאפות בחום 170 מעלות כ- 40 דקות.
 
ערב טוב חברים וחברות


בשעה טובה היגענו לסופו של החג הארוך הזה

אשמח אם תוסיפו צילומים ומתכונים מארוחת החג.
(אפשרי מתכונים וצילומים של הדודות והגיסות).

חג שמח
 
למעלה