לחמניות מקמח מצה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=69955
לחמניות מאופן הכנה משודרג -מקור המתכון - 1מדינת ישראל
כמות הלחמניות בסלסלה -הכפלתי את המתכון X6 מנות
הלחמניות הוכנו ע"י רוב הגולשים והומלצו בפה מלא!!!!!
הלחמניות כ"כ גדולות כך שאפיתי אותן עוד חצי שעה מהרשום במתכון.
חשוב מאוד - לחמניות גדולות (בגודל חצי באגט) לאפות כ-1/4 1 שעות
----------------------------------------------------------------------------------
הערה של מירה בשלווה
-הורדתי מהמתכון חצי כוס קמח מצות ושמתי חצי כוס קמח תופח
---------------------------------------------------------------------------------
מצרכים
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
½ כוס שמן
1 כפית מלח,
1/2 כפית פלפל שחור
===============================
אופן הכנה משודרג - מומלץ- 1מדינת ישראל
בסיר על הגז בישלתי את - המים, שמן, מלח, פפ"ש - עד לרתיחה
בבת אחת, הוספתי לסיר את קמח המצה - עירבבתי היטב עד שקיבלתי עיסה
רטובה ומיד סגרתי את הלהבה (משך העירבוב כדקה)
השארתי בצד את התערובת לקירור
בינתיים עד שהתערובת מתקררת -
שברתי ביצים שלמות לתוך קערת המיקסר, הפעלתי את המיקסר ועם וו הגיטרה והקצפתי את הביצים (ההקצפה גורמת לרכות ונפח כשנוסיף את התערובת).
לאחר כ-1/4-1/2 שעה התערובת קרה,
להפעיל את המיקסר במהירות נמוכה - להוסיף לקערת הביצים המוקצפות -
כף אחר כף מהתערובת הקרה עד שכל התערובת נבלעת בתוך הביצים.
מרטיבים ומנערים את הידיים (בכל פעם שיוצרים צורה חייבים להרטיב
את הידיים בכדי שהתערובת לא תידבק - ההרטבה עוזרת ליצירת צורה
חלקה של הלחמניה),
מניחים כל לחמניה על נייר אפיה במירווחים, ניתן לפזר מעל קמח מצה (לא חובה)
רצוי מאוד להניח תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים בכל זמן האפיה.
לחמם תנור- לאפות בחום 175 מעלות כ-3/4 שעה
לחמניה חלקה ולא לחה בפנים
לאחר האפיה יצאו ממש רכות ומעולות
הערות:
- ניתן לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן, הן פותרות את בעייתם של אלה
הצריכים לקחת אתם כריכים לעבודה.הלחמניות/לחמים מאוד מומלצות
- ניתן לאפות את הלחמניות כ- כיכר אחד (לחם) בתבניות אינגליש קייק.