שרשור קינוחי פסח

bali

New member
מנהל
יש עוד מגבלות? נטול גלוטן? חלבי או פרווה? עוד משהו שאי אפשר לשים?

זו בקשה מאד כללית.

אני אוהבת להכין לליל הסדר עוגת מוס שוקולד ללא קמח בכלל. טעימה מאד וקלה להכנה יחסית. אפשר להכין אותה חלבית או פרווה.

נשמע הכיוון?
 

שיר שיר7

New member
שאלת הפחזניות

מעוניינת במתכון לפחזניות של פסח מישהי מכירה מתכון טעים ???

תודה
 

שיר שיר7

New member
שאלת העוגיות

אני רוצה להכין עוגיות קוקוס שאחד המרכיבים שלה זה מרנג אבל תמיד אני מכינה אחרי האפיה
זה יוצא לי כמו אבן וקשה לאכול את זה.

מישהי/ו מכיר/ה מתכון שיצליח לי ......

אני אוהבת גם על בסיס שקדים טחונים האם אפשר להחליף גם את הקוקוס בשקדים טחונים ??


תודה :)
 

bali

New member
מנהל
יש העדפה לטעמים מסויימים או משהו שלא אוהבים? כשאני צריכה להכין קינוח פרווה לפסח אני מכינה עוגת מוס שוקולד עם מרגרינה במקום חמאה ומקשטת בקצפת צמחית של השף הלבן (יותר טעימה לדעתי מריצ').

זה משהו שמעניין אותך?
 

bali

New member
מנהל
הבעיה עם פסח שהבצקים מאד כבדים

לחמניות של פסח עשויות מבצק רבוך כמו של פחזניות אבל הוא מאד כבד בגלל קמח המצה שבתוכו.

ייתכן שאפשר להכין פחזניות עם קמח תפוחי אדמה/קורנפלור במקום קמח רגיל אבל אני לא מכירה מתכון כזה לצערי.

מקווה שיש פה אנשים שמכירים פחזניות לפסח.
 

brown gold

New member
עוגיות שקדים

עוגיות שקדים : 1/2 ק"ג אבקת שקד טחון,1/4 ק"ג אבקת סוכר,2 חלבונים,1/2 כוס קמח תפוחי אדמה/קורנפלור,5 גר' אבקת אפייה,1/2 כפית תמצית וניל טבעית,1/4 כוס שקדים מולבנים חצויים לקישוט.
לחמם תנור אפייה ל-160 מעלות.
להקציף את החלבונים עם אבקת הסוכר ותמצית ווניל עד לקבלת מסה תפוחה יציבה.
לקפל לקצף את אבקת השקדים,קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה.
להכניס את התערובת לשק זילוף + צנטר חלק מס' 8.
לזלף עיגולים בקוטר 2-3 ס"מ ולקשט בחצי שקד מולבן.
לאפות בתנור שחומם ל-160 מעלות עד להזהבה.
לצנן ולאחסן בכלי אטום.
 

bali

New member
מנהל
חסרים קצת כיוונים....

חלבי? פרווה?
מותר קטניות או לא?

יש טעמים מועדפים או כאלה שממש לא אוהבים?

מציעה לך בינתיים לחפש קצת בחיפוש ובמאמרים שלנו, וכשתתני כיוון ננסה לתת עוד מתכונים.
 

bali

New member
מנהל
עוגת מוס שוקולד לפסח עוגת מוס שוקולד של באלי

המצרכים:


300 גרם שוקולד מריר לאפייה
100 גרם חמאה (או מרגרינה)
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
8ביצים מס' 2 (L) או 6 ביצים מס' 1 (XL), מופרדות.
2-3 כפות ליקר תפוזים (קואנטרו) או ברנדי או רום
1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת צמחית
2-3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה ומצננים את
התערובת לטמפרטורת החדר.

מוסיפים את הליקר והחלמונים, אחד אחד, ומערבבים היטב לאחר כל הוספת חלמון.

מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומקפלים אותו בעדינות לתערובת השוקולד.

מעבירים כמחצית מהתערובת לתבנית אפייה עגולה מס' 26 או 24 לעוגה גבוהה יותר, משומנת, ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ויבש.

את מחצית התערובת הנותרת שומרים בינתיים במקרר.

מצננים את העוגה האפוייה ומורחים עליה את התערובת המקוררת. מכסים את העוגה
בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, מומלץ ללילה
שלם או אפילו ליממה שלמה, לפני ההגשה.

לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה ממותקת ומורחים על שכבת המוס. אפשר לעטר בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים. אם רוצים את העוגה פרווה מורחים מעל קצפת צמחית, אני ממליצה על זו של השף הלבן.
 

מרימר100

New member
קינוח לפסח

הכיוון הכללי לא כבד כמו שכתבתי ואין הגבלות, איפה המאמרים?
 

bali

New member
מנהל
המאמרים בלשונית כלים ומידע

אם את רוצה קינוח קליל, הייתי הולכת לכיוון קינוח מבוסס על פירות.

למשל אגסים מבושלים ביין עם קרם וניל או שוקולד ליד. אפשר לעטוף את האגסים בבצק עלים או פילו ולאפות אותם.
 

מרימר100

New member
קינוח לפסח

תודה על הרעיונות, (ראיתי עכשיו סרטון איך להכין מרנג במיקרו לידיעת קוראות אחרות זה מאוד קל!)
 

bali

New member
מנהל
במקום לקחת מתכון לעוגיות קוקוס ולהחליף בשקדים

הכי נכון לחפש מתכון לעוגיות שקדים ובנפרד מתכון לעוגיות קוקוס.
אפייה היא כימיה וחומרים שונים מגיבים שונה לאפייה וצריכים יחסים שונים של נוזלים, חומרים יבשים, שומן וכיו"ב.

אין לי כרגע מתכונים לעוגיות שאת מחפשת אבל אבדוק ואם אמצא משהו אעלה לך. זו היתה הערה כללית כי את הרבה פעמים שואלת על מתכון X ורוצה להחליף בו חומרים, ולא תמיד זה מה שנכון לעשות.
 

lisi1818

New member
עוגיות קוקוס רכות

4 כוסות קוקוס
כוס וחצי סוכר
10 חלבונים
1 כפית מיץ לימון

להכניס את החומרים לסיר בישול ולהניח בתוך סיר עם מים רותחים. לבשל/ לערבב 15 דקות צריכים לקבל תערובת מבריקה
אחידה. לקרר מעט ולייצר כדורים ולהניח במרחק אחד מהשני על תבנית. לאפות בחום גבוה (200)כ-15 דקות העוגיות מוכנות
כאשר צבען חום בהיר. לקרר ולשמור בכלי סגור. אני אחרי 10 דקות בודקת לראות אם זה אפוי וצבעו חום. רצוי לבדוק כי כל
תנור החום שונה.
בתאבון
חג שמח
 

CallMeCavanaugh

New member
אולי קמח נטול גלוטן?

אני חושב שקמח כזה כשר לפסח, אבל אני רחוק מלהבין בתחום, אז עדיף לבדוק ולא לסמוך עלי.

יש מוצרים שכל מה שהם דורשים זה החלפת הקמח הרגיל בהם וזהו.
 

שגיב23

New member
שילוב קמחים

יש שילוב כלשהו של קמח מצה וקמח תפו"א שנותן תחליף טוב לקמח חיטה רגיל לא זוכר את הכמויות אבל אנסה לחפש
אפשר גם לנסות עם קמח תופח של פסח רק שיש בו אבקת אפייה וזה אין בבצק רבוך
אולי הן יתפחו יותר מידי אבל שווה לנסות
 

bali

New member
מנהל
שרשור קינוחי פסח


בואו נאסוף לכאן את כל השאלות, בקשות ורעיונות לקינוחים לפסח.

לכל המבקשים עזרה - נא לציין כיוונים, מגבלות, פרווה/חלבי וכיו"ב כדי שאנשים לא יטרחו להעלות מתכונים שלא יתאימו לכם בכלל.
 

CallMeCavanaugh

New member
אלפחורס ללא קמח

אני מתכוון להכין עוגה שיושבת על תחתית של ביסקוויטים, אז חיפשתי ומצאתי מתכון לאלפחורס כשרים לפסח. אני אכין חתיכת בצק כזאת ואפורר בשביל תחתית העוגה.

בצק אלפחורס ללא קמח:
מקרימים עם וו גיטרה 100 גרם חמאה רכה ו-60 גרם אבקת סוכר. מערבבים חלמון ביצה עם 15 גרם ברנדי ומוסיפים לאט לאט לקרם ממשיכים לערבב עד איחוד. מוסיפים 150 גרם קורנפלור ו-6 גרם אבקת אפיה וממשיכים לערבב רק עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד, מעבירים למקרר וממשיכים מכאן כמו עם כל בצק פריך אחר.
 
למעלה