חג שמח!

חג שמח!

חג פסח שמח לכל הכותבים ובכותבות בפורום - וגם לאלו שרק קוראים ומדי פעם מהנהנים לעצמם מול המסך.

מי ייתן וחג האביב יסמל התחלות חדשות וטריות, וניקיונות החג יהיו גם אלו הפחות מוחשיים.

ובשרשור הזה אפשר גם לספר מה התכניות שלכן לפסח, איפה תחגגו את הסדר, האם חופש לילדים הוא עבדות להורים וכל דבר אחר שמתחשק.

אנחנו החלטנו לפני כמה שנים

שכדי למנוע תהיות ובלבולים וגם כדי להמעיט בפקקים, שאת ערבי החג נחגוג תמיד אצל ההורים של אשתי בר"ג, ואת החגים נחגוג אצל המשפחה שלי בנתניה. זה היה כשגרנו בר"ג, והיה הרבה יותר הגיוני להיות חמש דקות מהבית ולא שעתיים בפקק. אבל גם עכשיו במודיעין זה הגיוני.

אז את הסדר חגגנו כמעט במלואו, כולל קריאת ההגדה עד סופה ושירת כל מיני חלקים שאני מתפלאת בכל פעם מחדש שיש להם לחן ("כי לו נאה, כי לא יאה"?!). הקטנה אמרה יפה שלום לכולם ואז הלכה לישון על שמיכה בסלון, שני מטר מהדיבורים והאור והרעש. לא הפריע לה בכלל. בן הדוד שלה מאנגליה שמבוגר ממנה כמעט בשנה היה הרבה יותר עירני.

ובאשר להמשך הפסח - לשמחתי הרבה העבודה שלי יוצאת להדממה כמעט בדיוק על החופש מהמשפחתון, וזה אומר שאנחנו זוכות לבלות ביחד שלושתנו איזה שבוע וחצי רצוף. תענוג אמיתי לקום ולישון ולהסתכל כל היום על הפצפונת.

וחוץ מזה חגגנו השבוע יום נישואים שלישי, אבל זה כבר לא קשור לפסח

מזל טוב

תגידי, אתן חוגגות את יום הנישואים וגם את יום השנה שלכן שבו התחלתן לצאת?

כן

ועוד מגוון רב של תאריכים שאנחנו מציינות - ביזאריים יותר ופחות (היום שבו נפגשנו, איזשהו דייט רב משמעות שהיה לנו, חו"לים שנסענו אליהם יחד, תאריכים שקשורים להתהוות הילדה והרשימה עוד ארוכה
).

זה אומר שאצלנו כמעט כל יום הוא חג או בעל משמעות סמלית :)

כאן הם

New member
היה נחמד ועשינו משהו שונה

היה נחמד. שכרתי את המועדון בשכונה שלנו, ובאו בערך 30 אנשים שזה חברים וחברות שלי שהזמינו חברים שלהם וכולי וכולי. הסדר כמעט לחלוטין אורגן ע"י זוג חברות שלנו.

מה שהיה נחמד מאוד, שונה ואני מאוד ממליץ, והפעם הראשונה שראיתי דבר כזה: היה מחזה על חיי משה ולכל ילד היה תפקיד במחזה... סיפור מאוד פשוט, כולל בובה שהייתה משה בתיבה, שמיכה כחולה שהיתה היאור, תחפושות פשוטות של פרעה, 10 מכות, וכולי.

לפחות הילדים השתתפו בזה והבינו את הסיפור. אבל עם ילדים (בערך 10 פלוס) בגילים של 3 עד 8 (הבן שלנו) זה היה די ברדקיסטי אבל מהנה עבורם. אני מאוד ממליץ לעשות דבר כזה כשיש הרבה ילדים.

הבן דוד שלי מאירלנד הצפונית (למעשה בן דוד מספר 3) ואישתו (סקוטית) נהנו מזה - הסדר הראשון שלהם.

רענן

סך הכל עובר בנעימים

גם בלי לעשות משהו מיוחד. נעים מארוע משפחתי אחד לשני, או שסתם יושבים בבית או שנפגשים עם חברים

כייף לכולנו בלי שיגרת בית הספר, יש משהו מאוד רגוע באוויר....

למעלה