סכמ"ש

DAN1EL

New member
סכמ"ש

משהו טוב שקרה השבוע:
משהו רע שקרה השבוע:
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא:
התחדשות השבוע:
סרט השבוע:
סדרת השבוע:
ספר השבוע:
שיר השבוע:
אלבום השבוע:
מאכל השבוע:
ציטוט השבוע:
תמונת השבוע:
תכניות לסופ"ש:
אחר (או: מסר חשוב לאומה):

ערן1987

New member
יאללה

משהו טוב שקרה השבוע: היה כיף ביום העצמאות, אכלנו הרבה על האש, יצאתי עם חברים בערב להופעות ברמה"ש והיה לא רע בסה"כ

משהו רע שקרה השבוע: לא זכור לי שקרה משהו כזה חח

משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: ה-due date של גיסתי אמור להיות ברביעי/חמישי הבא ואנחנו ממש מחכים כבר שהיא תלד.. ראבק, היא כבר נהייתה ממותה!

התחדשות השבוע: הוח, אני והזיכרון שלי.. לא נראה לי שקניתי השבוע משהו מעניין חחח

סרט השבוע: "ארוכה הדרך למטה", דרמה קומית בריטית למהדרין עם פירס ברוסנן, טוני קולט, ארון פול ואימוג'ין היפס (או משהו כזה
). הוא צפוי לחלוטין ממאות קילומטרים, אבל הוא קליל, חמוד, מהנה ומעביר שעה וחצי בכיף ברגע שמקבלים אותו בראש טוב ומתעלמים מכל מיני טעויות תסריטאיות קצת מעצבנות

סדרת השבוע: שוב, "זגורי אימפריה"

ספר השבוע: נאדה

שיר השבוע: סיה והשנדליר שלה. הקליפ

אלבום השבוע: התלבטתי בין "19" של אדל ל-Everyday Robots של דיימון אלברן, ואני לא יודע מה להחליט.. שניהם שונים מאוד, את ER שמעתי רק פעם אחת אבל התרשמתי ואת "19" שמעתי כבר טונות של פעמים.. אז אני מכריז על תיקו!

מאכל השבוע: העל האש מיום העצמאות

ציטוט השבוע: אוףףףףףףף, למה הזיכרון שלי כזה גרוע?? נשבע לכם שהיה לי משהו קורע מהעל האש של יום העצמאות, כשאלתי עם כל המשפחה.. סאמממממק!

תמונת השבוע: סיפור חיי

תכניות לסופ"ש: האמת? שום דבר מיוחד. הצעות?

אחר (או: מסר חשוב לאומה): נחשו מה אני עושה עכשיו? מה כבר, פאקינג שיט, אני יכול לעשות בשישי בבוקר??? סאמק!!!

DAN1EL

New member
"ארוכה הדרך למטה"

הוא אחד הספרים הכי טובים שקראתי אי פעם בערך!
חולה על הספר הזה.

כל כך התבאסתי כשגיליתי שעושים לו סרט, אתה לא מבין.

ראיתי את הטריילר והוא נראה על הפנים וזה ממש ממש מבאס, כי הספר אדיר!

ערן1987

New member
למה התבאסת בעצם?

הוא דווקא ממש חמוד.. אולי הספר באמת מצוין וכו', אין לי מושג כי לא קראתי אותו, אבל אני ממש נהניתי מהסרט

DAN1EL

New member
כי עכשיו אנשים בחיים לא יקראו את הספר.

זה לא ספר מספיק מוכר, לפחות לא בארץ, ואנשים שיראו את הסרט - במקרה הטוב יגידו שהוא חמוד, אבל לא בדיוק ירוצו לקרוא אחר כך את הספר.

אני יכול להמר שאתה, ועוד הרבה אחרים כמוך, לא תקראו את הספר הזה בחיים. אף פעם. לעולם. וזה הפסד, כי זה ספר מעולה.
אני ממליץ עליו להרבה אנשים, ועכשיו אנשים יגידו "אה, דווקא ראיתי את הסרט, והוא לא היה מי יודע מה" או "הוא היה חמוד" והם יוותרו.

ובכלל, בלי קשר, יש יותר מדי עיבודים בקולנוע של ימינו. זה פשוט עצוב בעיניי שהקולנוע לא מייצר תסריטים מקוריים יותר.
רוב הסרטים מבוססים או על קומיקס, או על משחק מחשב, או שהם סרטי המשך, או שהם מבוססים על סדרת טלוויזיה, או שהם רימייק לסרט זר או ישן, או שהם מבוססים על ספר.

אנשים מבקרים את וודי אלן, אבל לפחות הוא כותב תסריט מקורי, לא אדפטציה, שנה אחרי שנה אחרי שנה. וזה משהו שאי אפשר להגיד על רוב הבמאים. אפילו האחרון של סקורסזה הוא אדפטציה. ועל האחרון של ספייק לי אני לא רוצה לדבר בכלל.
זה מעפן, תכתבו תסריטים משל עצמכם ותביימו אותם! ססעמק.

ערן1987

New member
זה לא סרט שיהפוך ללהיט עולמי ענק

לכן אני לא יודע עד כמה זה ישפיע על מכירות הספר, אבל בטוח שיהיו לא מעט אנשים שיקראו את הספר אחרי שראו את הסרט.

אני מסכים איתך בסה"כ על הפסקה האחרונה, אבל לא חושב שיש משהו רע באדפטציות. לא כל תסריט מקורי הוא טוב כמו שלא כל תסריט מעובד או טוב. זה תלוי במיליון גורמים שונים, כמו שאתה יודע, ולפעמים תסריט מעובד יתעלה בכמה וכמה מונים על תסריט מקורי.

DAN1EL

New member
לא רוצה שהם יקראו את הספר אחרי הסרט,

זה סתם מעפן. שיקראו אותו לפני!
אחרת עדיף שלא יקראו בכלל.
והם כנראה לא יקראו בכלל.

אין לי בעיה עם אדפטציות, ואני הולך ל"משחקי הרעב" ו"ההוביט" ו"מפוצלים" ועף באוויר והכל טוב ויפה.
יש לי בעיה עם זה שהקולנוע כולו איבד מהעצמאות שלו כמדיום וכאמנות, ומסתמך רובו ככולו על אדפטציות.
אפשר שיהיו פה ושם אדפטציות, אבל לא שהכל יהיה אדפטציות.

DAN1EL

New member
זה לא ספר חדש, וגם לא כל כך מוכר,

כמו שכבר אמרתי.

DAN1EL

New member
הלוואי, אבל אני קצת פסימי לגבי דברים כאלה,

מכל מיני סיבות שעדיף לא להיכנס אליהן כרגע כי זה דיון שלם (מצב הספרות בארץ ובעולם, מצב הרשתות, מצב הקוראים והלקוחות, הטמטום הכללי של הציבור בדור הפייסבוק וכו').

Rud3 Boi

New member
עונה

משהו טוב שקרה השבוע:היה שבוע טוב בעבודה, העפתי אנשים גרועים מהחיים שלי וגיליתי שזה לא כזה קשה, הפגישה הראשונה עם ההורים של החבר עברה בשלום.

משהו רע שקרה השבוע:
אני לא מצליח להיסגר על מה ללמוד ארר.

משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא:
שהחבר יחזור מחול, לבקר את סבא שלי, להמשיך לעבוד קשה

התחדשות השבוע:
החליפו לי את האייפון 5 לאייפון 5S. לא כזה איכפת לי איזה פלאפון יש לי האמת, אבל סבבה מגניב. הוא גם בצבע זהב, שאני צריך להתרגל לזה.

סרט השבוע:
לא היה. אבל לפני שבוע ראיתי עם חבר שלי את ספיידרמן, ואני חייב לשתף.
זה סרט ממש יפה, עתיר תקציב כמובן, אבל פשוט ל א נ ג מ ר, וגם כשאתה חושב שהוא נגמר, הוא לא.
זה כאילו, הלוו...אנחנו נצא מכאן מחר?.
אהבתי שהם השתמשו בבחור שהוא לא דוגמן הורס, כמו זה שהביאו לגלם את סופרמן, אלא בחור שנראה כמו כל בחור אחר מניו-יורק, ככה הרבה יותר קל להזדהות עם הדמות, וגם זה נראה יותר טבעי.

סדרת השבוע:
אין משהו.

שיר השבוע:
אממ משהו של פלורנס אנד דה מאשין נראה לי קוראים להם...חבר שלי מת עליהם. וגם מדמם מהאוזניים כשאני שם את סלינה חח.

אלבום השבוע:
לא היה

מאכל השבוע:
הקציצות של אמא

ציטוט השבוע:
אמא:דני שובבני, הכנתי קציצות
אני אחרי 10 שניות:אמא...ניקיתי לך את הסיר...:)

תמונת השבוע:
לא הייתה

תכניות לסופ"ש:
לישון ולאכול מלא

אחר (או: מסר חשוב לאומה):
היום התאמנתי בחדר כושר ליד ה ע ת ק של סלינה גומז. זה היה מדהים. הייתי בשוק לכמה שניות.
ואז כשאמרתי לה שהיא דומה לה היא אמרה לי "כן...הבנות בבצפר אוהבות להציק לי בגלל זה".
אז אמרתי לה "מתוקה, הן לא מציקות לך כי את דומה לסלינה גומז, הן מציקות לך כי מציק להן שהן לא."

Rud3 Boi

New member
קופירייטינג או ארט-דירקטורינג

א ני מתלבט אם בא לי להיות המוח מאחורי הרעיון, היוצר של התסריט, של הקונספט.
או להיות המנהל האומנותי שאחראי על כל האספקט האומנותי והעיצובי של הדברים.

ברור שכשמדובר במשרד פרסום, אז מדובר על צוות שעובד בהרמוניה.

DAN1EL

New member
מסכמ"ש

משהו טוב שקרה השבוע: לא משהו מיוחד.
משהו רע שקרה השבוע: גם לא. הכל התנהל על מי מנוחות. לא טוב ולא רע.
משהו שמצפים/לא מצפים שיקרה שבוע הבא: אחרי יום שלישי אני אהיה בן אדם אחר לגמרי (או לפחות בן אדם שהגיש עבודת סמינר)
התחדשות השבוע: כלום!
סרט השבוע: "תמונות קצרות" של אלטמן.
סדרת השבוע:

ספר השבוע: "תודה" של פבלו קצ'אז'יאן. מעולה! מטורלל לגמרי. מצחיק ומחריד בו-זמנית.
שיר השבוע: John Frusciante - Stage
אלבום השבוע: Michael Jackson - Number Ones
מאכל השבוע: כל מיני...למה הכנסתי את השאלה הזאת לכאן מלכתחילה?

ציטוט השבוע: אף פעם אין לי ציטוט

תמונת השבוע: תמונה חדשה ומגניבה של טרי.
תכניות לסופ"ש: פחח. ביום שלישי יש לי עבודת סמינר להגיש. זה עונה לכם על השאלה?
אחר (או: מסר חשוב לאומה): לא לדחות דברים לרגע האחרון! (מסר שאני לעולם, אבל לעולם, לא מצליח ליישם
)

ערן1987

New member
"או לפחות בן אדם שהגיש עבודת סמינר"

בהצלחה בסמינר! על מה אתה עושה?

למעלה