Spy

Larc En Ciel

New member
Spy

תזכורת פרקים:
פרק 1- http://www.dramabeans.com/2015/01/spy-episode-1/
פרק 2- http://www.dramabeans.com/2015/01/spy-episode-2/
פרק 3- http://www.dramabeans.com/2015/01/spy-episode-3/
פרק 4- http://www.dramabeans.com/2015/01/spy-episode-4/
פרק 5- http://www.dramabeans.com/2015/01/spy-episode-5/
פרק 6- http://www.dramabeans.com/2015/01/spy-episode-6/

Larc En Ciel

New member
בקצרה על ששת הפרקים

בעיקרון עד פרק 5 הדרמה הייתה מאוד צפויה לטעמי, היו חלקים שיותר (
כמו "הצירוף מקרים המטורף"
שפתאום הבוס של סונוו היה צריך את העזרה של אבא שלו, או שחברה שלו היא מרגלת
). וחלקים שפחות (
התאונה דרכים שהייתה הסוואה למוות של המרגלת הצפון קוריאנית
).
אני חייבת להגיד שאני אוהבת את הדמות של האימא מהבחינה שהיא לא נשארה חייבת לחברה שלו, ובסוף פרק 6
אמרה לה "את מחפשת את זה?", ונפנפה לה בפלאפון בפנים
.
שמתי לב שבפלאפון האימא רשומה בצג של בעלה כ- "אימא של סונוו", ולא כמשהו אחר... יש מצב שסונוו הוא הבן של ההוא עם הצלקת?, ובגלל זה הוא לא הרג אותו? או שהלכתי לאיבוד באיזושהי נק'?...

מבחינת שחקנים:
Bae Jong Ok עושה עבודה טובה רוב הזמן, וגם נראה Jung Won Joong (האבא) הוא שחקן לא רע
. Kim Jae Joong דווקא הפתיע אותו לטובה עם המשחק שלו, אני זוכרת שראיתי אותו בסרט "Codename: Jackal" ולא התלהבתי ממנו. וכבונוס נראה שהוא השתבח כמו יין מבחינת מראה
.

מבחינת Ko Sung Hee (חברה שלו)... לפני שהתחלתי לראות את הסדרה חשבתי שאנשים סתם מתאכזרים אליה, אבל היא שחקנית כמו שאני זמרת אופרה כלומר בלי טעם ובלי ריח... לא רק שהיא שהמשחק שלה נראה מגושם, גם נראה שהיא לא מרגישה נוח מול מצלמות.... מי שבחר בה לתפקיד ראשי צריך להגיש התפטרות... כי זה נראה כאילו הוא קיבל שוחד כלשהו
. אם כבר היו צריכים לעשות החלפה בינה לבין השחקנית שמשחקת את החברה למשרד של סונוו, או יותר טוב להחליף בינה לבין המרגלת הצפון קוריאנית.

ולסיכום, יהיה מעניין לראות מה יקרה בין האימא לבין החברה בפרק 7
.

nuly123

New member
על התמונות

כמו שכתבתי בשרשור הקודם - מהמוצדקות שבסצנות הפאן סרוויס!

Jae Joong אכן נראה טוב וגם משחק טוב :) ראיתי אותו לפני כן רק ב-Protect the boss וגם שם הוא היה לא רע, אבל כאן זה תפקיד ראשי ויש עליו יותר פוקוס.
את צודקת, יש הרבה דברים צפויים בסדרה (אגב, גם המוות של המרגלת הצפון קוריאנית היה לי די צפוי - לצערי), אבל היא בכ"ז זורמת, גם אם לא הכי מותחת או מתוחכמת בעולם (בינתיים רוב ענייני הריגול מתמצים בהשתלת מכשיר ציתות כזה או אחר למשל).

השחקנים שמגלמים את ההורים מצוינים, ובאמת יוצרים תחושה של מערכת יחסים משפחתית. הרשע הגדול והמצולק נראה לי לפעמים קצת מוגזם (למרות שהשחקן מצוין). אני גם לא ממש מבינה איך הוא מצפה מהאמא לתת לו את הבן שלה. מה, הוא ילד בן שלוש שאפשר למסור או לשלוט בו? לגבי סוגיית האבהות, ראו באחד הפלאשבקים שהאמא הייתה בהריון עוד בצפון קוריאה, לפני שפגשה את בעלה, כך שברור שיש לו אבא אחר (הרשע הוא אופציה, אבל לא ידוע לנו הרבה על חייה כמרגלת והאנשים שהיו איתה אז).

על השחקנית שמגלמת את החברה עדיף לא להרחיב... ולחשוב שבסדרה הקודמת שלה (שומרי הלילה) היא לוהקה לתפקיד ראשי!

בסדרה הזו מתאים לי קצב של שני פרקים לשבוע :)

Larc En Ciel

New member

לגמרי, בגלל זה לא יכולתי להתעלם מזה
.

כן, האמת שלשלם שינוי גם הסטייל של הדמויות לא רע... יש לי טראומות מכל הבגדים המכוערים שמלבישים אותם...
.
אני מסכימה כרגע היא ממש זורמת, וזה שהפרקים לא עולים על שעה גם מוסיף
.

לגבי המצולק לא יצא לי להיתקל בו בעוד דרמות, אבל אם לשפוט לפי המשחק שלו עד לשלב הזה הוא בהחלט מוגזם לפעמים
.
תכלס. זכורות לי סצנות עבר שלה, אבל משום מה אני לא זוכרת שראיתי בטן הריונית... כנראה שלא שמתי לב

משהו בנוגע לתפקידים שהיא מקבלת כל הזמן מריח מסריח...

nuly123

New member
האורך של הפרקים זה באמת יתרון

מקווה שעוד סדרות קוריאניות יאמצו את זה...

דובר על ההריון שלה בפרק 2 (הצצתי בו שוב וצירפתי תמונות). המצולק ניסה לשכנע אותה להיפטר מהתינוק, אבל היא אמרה שהיא לא יכולה, כי זה הבן של "האיש הזה" (כך שמסתמן שזה לא המצולק).

Larc En Ciel

New member
אני גם מקווה זה ממש מקל כשצופים בדרמה

זכור לי משהו ממש קטן מזה...
כנראה שזה היה כשלחצתי על fast forward, בגלל שהם חזרו על הרבה דברים בפרקים האלה
. או שאני פשוט לא זוכרת כי ראיתי את הפרקים הראשונים לפני יותר משבועיים
.
רגעעעע זה מתי שהיא
ניסתה לרצוח את "פני צלקת"?
.

כן נשמע הגיוני שהוא לא האבא אם הוא אמר לה את זה
.

ותודה על התמונות
.

nuly123

New member
לגבי התמונה הראשונה

&nbsp
זה אכן מהסצנה שהוא בא אליה הביתה, והיא ניסתה לדקור אותו ללא הצלחה...

cheburasha

New member
רואה שאת ממשיכה לזרום עם תמונות החמות

הוא נראה טוב ממש! במיוחד בלי חולצה

ובאמת משחק לא רע בסדרה הזו. ונכון, ביחס לפרוייקטים הקודמים שלו הוא השתפר ממש.

לגבי זה שהאישה רשומה בתור אמא של... זה משהו מקובל בקוריאה עד כמה ששמתי לב בסרטים והדרמות. ולא רק בדרמות. בכלל זה קיים בלא מעט תרבויות. קחי לדוגמה אצל ערבים, יש את כל שמות המשפחה שמתחילים ב"אבו" שזה אבא של... כי ככה היה מקובל לפנות לאנשים.
גם ביהדות זה קיים. ישנם אנשים (אני פגשתי את זה בעיקר אצל חרדים ולא אצל כולם אבל עדיין) שהבעל והאישה לא פונים זה אל זה בשמות אלא בכינויים שונים כמו יקירה, אמא, אבא של... וכו' וכד'. כי יש איזה עניין עם חינוך הילדים שלא יתרגלו לשמות הפרטיים של ההורים אלא לצורות פניה מכובדות יותר. וגם יש איזה משהו בתורת הנסתר שלא להשמיע שם של בן אדם יותר מדיי. ברמה של "אין הברכה שורה אלא על הנסתר מן העין"
ועוד. למדתי קוריאנית ממישהי קוריאנית שגרה שנים בארץ אז היא סיפרה שבקוריאה לא מקובל לקרוא בשמות פרטיים לבני המשפחה, גם המורחבת. אם תבדקי אז תגלי שבשפה הקוריאנית קיימים שמות לכל סוגי הדודים עם הפרדה בין המינים והצדדים (הבעל והאישה) כלומר הדוד מצד אבא יש לו מילה אחת והדוד מצד אמא יש מילה אחרת. בקיצור, היא סיפרה שעד שלא התחילה לברר אצל אמא שלה ממש את כל השמות, לא היה לה מושג מה השמות הפרטיים של בני המשפחה שלה.

ובחזרה לענייני הדרמה, כדמות הראשית בדרמה הזו אני רואה את האמא, לא את הבן. אולי בהמשך מאזן הכוחות ישתנה אבל בינתיים הסיפור עליה ומסביבה. זה יפה והיא משחקת יפה.
עוד מישהו שמשחק אדיר זה Yoo Oh Sung (האיש עם הצלקת) אני מכירה את השחקן הזה ממזמן וגלוי וידוע שהוא מעולה. כאן זה פשוט עוד הוכחה לכך.
מבחינת התחזיות, נראה לי שהבוס של סונוו יתברר בסוף שהוא סוכן כפול או משהו. הוא מעצבן ברמות

אבל בגדול זה לא סגנון הדרמה שהייתי בוחרת לצפייה. רק כי זה רימייק ישראלי ויש צפייה משותפת בפורום. מקווה שאהנה מהצפייה.

Larc En Ciel

New member
חחח המתחיל במצווה אומרים לו גמור

וברצינות אי אפשר היה להתעלם מהפאנסרוויס הזה
.

אני מתכוונת לזה שהיא רשומה לו ככה בפלאפון, בזמן שפנים מול פנים הוא קורא לה "יובו". אבל תודה על המידע
.
חח אני חייבת להסכים עם דנה במקרה של Yoo Oh Sung, לפחות בדרמה הזאת, כי לא יצא לי לראות אותו באף דרמה אחרת עדיין.

אני גם חושבת ככה, או שהוא יתגלה כמו אימא של סונוו כסוכן עריק
... ואני מסכימה... כשהוא הפך להיות נחמד פתאום
...

האמת שאני גם פחות מתחברת לז'אנר הריגול כמו ספאיי, אייריס וכ'ו. הסיבה היחידה שהצעתי אותה היא בגלל שהיא רימייק ישראלי, ונחזיק אצבעות שהדרמה באמת תהיה טובה/נסבלת עד הסוף
.

cheburasha

New member
לא יודעת אם זה בכוונה או לא...

שמתם לב שהפתיח בכל פרק הוא שונה?
אז התחלתי לראות פרק 7, הגעתי לפתיח ואמרתי ואלה!
תגידו אם אני צודקת או לא אבל זה דומה!
בפרק 7 זה החל מ-5:47 עד 6:37

למעלה