עולמות ושאר אירועים

עולמות

כיף.
כמו תמיד, טוב לראות את אשכול שוקק חיים, תחפושות, דוכנים ופעילים מכל סוג וגיל.

לצערי הרב, מסתבר שהזמנת הכרטיסים שלי לא נקלטה על ידי המערכת. בעת שהצוות בדק אפשרויות, מיהרתי לקופות לקנות כרטיסים להרצאות שרציתי, כדי לגלות שכולן נמכרו לגמרי. זה משמח ונהדר וטוב לראות עד כמה איכות ההרצאות עלתה ואיך הקהל מצביע ברגליים (ובארנק). לשמחתי הרבה, אור הצליחה בכשפיה להשיג לי כרטיסים לחלק מההרצאות שרציתי (בפעם הבאה - לשים לב שאני מקבלת מייל אישור).

הבאתי איתי בן דוד בן 13. זו חוויה להכניס לאשכול בתול-כנסים ולראות את העיניים שלו מתרחבות ואת הנסיון להתבונן לכל הכיוונים בבת אחת. בתוך רבע שעה היו לו כרטיסים והיתה לו ערימת ספרים כבדה. השתלב

כאמור, הצלחתי להשיג כרטיסים להרצאה הפופולרית 'הנסיכה מרמלה' שהיתה נהדרת. בהתחלה, בכל פעם שהנושא היה בתחום ההתמחות שלי, רטנתי ביני לבין עצמי על חוסר הדיוקים, אבל אחר כך נרגעתי ונסחפתי בקסם של המרצה וביכולת שלו לצרף מידע מטווח רחב להפליא של מקורות לכדי סיפור קוהרנטי. מעריצה חדשה נולדה.

נכנסתי לפאנל שעסק בבירור מעמיק של טעויות במדע בסרטי מד"ב. השתעממתי. לפעמים ניטפוק הוא עבודה קלה מדי, כשיוצרי סרטים מזלזלים עד מאוד בכוחו של גוגל (או יועץ מדעי). לעומתי, ניכר ששאר הקהל מרוצה.

ההרצאה שלי היתה מהנה עבורי. לא יודעת מה עם הקהל. אגב קהל, שברתי שיא של טווח גילאים כשהיו בקהל בן 9.5 ובן 87. אני מחשיבה הרצאה כמוצלחת אם הקהל מלמד אותי דברים חדשים וגורם לי לחשוב על הנושא מאוד כמה זוויות, ואכן כך קרה.

חוץ מזה היו פגישות מהנות עם חברים ותיקים, ופגישות קצרות מדי עם אנשים שרציתי לראות ליותר מכמה מילים. ודוכנים. והוביטון (הכנסתי ראש לשאול אם צריך שמירטוף לשעה, וראיתי ארבע ילדות מתוקות רוקדות וכמה הורים מרוצים נחים).

להתראות באייקון.

subatoi

New member
היה כיף כמו תמיד.

המון אנשים, המון דוכנים. הכי כיף היה לראות צעירים מגיעים בהמוניהם להרצאות אינטלקטואליות, ולא סתם להרצאות שטחיות. ראיתי דוגמה אחת כזו, והיא היתה ממש מרשימה.

* "כרוניקה של כנס ידוע מראש" היה נחמד מאוד. התחיל פושר ואח"כ התחמם מאוד. גלריית הפרצופים, חלקם ממש פרה-היסטוריים ונמצאים בפנסיה מתקדמת מעולם הכנסים, היתה ממש מרשימה.
* "בחזרה לעולמות 2 וכו'" - חבל שלא הועלה פעמיים כמו באייקון (אני יודע שבאייקון זה לא באמת היה פעמיים, אבל סוגשל), נמתין לוידאו בתקווה שיעלה בקרוב לרשת, לטובת מי שהיה באירועים אחרים.
* "נולד לפילק 7" - בניגוד לציפיות (שלי), אחרי הפסקה של שנה מאז הפארסה של התחרות השישית, העסק הצליח לקום מהקרשים ולשפר חלק מהדברים שהיוו בעיה בזמנו (לדוגמה, ליווי מוזיקלי, גם אם חלקי; מילים על המסך).
אבל חלק מהבעיות עדיין נותרו תקועות במקומן: חבל שהקהל צריך לנחש במה כל פילק עוסק. חבל שכיוון שאין מגבלת מדבו"פ על התכנים (או אכיפה), יש פילקים שעוסקים בהווי גיקי, אפילו לא הווי חובבים (השיר הזוכה של שנת-לא-זוכר-איזו "וויקיפדיה", והשיר הזוכה החדש "חוק 34"; וזה בלי קשר לאיכותם). והכי חבל - שהתחרות הזו לנצח תשאר בן חורג לכנס עולמות. זה בסדר שהבן הבכור הוא תחרות הסיפורים. זה לא בסדר שתחרות הפילקים היא אפילו לא בן ביולוגי צעיר אלא בן חורג. בן חורג שלא מוזכר בפייסבוק לא כשהתחרות מתחילה ולא כשהיא עומדת להסתיים, ולא מוזכר בעמודים הראשונים של התוכניה המודפסת. הרושם שנוצר הוא - שוב - של עלה תאנה שכולם רוצים שיתקיים ושיהיה אפשר להתהדר בו, אבל אף אחד לא באמת יודע מה לעשות איתו.
* הפרסום ברשת ובפייסבוק תמיד מהווה נקודת תורפה, משום מה. כנראה שזה מאבק אבוד מראש.
* הדוכנים בכניסה עפו משם, תודה לאל. הכל היה מאוורר יותר. אבל עדיין היה פקק בינוני, הדוכנים שמול הדוכן של יואב צריכים לזוז מטר או שניים אחורה. ואז החיים של כולם יהיו טובים ורגועים יותר, סופית.
* לטעמי היו יותר מדי תכנים לצעירים (אבל אני מבין שיש ביקוש לזה) ויותר מדי תכנים מדעיים (מילא טכנולוגיה, אבל הרצאות על מתמטיקה התחילו לבלוט יותר מדי). אם זה לא היה בא על חשבון מד"ב אז ניחא. אבל מספר האולמות מוגבל בסופו של דבר.

בסה"כ, כמו שאני משתדל לומר בכל סיכומכנס לאחרונה, זה מפליא שהדבר הגדול הזה עובד בכל פעם מחדש כשהכל בנוי "רק" על מתנדבים. תענוג. סוף חג שמח לכולם.

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא היו יותר מדי הרצאות מדעיות...

זה מה שהחזיר אותי לאייקון, ויש לזה ביקוש רב, עובדה.

subatoi

New member
אין לי ספק. אחרת הן לא היו שם.

מצד שני, השאלה היא מהו המינון הרצוי בין תכני המדבו"פ ובין התכנים ה"אחרים".
אין לי תשובה ובטח אין לי סטטיסטיקות, אני רק מעלה את השאלה.

למעלה