עשרת הדיברות - סוף סוף משה מתאחד עם משפחתו

Hadar169

New member
עשרת הדיברות - סוף סוף משה מתאחד עם משפחתו

עד פרק 44

אין ספק שפרק 40 היה המרגש ביותר כשמשה סוף סוף חוזר למקורות שלו ומתאחד עם משפחתו
איזה מרגש זה היה איך שכולם בכו והתחבקו
מאותו הרגע משה כבר לא מחשיב את עצמו למצרי אלא מתחיל להיות רגיש לכל מה שעובר עמו. עד כדי כך שהוא הורג קצין מצרי שמכה את אהרון כמעט למוות! הרגע שבו משה גילה שמי שהציל היה אחיו היה גם הוא מרגש מאוד
פעם ראשונה שאהרון מקבל את משה מחייך אליו מודה לו מבין שהציל את חייו. ושהוא סתם נטפל אליו כל השנים ושמשה לא אשם בכלום. אני אוהבת את יונת איזו דמות! חח בזכותה הכל מתקדם אני אוהבת דמויות רעות שעוזרות לעלילה להתקדם היא זו שגילתה למשה שהמשפחה שלו לא נטשה אותו אלא הצילה אותו אחרי הוצאת צו הריגת התינוקות(כמובן מסיבותיה שלה
)היא זו שגרמה לו ללכת לחפש אחריהם וגילתה לו שהם בחיים.

למרות שגם לילה מתגלה כדמות מפתח כשיונת בעצם משתמשת בה ומציתה בה את הרצון לגלות למשה הכלל על משפחתו. עכשיו כשפרעה והנוטמירה מנסים למנוע ממנו כל מגע עם משפחתו, לילה היא החוט המקשר ביניהם. ובאשר לנפרטרי.. ממש נהייתה דמות מגעילה. בגללה משה לא יכל לבקר שוב את משפחתו אחרי שהיא הלשינה להנוטמירה, ואומנם היא לא שונאת עבריים אבל איך שהיא מכנה אותם ורואה עצמה מעליהם ואיך שהיא לא מנסה לפחות להבין את משה שלא יכול בשום פנים להזניח עכשיו את משפחתו ולשכוח את מקורותיו. אהבתי איך שסיים איתה את האירוסין הוציא לה את הרוח מהמפרסים חח חושבת שכולם תמיד צריכים לכרכר אחרייה ושלה מותר הכל. העמיד אותה במקום

גם פאסר מאכזב, איך שנותן ליונת לאיים עליו והולך להלשין למלך על זה שמשה הרג קצין מצרי! אין ספק שעכשיו משה כבר לא יוכל להעמיד פנים שהוא עדיין נאמן לפרעה כדי להרוויח זמן. אלא עכשיו הוא יצטרך לברוח על חייו!!

אני מניחה שמהנקודה הזו בעצם תתחיל העלילה שמשה הופך רשמית למושיע של עמו

lili1992

Active member
רציתי להגיב יותר אבל

כבר הספקתי לכתוב תגובה באריכות, אבל אז בדקתי שוב מה קרה עד פרק 44 (אני פשוט מנסה לצפות מדי יום בלי פיגורים, אפילו שיש כמה פרקים עליהם דילגתי ועליי להשלימם), וראיתי שכתבתי יותר מדי קדימה...
אז אחכה שתגיעי לפחות לפרק 50 או קצת יותר, ואפרסם מה שכתבתי

בלי ספויילרים!

Hadar169

New member
אני כבר בפרק 48 האירועים בסדרה הזו קורים בקצב מסחרר חח

וזה בסדר את יכולה לספיילר לא קריטי מבחינתי

הסצנות של משה שבורח ממצריים וחוצה את המדבר מרהיבות איך שנבלע לתוך סופת החול ונאלץ לשכב על הקרקע עד שתחלוף ואיך שהרג שלושה קצינים מצריים שכמעט תפסו אותו! קרב מרתק אחד מול כולם!
מפתיע איך שקודם לכן רעמסס עזר למשה לברוח גם באיבוד אפשרי של הכיסא שלו, מוזר לחשוב שבהמשך הם יהיו אוייבים מרים

לא הבנתי למה נפרטרי כועסת על שמשה לא נפרד ממנה היא באמת לא מבינה שזה היה סכנת נפשות מבחינתו לחזור? ואם כבר שתבוא בטענות רק לרעמסס שידע ולא אמר לה. מה גם שאילה דמעות תנין היא בעצמה לא סגורה את מי היא אוהבת משה או רעמסס והיא לא תמכה במשה כשהתאחד עם משפחתו. אז למה היא בכלל ציפתה?

ובמקביל, עמליה שיולדת את בנה יהושוע(בן נון
)ומתה כעבור זמן לא רב אחרי איבוד דם
עכשיו אהרון ואלישבע יגדלו אותו ואהרון יהיה לו לאב כמו שנון היה בשבילו

מעניין מה הולך לקרות עכשיו עם משה ואחרי כמה זמן הוא יחזור למצריים כדי לשחרר את עמו
מקווה שלא יעבור הרבה זמן, עד שהוא התאחד עם המשפחה שלו הוא צריך לעזוב
אבל העיקר שהצליח להינצל ולברוח

lili1992

Active member
עשרת הדיברות

פרק 40 היה הפרק שהכי התרגשתי בו מאז תחילת הסדרה! משה שדפק על דלתה של משפחתו באמצע הלילה, ואמר "עמי" בטבעיות שכזו, ממש הזכיר לי יהודי שחוזר למקורות יהדותו ועמו (היו כאלה הרבה מקרים במציאות).
באמת חבל שזה נמשך כל כך מעט זמן והוא כבר נאלץ לברוח. כשהופיעה הדמות של יואל, העברי הבוגד והחבר של אפוקי, ידעתי מיד שהוא יהיה העברי שיטיח בפני משה שהוא הרג מצרי. חשבתי שהוא יראה זאת במה עיניו, אבל עשו את זה אחרת. כמו כן, בהחלט צפיתי את זה שהעברי שמשה יציל מידי המצרי יהיה אהרון, וכך הם גם יתפייסו.
גם אני לא הבנתי מה פתאום פאסר הלך לספר למלך (כלומר לשקר) על הריגת הקצין המצרי ע"י משה. יונת הפחידה אותו ואמרה לו שאם המלך יגלה שהוא ידע, הוא יענישו, אבל בטווח הזמן הקצר לפחות, למלך אין איך לגלות על כך, ועוד לדעת שפאסר ידע על זה.
כל העניין שיונת היא זו שמניעה את העלילה, החל מרציחתה של מאיה ועד למעשיה שהביאו בסופו של דבר לסילוקו של משה, נראים לי די מקוריים ויצירתיים. יפה שהתסריטאים שילבו זאת בצורה כזו, אפילו שדי אפשר היה לצפות מה שיקרה ברגע שהיא החלה בתוכניתה (לפחות למי שמכיר את הסיפור המקראי).
יצא שבתוכנית הזו יונת השתמשה בשני האבות של ביתה: בדיזבק היא השתמשה כדי להיפטר ממאיה, ובפאסר היא השתמשה כדי להיפטר ממשה. אני לא רוצה לעשות ספויילרים, אז רק אגיד שכרגע נותר עוד גורם אחד מפריע, ובשביל להסירו היא תשתמש באדם שלישי (זה עד הפרק ששודר אתמול). כך או כך, מבחינת עלילה יונת היא אולי המניע, אבל בסוף זו התוכנית האלוהית!
לגבי נפרטרי, כמו שכתבתי בהודעה אחרת, אני לא מחבבת אותה. זה התחיל עוד מהפרקים הראשונים בהם היא הצהירה בפני משה על אהבתה, הוא דחה אותה פעמיים ומיד, ממש מיד לאחר מכן, היא קיבלה את רעמסס. עדיין לא השלמתי את הפרקים לאחר הגעתה של מאיה, אבל לפי מה שכתבת גם שם היא התנהגה בצורה ילדותית. גם אני שמחתי מאוד כשמשה נפרד ממנה! הדרך בה היא דיברה על משפחתו ועל העברים בכללי, הרתיחה את דמי. מבחינתה עבדים הם לא בני אדם אלא אנשים שצריכים להגיד תודה שבכלל משאירים אותם בחיים כדי לשרת את המצרים הנעלים! נכון שזו כנראה הייתה דרך החשיבה של התקופה, אבל זה עדיין הרגיז.
מי שדווקא הופתעתי ממנו לטובה בפרקים האחרונים היה רעמסס (זה כולל את הפרקים גם לאחר עזיבתו של משה). הוא זה שממלא את תפקיד "המבוגר האחראי", כאשר עד עכשיו משה נחשב לכזה. הוא נוהג כאח אמיתי תוך סיכון להסתכסך עם אביו. אבל, לצערי, כידוע הוא יהיה פרעה שסירב לשחרר את בני ישראל, וניתן להסיק מכך על התנהגותו בפרקים המאוחרים יותר בעתיד...
אני חושבת שיש משהו ממש סימובלי כשהראו איך דרכיהם של משה ורעמסס מתפצלות, ובעצם נפרדות לתמיד.
לאחר עזיבתו של משה, סוף סוף נראה כמה דמויות חדשות במקום השתקעותו, וזה אומר גם כמה עלילות חדשות. אני מסכימה שהפרקים האחרונים התקדמו במהירות (סוף סוף!), אבל לדעתי עכשיו הקצב יואט קצת. עד לפרק אליו הגעתי (59) היו כמה התקדמויות קטנות בקווי העלילה השונים של הדמויות המוכרות לנו, וכן אירוע אחד משמעותי ביותר עם השלכות כבדות.
בשלב זה, במקביל לקו העלילה החדש של משה, התסריטאים צריכים להיות מאוד יצירתיים ולהמציא אירועים חדשים לכל הדמויות, כדי שזה לא ישעמם. יש גבול למספר הפרקים בהם כולם מדברים על אותו דבר...
בנוגע לזמן שיעבור עד שמשה יחזור - זה ייקח עוד הרבה זמן/פרקים. באיזשהו שלב צריך להיות דילוג גדול בשנים, השאלה היא עוד כמה פרקים? לפי היכרותי את הסדרה עד כה, זה יכול לקחת בין 30-40 פרקים לפחות, אם לא יותר. נקווה שהם יהיו מעניינים.

Hadar169

New member
ידעתי שפרעה ימות בפרק 60 אבל לא ידעתי שגם פה יערבו את יונת!

וואי לאישה הזו אין מעצורים חח מה היא לא תעשה כדי להיות אם המלכה העתידית

עדיין לא הגעתי לזה אבל משתדלת לצמצם פערים. וכן נפרטרי ורעמסס לא מסוגלים להבין את משה כי מבחינתם המשפחה שלו הם לא אנשים בשר ודם אלא "כמה עבדים חסרי חשיבות"

Hadar169

New member
פרק 50 - משה מגיע למדיין
אני כבר אוהבת את העלילה החדשה

איזה יפה עשו איך שמשה ראה את ההתיישבות מהאופק והצליח להגיע לשם בשארית כוחותיו. נראה שזה פחות או יותר האיזור של סיני ודרום ישראל של ימינו
אהבתי את המפגש עם שבע בנות יתרו חח ואיך שעזר להן עם הבאר
נראה שכולן נמסות ממנו חוץ מציפורה הקשוחה שדווקא ממנה משה לא יכל להוריד את העיניים חח מעולה שהוא כבר שכח את נפרטרי הכפויית טובה. יתרו מארח את משה בביתו נותן לו יין ובשר וגם קורת גג ללון תחתייה כאות תודה על שעזר לבנותיו
וגם שומע את סיפורו. ציפורה ספק מוטרדת ספר לחוצה מהנוכחות של משה בביתה נראה שהוא מצא חן בעינייה אבל היא מעדיפה להמשיך לשחק אותה קשוחה וקשה להשגה. אגב היא שיחקה בטרה אספרנסה!

במקביל, לילה נזרקת מהארמון אחרי שיונת מלשינה לנסיכה שהיא זו שסיפרה למשה על המשפחה שלו
חח איזו ביץ'
ובאופן די מפתיע אני חייבת לומר - אורי מחליט לחזור יחד איתה לכפר ולא מפריד שוב בינה לבין בצלאל! אבל עד שחשבתי שסוף סוף אורי השתנה נראה שבכפר הוא די חוזר לעצמו
ורומז שלילה אשמה בכל ואיך הוא יסתדר עכשיו שכל מה שיודע זה להכין תכשיטים ופיאות של מצרים. שיתרגל! זה העם שלו זה המקורות שלו זה המשפחה שלו והגיע הזמן שיתחיל להרגיש חלק מהם.

ועוד דבר אחרון אהבתי איך שפאסר כיפכף את יונת

Hadar169

New member
"ויברח משה מפני פרעה וישב בארץ מדין וישב על הבאר"

ולכהן מדיין שבע בנות ותבאנה ותדלנה ותמלאנה את הרהטים להשקות צאן אביהן.
ויבואו הרעים ויגרשום ויקם משה ויושיען ויישק את צאנם.
&nbsp
ותבאנה אל רעואל אביהן ויאמר מדוע מיהרתן בא היום, ותאמרן איש מצרי הצילנו מיד הרעים וגם דלה דלה לנו ויישק את הצאן. ויאמר אל בנותיו ואיו למה זה עזבתן את האיש, קראו לו ויאכל לחם".
&nbsp
מצוטט מהתנ"ך:)
מדהים איך שעשו את זה אחד לאחד חח איך שמשה השקה להן את הצאן הציל אותן ואיך שאבא שלהן שלח אותן לקרוא לו בחזרה והציע לו אוכל ושתייה.
ואז יש את הפסוק:
"ויהי בימים הרבים ההם וימת מלך מצריים" הכל הולך ממש לפי המקורות

evglev1

Well-known member
מנהל
מסתבר שהאוונגווליסטים הם לא רק בארה"ב

אלא גם בברזיל ומדובר בנוצרים שמאוד מכירים את הסיפור המקראי ומדייקים בו. כנראה רקורד שייכת לנוצרי פרוטסנטי אווגנווליסטי שבקיא מאוד בסיפורי התנ"ך.

Hadar169

New member
חח יש מצב

מה שבטוח הם לגמרי יודעים מה הם עושים

ובכלל הם עשו לנו כבוד גדול בחיים לא ראיתי הפקה תנ"כית כל כך מושקעת. חבל שאין לך אפשרות לצפות גם, זה כמה רמות מעל הברזילאית שמשודרת עכשיו בויוה. אני מחכה לקטלוג הברזילאי החדש מעניין מה הם יכניסו לשם. ויוה לגמרי פספסו עם הקטלוג הנוכחי אף תקופתית מתוך השלוש לא שודרה ואני בספק אם תשודר

evglev1

Well-known member
מנהל
לא מבין מדוע ויוה נעולים על גלובו כשיש חברה

שמפיקה על התנ"ך. חשבתי שאולי מחברות אחרות נקבל גרסאות מלאות, בעשרת הדברות הגרסה מלאה כי הערוץ ברזילאי, ולא יודע אם יש גרסה מקוצרת כי מסתבר שגם לפורטוגליות משדרים את הגרסאות המקוצרות אז אולי כל ההפקות בפורטוגזית יש את הקטע של קיצור בגרסה הבינלאומית.

Hadar169

New member
טוב אז כבר ברור מי הולכת להיות האחות הטראבל מייקרית

חח בטניה
(עד פרק 53)

לא מספיק שכל שתי שניות היא יורדת על ז'רוזה המסכנה היא עוד מבזבזת את הצמר של המשפחה על מגדת עתידות פגאנית שגורמת לה להאמין שהיא תתחתן עם ה"בחור המצרי" כלומר עם משה
ציפורה אומנם ממשיכה לעשות למשה חיים קשים אבל שקוף שההתנהגות של בטניה מפריעה לה
מה שכן, אין ספק שמשה וציפורה הולכים להתקרב בפרקים הבאים היות והם נשלחו שניהם לבד לרעות את הצאן במשך כמה ימים מחוץ לבית. למרות שנראה שעדיין הוא לא שכח לגמרי את נפרטרי. אגב היה משעשע איך שהוא נפל כשניסה לרעות בפעם הראשונה

במקביל אפוקי ממשיך לעשות בעיות כשהפעם אהרון מגונן על יהודית מפניו וכמעט חוטף ממנו דקירה
מזל שעמרם הגיע בזמן כדי להזכיר לאפוקי שגם אם משה לא נמצא כרגע עדיין יש להם את ההגנה של רעמסס! גם פה רעמסס ממש הפתיע איך שמינה את עמרם לאחראי החדש על העבדים

אורי ממשיך לעצבן למרות שהתנצל בפני לילה... מול חור הוא ממש התחרט שהקריב את עצמו ואת החיים הטובים בארמון בשבילה, לפחות ככה זה היה נשמע. אני חושבת שגהאיג'י הטבח של הארמון מתאים לה הרבה יותר ממנו. איזה חמוד הוא איך שבא לבקר אותה והביא להם סלים עם אוכל מהארמון
ואיך שהיה לו עצוב על העוני שיש בכפר העברי לעומת חיי הפאר של הארמון... מגניב שהכניסו לעלילה גם את הבן שלו!

ונראה שהולך להתפתח משהו בין מרים לחור! חח בהתחלה זה היה סוג של בדיחה מי היה מאמין שבסוף באמת יהיה ביניהם איזה ניצוץ
הגיע הזמן באמת שגם היא תמצא לה מישהו והאמת שלמרות הבדלי הגילאים הם דווקא יכולים להיות זוג ממש חמוד

Hadar169

New member
איזה קטע השחקנית שמשחקת את ציפורה זו הראשית מבלה המכוערת

שמשודרת לפני עשרת הדיברות

למעלה