נדמה לי שאין בארץ אדם שאין לו זכרון אישי
שקשור לאריק, גם אם הוא לא ראה אותו מימיו. בסופו של דבר, כל זה יהיה סיפור על עצמנו ועל מי שהיינו.
ראיתי את אריק מופיע רק פעם אחת, כשהייתי סטודנט בירושלים, לפני המון שנים, עם הרב שלמה קרליבך. משום מה זכור לי סיבוב הופעות משותף שלהם בשם 'איש חסיד ואיש רוק' - ודאי בהשראת המופע הפופולרי 'איש חסיד היה' של אותם הימים - אבל חיפשתי בגוגל ואני לא מוצא שם שום איזכור למופע הזה. זה היה בירושלים, ב-1970. נדמה לי שהאולם נקרא בית העם ברח' שטראוס. אהבתי את השילוב של רוק עם מוסיקה חסידית, אבל לבי נטה אז אחרי להקת 'הבמה החשמלית' שניגנה אז בלילות 'קצפת' וג'ימי הנדריקס במועדון בכחוס לא רחוק משם.
את אריק לא פגשתי אף פעם, למרות שגרתי ליד הצריף של אביגדור, כשהחוף ממול נקרא עוד חוף שרתון וחבורת 'לול' בילתה אצלו על הדשא. דווקא עם הרב קרליבך התיידדתי ברבות הימים והוא אפילו חיתן אותי.
השיר של אריק שהיכה בי כמו ברק ורק אחריו התחלתי לאהוב את אריק בכל לב היה 'למה לי לקחת בלב', כשיצא האלבום 'שבלול' שנה לאחר מכן. אני זוכר שהקשבתי לשיר הזה שוב ושוב באזניות, מנסה לפענח את הצליל השמיימי הזה שכמוהו שמעתי עד אז רק ממעט אמנים אנגלים ואמריקאיים. רק אז, אחרי ימיו ב'גשר הירקון' ו'החלונות הגבוהים' ועם 'הצ'רצ'ילים' הבנתי סוף סוף שהגיע עידן חדש ולא יאומן. העידן הזה לא הסתיים מאז ורק המשיך להתפתח. מה שאריק השאיר אחריו נשאר חי ותוסס ורלוונטי. אני שמח בשבילו שזכה להכרה ולהצלחה הגדולה הזו בחייו.