בוקר עצוב -אריק איינשטיין נפטר

יוליקה

Member
מנהל
הלך לעולמו אביר השירה הישראלית

והאיש הכי צנוע שהיה נבוך תמיד מההערצה אליו.

כמה משפטים משיריו שמגדירים אותו...

אנחנו הולכים לבכות לך...תהיה חזק למעלה
הימים הארוכים והעצובים...
עוף גוזל חתוך את השמים...
הימים הארוכים והעצובים
אמרו את זה קודם לפני, לא משנה...
כי כשהמלאכים בוכים, בעולם אחר
אז בעולם הזה עצוב לנו יותר.....

יהי זכרו ברוך

ההשוואה הקרובה ביותר כזמר היא לפרנק סינטרה

אבל מהבחינה האישית הוא היה בדיוק ההיפך מסינטרה.
הידיעה מהבוקר, גם ספי ריבלין במצב קשה.

יוליקה

Member
מנהל
לכל אחד יש סיפור "אריק ואני"...

לכל אחד כמעט יש סיפור...אריק ואני... לי יש סיפור יותר אישי... אריק איינשטיין שיחק בתיאטרון הבימה בהצגה בילי בדאי - דצמבר 1963 .... אחות אביו דינה, עבדה איתי במעבדת צילום באלנבי 26 בתל אביב... היו לי כרטיסים להצגה... אבל ההצגה באותו ערב בוטלה, לאריק נולדה בתו הבכירה שירי... דינה דודתו סיפרה לי על כך בבוקר.... (הבוקר נודע לי שיש לו בת בשם דינה, אולי ע"ש דודתו)...

אחותי הופיעה עם אריק

איינשטיין ונהגה לקחת אותי אל מאחורי הקלעים בהפסקות. כך הכרתי אותו קצת מקרוב. וגם שמעתי אחר כך בבית את הסיפורים על הסמים והשכרות וההתנהגות הפרועה שלו עם החברים שלו.

יוליקה

Member
מנהל
"אחותי" ראוי לציין שאחותך

היא השחקנית המוכשרת עליזה רוזן!!

עמיקם10

New member
לפני מספר ימים הזכרתיי את השיר 'סתיו'

ששר אריק בלהקת הנח"ל. בהקשר לזה:
הנה באוירה כזאת
לנערה שוב אין אומרים:
"הי, בובה, מותק, בואי לרקוד" -
אלא: "הביטי, ליל סתוים..."

אתה צוחק: "שטויות, שטויות".
מן התרגשות, "הו, מה פתאום..."
אז למה זר סיתוניות
שלחת לילדה שלשום?

עמיקם10

New member
ברדיו ללא הפסקה ולא רק שם..אריק

היום השיר שלי עצוב
זה יום כזה, אני יודע
היום אני מרגיש עזוב

לחן מיקי גבריאלוב..

EFFE 7

New member
לפני שנים רבות עבדתי במחלקת תקליטים

באחת מהרשתות הגדולות.
זה היה בתקופה שאריק איישטיין הוציא תקליט אחר תקליט
והיה תענוג לראות איך שהלקוחות בכל הגילאים קונים ונהנים מזמר גדול זה.

אפי

עמיקם10

New member
על סיבת המוות -למדתי שלא להאמין לאף אחד.

השם נתן והשם לקח. תשאלי ברבנות..ובספר תורת המלך..

עמיקם10

New member
אחרי שחבר'ה אצלנו עשו ניתוחי מעקפים..

חלטתי לעשות צינתור-סידרתי תור בשיבא-כי בסורוקה אמרו שנה-עשיתי ומצאו שהכל בסדר..עברו חמש שנים ובינתיים עברתי כבר..את גילו של אריק שהיה צעיר ממני בחדשיים.
נראה לי שאריק שנמנע לצאת מהבית היה יכול להיבדק יותר עקב העישון..הדירה של אבי לא רחוקה מרחוב חובבי ציון..אבל לא ראיתי אותו [פרט להופעות]
בשום מקום.
הסתגרות לא טובה לנפש ולגוף. ביום חמישי שעבר היינו במשחק של מכבי תל אביב ביד אליהו-ודיברנו על האיש הזה שהוא בצוות של מכבי-ונוסע איתם לכל משחק גם בחו"ל-והיינו איתו פעמיים באירופה.אז הנה האיש.

בעיה - הטלויזיה חוסכת כסף על חשבון ניפוח הראש

בכל נושא זה כך.
יש נושא חריג, ומיד מחליטים על פינוי זמן השידור לטובת הנושא ושולחים כתבים (שבלאו הכי מקבלים משכורת) לכל חור אפשרי לראיון כל מיני אנשים שרובם לא חשובים או לא קשורים לנושא. וכך חוסכים המון כסף במקום חומר קנוי שצריך לשלם עליו תמלוגים, וכל זה על חשבון הציבור שטוחנים לו כל היום את השכל עם הנושא הזה עד שהוא הופך לזרא.

האחרון היה נושא אייל גולן ש-טחנו את הנושא עד צק מכל זוית כולל "עידכון חדשות בנושא" שלא היה שום עידכון. כל היום בכל התחנות עם מלל עצום של מליארדי מילים עד שזה החליא עד כדי קבס.
עכשיו יש נושא אריק איינשטיין שככל שהיה איש אהוב על הציבור, ניפחו את הסיפור מעבר לכל פרופורציה, וערוץ 22 בכלל הגזים שכל היום שידר את מה שקורה בככר מלכי ישראל (אבל חס ושלום לא דילג על אף פירסומת, כאשר הפרסומות הן כ-50% מזמן השידור).
זה הגיע לכדי כך שמגיע הזמן שאני מפסיק לשמוע אותם , לפני שאצעק, די !!!

לא לימדו אותם שבכל מה שמגזימים הוא הופך להיות מאוס ?
אבל זה לא יעזור, כבר למדתי שבישראל הלקוח שהוא נותן לחמם של השירותים השונים, בו לא מתחשבים בכלל, הוא הפראייר של כולם, משלם ואוכל קש.....

עמיקם10

New member
מאיר לצערי אתה לא מבין בתקשורת-שצריך למכור.

מחליטים מה הנושא-בבוקר בישיבה- וזה מה שהולך. אייל גולן נגמר מתחיל משהו אחר גם כדי לכפר על החשש בפלילי בנושא הזמר המפורסם. ובגלל ההתעסקות בחצי זנות' אז אפשר לנקות את רגשי האשמה. [זוכר את את הנשיא..הקודם]
דוגמא- היום יש ידיעה בהארץ- על כמעט הפסקה של המו"מ עם הרשות. שמו את זה בעמוד באמצע- למטה כמעט בהיחבא. בעוד שזה צריך להיות בכותרת ראשית..כי זה לדעתי הנושא הכי חשוב - השאלה אם יהיה פה שקט פעם לתמיד. או - האם אתה ואני נשנה את העולם ?

יש הבדל בין לא מבין ללא מקבל

וכדי להרגיע אותך: שקט לא יהיה פה אף פעם ממספר סיבות:

א.
לפי האיסלם ולפי התורה, אסור ליהודים ולערבים להתחבר.
כל זמן שלדתיים יהיה משקל בהנהגת שני הצדדים, שלום לא יהיה, וכל מי שמדבר על שלום, רק מרמה את כולם.

ב.
מי שמנהל את ארצות ערב לא חושב על טובת האזרחים, אלא קודם כל על טובת חשבון הבנק הפרטי שלו.
הסכסוך עם ישראל, מפנה את תשומת ליבם של האזרחים הטיפשים בארצות ערב אלינו, במקום לראות איך שליטיהם מוכרים אותם.
כי כל עת שיש מלחמה נגד ישראל, האזרחים לא פועלים נגד הממשל שלא מתייחס לעם שלו.

פשוט לגמרי.

עמיקם10

New member
גם אצלנו יש דת יהודית אבל היא לא שולטת

בכל התחומים.אם נקבל את הדברים כמו שהיו לעולם לא נגשר את היחסים. אבל...עם מצרים עשו שלום-ועם ירדן למרות הכל. גם הפלשתינאים אולי יבינו שאין ברירה..

למעלה