יום הזיכרון לשואה ולגבורה

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

כמדי שנה אנחנו חולקים יחד ימים טובים ומאושרים וגם כאלה שלא, חוגגים אירועים אישיים וחגים משמחים ולהבדיל מחבקים,מחזקים ומשתפים אחד את השני בימי זיכרון ואבל.
כתמיד, בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה אני מזמין אתכם לספר סיפורים אישיים ועדויות של משפחתכם,קרובים, מכרים, חברים, סביבה או סיפורים ששמעתם.
אם יש לכם סיפור\צילומים\קטעי וידאו שקשורים לשואה ולבובות - שתפו גם אותנו ( אילן, לך בטוח יש הרבה מידע בנושא!!!! )

אני מצאתי ובחרתי להביא לכם את הסרט:
" בובה של פסטיבל, אבל..."
סירטה של היוצרת זמרת,שחקנית: רחלי כהן

בשנת 2002 נסעה רחלי לפסטיבל תיאטרון בובות בינלאומי בביאליסטוק שבפולין
באותה תקופה הגישה מגזין תרבות בטלוויזיה הקהילתית במודיעין.רחלי התבקשה
לתעד את חוויותיה.במהלך הפסטיבל ביקרה רחלי גם באתרים המנציחים את זכר השואה
זהו סיפורה.

חלק א' - "גאות ושפל" בביאליסטוק ( אורך: 9.45 דק' )
המשך - הכחדת היהודים בטיקוצ'ין ( אורך: 10 דק' )
אחרון - שמחת הפסטיבל בצל הזיכרון ( אורך: 6.45 דק' )
אורך הסרט במלואו: 26 דק'

לזכרם - בערב שכזה מתגעגעת

לסבא וסבתא + לסבתא השניה שתמיד סיפרה שאני דומה לבעלה שגם אבי לא הכיר....ואפילו תמונה אין....
סבא היה נשוי לפני המלחמה עם תינוק קטן סבתא היתה בחורה צעירה מכל המשפחות הגדולות לסבתא נשאר אח ולסבא 2 אחים
סבא השני נלחם ומת נשארו סבתי ואבי התינוק - הצליחו לשרוד ביערות רוסיה ופולין....
מחר אצפה בסרטונים.

הצלחת בכ"כ מעט מילים לעורר כ"כ הרבה כאב והזדהות.
כמה עצב על המשפחות הגדולות שנמחקו ושביחד נותרו מהן בסה"כ 5 ששרדו וניצלו!
וכמה קשה לחוות את זה משני צידי ההורים.
הניצחון שלהם הוא את שנמצאת כאן ויכולה לספר,לזכור ולהזכיר למען לא ישכחו לעולם השואה האיומה הזו וזיכרם של כל אלה שאיבדו את חייהם ואלה ששרדו את התופת.

ההצגה: " אדם בן כלב " במלואה

לכבוד יום הזיכרון לשואה ולגבורה, ynet ותיאטרון גשר מזמינים אתכם לצפות בתיעוד וידאו של ההצגה "אדם בן כלב", שביים יבגני אריה על פי ספרו של יורם קניוק.
צפיתי בהצגה ( לא בוידאו ) לפני שנים רבות כשהועלתה בבכורה ואח"כ שוב לפני כ 3-4 שנים שכחודשה והועלתה ברחבת בית אריאלה.
ההצגה שהוצגה בתוך אוהל קרקס, מה שהוסיף רבות לחוויה והעצים אותה, הותירה בי רושם עז שליווה אותי במשך ימים וחודשים לאחר מכן, גם בפעם הראשונה וגם בפעם השנייה.
אז נכון שזה לא קשור לתיאטרון בובות אבל זוהי הפקה מצויינת של מחזה חזק, בבימוי מעולה ,במשחק משובח ובהמצאות בימתיות מיוחדות
שכל חובב תרבות ותיאטרון חייב אותה לעצמו

למרות שתמיד אני אומר שהצגה( טובה ככל שתהיה) מצולמת לא מצליחה להעביר אפילו 10% של הכוח, העוצמה והאפקטיביות שמתקבלת בהצגה עצמה
ולמרות אורכה: שעתיים ורבע, אני ממליץ לכם לראות אותה.

לצפייה

simba6

New member
מסכימה עם כל מילה

גם אני זכיתי לראות את ההצגה באוהל ברחבת בית אריאלה, חוויה עוצמתית ביותר!
תאטרון גשר במיטבו!

פ י ו ל ה

New member
צפיתי מרותקת ב-3 החלקים

תודה דודי! הסרטים ריגשו אותי במיוחד מאחר וסבא שלי נולד בביאליסטוק...
להסתובב סעייריה באופן וירטואלי היה ממש מתנה עבורי מאחר ולא הייתי שם מעולם. מאוד התרגשתי ומופעים היו מעניינים גם כן.
אגב, המפגש עם איראן התרבותית זכור גם לי מהמפגש איתם בפסטיבל בפראג לפני 4 שנים. שבעקבותיו הגעתי לפורום...
הטיול של רחלי נשמע כמו מסע מאוד לא פשוט שמחבר אותנו בדיוק לעניין של "משואה לתקומה" ואיך אנחנו היום יכולים לצאת ולהסתובב בפסטיבלים כאלו ולחזור "הביתה" לישראל.
ובכל זאת, גם הסתובבות בפסטיבל כרוכה במעבר בין שמחת הבובות לביקורים באתרי הנצחה. הטרגדיה של השואה היא בלתי נתפסת ופעמים רבות במהלך הסרט עלו בי דמעות של ממש, אולי מתוך הניגוד הזה שכ"כ מייצג בעייני את ההוויה הישראלית. החיים הכ"כ עשירים ושמחים לצד הזיכרון והמציאות הלא פשוטה שמלווה אותנו בכל יום עד ימינו.
תודה דודי, תודה רחלי ותודה לדבורה צפריר על ההזדמנות.
הולכת להתקשר לסבתא לספר לה, היא בוודאי תתרגש גם כן.
שבת שלום!

למעלה