יום הזכרון לחללי מערכות ישראל

MamoOoshA

New member
יום הזכרון לחללי מערכות ישראל

ונפגעי פעולות הטרור.

אמנם יש עוד כמה שעות טובות עד לצפירה,
ונכון שזה אולי קצת מוקדם מדי,
אבל זה חזק ממני.
אני מתאפקת עוד מאתמול לא לפתוח את השרשור הזה,
כי זה מוקדם מדי.

אבל כל היום הזה בעצם סובב סביב משהו שקרה מוקדם מדי.

כמו ביום השואה, גם ביום הזכרון אין לי סיפור אישי לספר.
בניגוד ליום השואה, ביום הזכרון אני הולכת לטקסים, שומעת ורואה כמה שיותר,
מתעניינת ומשתדלת לקחת חלק כמה שיתור פעיל.

'מגש הכסף' שכתב נתן אלתרמן, הוא שיר שבכל שנה מקריאים בטקס בי"ס.
זהו שיר שבכל שנה ביום הזה אבחר לשתף,
בעיקר כי הוא מסביר בדיוק את המעבר החד הזה מזכרון לעצמאות:

מגש הכסף/נתן אלתרמן

והארץ תשקוט, עין שמיים אודמת
תעמעם לאיטה על גבולות עשנים,
ואומה תעמוד - קרועת לב אך נושמת
לקבל את הנס, האחד, אין שני.

היא לטקס תיכון, היא תקום למול הסהר
ועמדה טרם יום עוטה חג ואימה.
אז מנגד יצאו נערה ונער
ואט אט יצעדו הם אל מול האומה.

לובשי חול וחגור וכבדי נעליים
בנתיב יעלו הם, הלוך והחרש
לא החליפו בגדם, לא מחו עוד במים
את עקבות יום הפרך וליל קו האש.

עייפים עד בלי קץ, נזירים ממרגוע
ונוטפים טללי נעורים עבריים.
דם השניים יגשו ועמדו עד בלי נוע
ואין אות אם חיים הם או אם ירויים.

אז תשאל האומה שטופת דמע וקסם
ואמרה: "מי אתם?", והשניים שוקטים
יענו לה: "אנחנו מגש הכסף,
שעליו לך ניתנה מדינת היהודים".

כך יאמרו ונפלו לרגלה עוטפי צל
והשאר יסופר בתולדות ישראל.

זה המקום שלכם לשתף על ההרגשה שלכם ביום הזה,
לספר ולהנציח את הסיפורים של אלה שאינם,
לצטט קטע או שיר, או 'להדליק' עוד
בשרשור הזכרון הזה.
כל מה שתמצאו לנכון.

יזכור.

אני מזהיר, טיפה חפירה.

לפני כמה ימים, ברגע של שביזות, אחד החברי לצבא שאל אותי "למה אני חי במדינה שבמקום לשבת על איזה חוף עם בירה קרה, אני עומד בחור של החורים, עם מדים, ומתבאס מהחיים?" ואז המחשבות כבר התחילו להציף, התהיות, התשובות.
"איפה סבא וסבתא שלך נולדו? בארץ, וההורים שלהם? יפה, הם עלו לארץ מכוון ששם זה לא היה המקום שלהם, הם סבלו מאנטישמיות, משנאת העם היהודי, אותה שנאה שרודפת אותנו שנים על מיליוני שנים, והם הגיעו לפה, וכמו שמאז שאתה ילד אתה לומד ש"שום דבר לא מגיע בחינם" ככה גם מדינה.
אז הם עלו לארץ, הפריחו את השממה, הצמיחו אדמה, ויבשו את הביצה, אבל עדין זה לא הספיק בכדי להיות מדינה. הם ביקשו רשות, הם ניסו בעזרת אחרים, אבל גם כקיבלו "כן" בעצם הם התעוררו ל"לא".
אנחנו חיים במדינה שקיבלנו בדם. לחמנו, ועוד נלחם, ואין שום דרך לשנות זאת, אנחנו מוקפים אויבים."

אני חייל כבר שנתיים וחצי, הספקתי להיות במדבר, בעזה, באיוש, בגוש עציון וברמה"ג. ובכל מקום המוות נמצא.
בדיוק לפני כחודש, מצאתי עצמי יושב בעמדת תצפית ברמה, באחד המקומות היפים ביותר שפגשתי. זה תחילת האביב, אז הכל פורח, החיות יוצאות לטבע שוב, שלוליות ענק כשרידים לגשם שוברים את קרני השמש, והרוח מלטף כיד אם. מולי סוריה, מאחריי ישראל, ואני חוצץ, ומבין כל היופי, אני מנסה לחשוב כיצד זה המקום בו התרחש אחד הקרבות הקשים ביותר ב73'. אולי גופות הטנקים שמצידי יכולים לרמז, אבל אין הדבר יכול להכניס לראשך את כמות הדם ויזע שעבר על המקום הזה, ושם אתה קולט עד כמה שאדמתנו היתה יקרה, ועדין יקרה לנו.
לפני כשנה שובצתי במשך חצי שנה בגבולה הדרומי של ישראל, עזה, ושמה "זכיתי" לפעילות הכי מבצעית שהיתה לי. מארבי טנקים של ימים על לילות, פגזים, פצמרים, מחבלים, טילי נ"ט כל הזמן. היום שהכי זכור לי, היה בתקופה זאת, תחילת האביב, בדיוק ירדתי ממארב, והתכוננתי למנוחה לפני מארב אחר. ישבתי בחדר בזמן ששמעתי את השריקה, רצתי החוצה, ראיתי אותו עף, לרגע עצרו לי פעימות הלב, בום. הלב המשיך, רצתי לטנק כמו משוגע, נכנס לתא, ומחכה לפקודות. יצאנו החוצה, לא הבנו מה זה היה, איך, וכמה, רק משפט אחד חדר לי עמוק עמוק ללב "פצוע אחד מכוחותינו", פחדתי, לא לחיי, לחיים של אדם אחר, חיים שאני אמור לשמור עליהם. לאט לאט יותר ויותר דברים התבהרו, הבנתי שאותו השריקה היתה טיל, שאותו הטיל כוון מכוון עזה לכוון ישראל, כמעט ופגע בטנק של חבר שלי, אך לבסוף פגע באוטובוס, 500 מטר ממני. הרוג אחד. ילד. לא עשה שום דבר רע. רק חי במדינה שאדמתה נקנתה בדם. רק אז אתה קולט, שאתה צריך להיות פה, בחור של החור, להגן גם ממה שאין וגם ממה שיש. לצערנו לא כולם חוזרים מאותו החור. ולכל אחד מאיתנו יש אחד כזה, מכירים, או משפחה, או סתם סיפור ששמענו.
בסוף הכל מתחבר לי, מאז שהייתי ילד, תמיד היתה דמות אותו ה"דוד מיכאל", זה שנהרג בצבא. ובתור ילד כמה שלא תרצה, אתה לא באמת תבין, היום אני מבין. מצטער על שלא יצא לי לדבר, להכיר, לחבק. אלא רק לשמוע סיפורים. דוד שלי נרצח בידי חייל מצרי שירד מעמדה והחליט לבצע פיגוע ירי בגבולות ישראל. דוד שלי חזר מהבסיס לביתו שבאילת, ובדרך, על כביש 12, ביצע את נסיעתו האחרונה...
מי יתן, ולא יצטרכו עוד לשמור. ואלו שהלכו שנזכור לעד.
יזכור.

נזכוג את כולם

את השירות הצבאי עשית בגבול לבנון,הייתי בחמ"ל זה אומר שכל אירוע שלא יהיה בכל גזרה שהיא (גם בעזה) היה עובר בחמ"ל שלי לפני שהיה מגיע החוצה לחדשות.במהלך השירות היו לי לא מעט אירועים אפילו שעל פניו זה נראה כמו גזרה נורא שקטה. החלטתי לשתף פה בשני אירועים הכי משמעותיים שהיו לי במהלך השירות הצבאי.
הראשון היה ביום הראשון שלי בגזרה,זה היה יום אחרי סוף הקורס הייתי עדיין בשוק טוטאלי.חיכיתי בחמ"ל באוגדה לשיבוץ שלי (חטיבה/גדוד/אוגדה). ופתאום הייתה היסטריה בחמל הוא נפצע היה זעקות מכל עבר.הייתה תאונת אימונים בזעורה,קליע חדר את קיר הלש"ביה והרג את רב"ט מור כהן ז"ל. הייתי בשוק טוטאלי,פעם ראשונה שהמוות הזה...המוות של חלל צה"ל היה כ"כ קרוב אליי.
האירוע המשמעותי השני היה באוגוסט 2010 . ה-3 לאוגוסט 2010 אני בחיים לא אשכח את התאריך הזה. יומיים לפני הייתי בבסיס ירדתי ממשמרת ובדיוק עישנתי סיגריה ואז ניגש אליי אחד המילואימניקים(שבדיוק תפסו קו בגזרה) וביקש סיגריה,נתתי לו והתחלנו לדבר הוא סיפר שהוא "המלווה" (חפ"ק) של המג"ד ברכס. הוא שיגע אותי קצת ואז המג"ד יצא סא"ל ברי ההרי ז"ל ואמר לו תפסיק לשגע תילדה דיבר איתי קצת ואז נסע.
ביום שלישי ה3 לאוגוסט 2010 הייתי אמורה להיות בבית אבל נשארתי כי הייתי צריכה לדבר עם הסמח"ט ולכן לא הייתי במשמרת.באותו היום היו עבודות הנדסה שיגרתיות בגזרה...מה שלא ידענו שנפלנו למארב מאורגן של צ"לב( צבא לבנון).שמעתי שיש בעיות והקפיצו אותי לחמ"ל. איבדתי תחושת זמן בחמל אבל אני זוכרת שלקא"ר היה פרצוף נפול פתאום ואז שירלי שאלה הוא מת נכון? תגיד שהוא מת!! והוא לא הסכים להגיד אבל ידענו ישר שכן.
כולם התחילו לבכות בהיסטריה ופשוט אבל כבד נפל.

מפתחSoul

New member
~
~

לא נכחתי בימים האחרונים בבית ולכן קצת באיחור מגיבה לשירשורים החשובים שנפתחו.

לא הכרתי אף גיבור שהקריב את חייו למען מדינתנו
אך היום הזה גורם לי כל פעם מחדש להעריץ את כל החיילים,
אלו שכילדה הסתכלתי עליהם מלמטה, ביראה, בכבוד, לא ידעתי מה זה חייל
עד שלא התגייסתי בעצמי והבנתי כמה זה מכביד על הנפש וחשוב למדינה.
עד שלא הכרתי מקרוב לוחמים והבנתי שיכולתי לאבד אותם.

והידיעה שיש משפחות שאיבדו את יקיריהם... למעשה, איבדתי הרבה אחים ואחיות
שלא הכרתי, ולא אכיר, אפילו לא בטעות...

נזכור. את כולם.

למעלה