תשובות שלי
האם אתם מציינים את יום השואה? במידה וכן, איך?
לא מציינת אבל פה מציינים את יום הכיבוש על ידי הנאצים ב9 לאפריל (1940) וגם את יום השחרור 5 למאי (1945), אני רוצה לציין את יום הכיבוש שמציינים פה ומחשבותי ממה שראיתי, יום הכיבוש שהיה כאמור ב9 לאפריל, נעשה על ידי פלישת כמאה וארבעים אלף חיילים גרמנים מצפון המדינה בעיר ששמה אולבור, היה צבא דני אבל הוא לא היה מאומן בכלל מהסבות שאחרי מלחמת העולם הראשונה היו ברוב המדינות באירופה ממשלות שמאליות ליברליות, סוציאל דמוקרטיות ,שהחליטו שנו מור וורס נו מור בלאדשט ופשוט לא טיפלו בציוד צבאי, לא קראו למילואים ,החזיקו צבא סדיר ממש בקטנה ,כי אחרי המלחמה הגדולה והנוראה אף אחד ,אבל אף אחד לא יקריב את חייו למען שליט מוטרף או אדמה קדושה
, למעט גרמניה שהושפלה עד העצם ואולי גם טורקיה לאחר מפלת האימפריה העותומנית ,אבל לטורקיה היה מנהיג נבון שכמו "השחף מגביה עוף הוא המרחיק ראות" כן השכיל לעשות שינויים לאומה ,לגרמניה היה פיהרר קצר רוח נקמני ,שחיפש איך להחזיר לעצמו את כבודו האבוד ולקח איתו למטה את כל האומה..אוקצור, הצבא הקטן נלחם איזה עשר דקות נגד הצבא הגרמני המאומן והמסודר וויתר , מצאו איזה איש שנלחם בצבא הדני והביאו אותו לטלויזיה ,הוא היום בן 97 בערך והיה מאד נרגש לספר על לחימתו קצרת המועד, הוא כל שנה הולך לאיזו אנדרטה לזכר המלחמה ההיא, אבל השנה הוא כבר היה לבד כי כל הקומורדס שלו כבר נפטרו, הביאו גם תלמידי בית ספר לאותו מקום ושאלו אותם מה הם יודעים על מה שקרה והתברר שהם דוקא שלטו בחומר , כנראה המורות הכינו אותם לראיון בטלויזיה ,או שהביאו את אלו בלי הפרעות קשב..לא יכולתי שלא לשים לב שכל התלמידים שנשאלו היו מה שאומרים בני דודים או בשפה המכובסת פה , דנים בעלי רקע אתני אחר
לא היה שם ולו מתיאס או יספר ,או טים ,או סבטיאן אחד . מה זה אומר, אלו תלמידים מבית ספר ציבורי ההורים הדנים האתנים מוציאים את ילדיהם מבתי הספר האלו ,כי הרמה שמה נמוכה ומעבירים לפרטי, הילדים האלו בעלי הזהות השניה, מעולם לא ישתלבו באמת בתרבות המקומית , הם לא יוזמנו לימי הולדת, לא ילכו לטיולים ביחד או בילויים , לא יצרו קשרים רומנטיים עם בני גילם, הם חיים ביקומים מקבילים אבל הם ידעו את ההיסטוריה . אוףףף תמיד אני גולשת למקומות אחרים, עוד דבר שחשבתי עליו , מה עם חלילה וחס הצבאות שתקפו את ישראל במהלך שנותיה לא היו ערבים אלא גרמנים או אמריקאים, צבאות מאורגנים עם חיילים ברמה גבוהה ,האם גם אז היינו מנצחים אותם ב6 ימים
לגבי שתי השאלות הבאות , ילדי התחנכו חלק מחייהם בבתי ספר ישראליים כך שהם קבלו את המנה הנדרשת.
הורי עלו לארץ בדקה התשעים, שבוע לפני פלישת הנאצים לפולין, אבל הם קבלו חינוך ציוני מגיל צעיר הם היו עולים בכל מקרה ואפילו דברו עברית כי למדו בגמנסיה תרבות , משפחותיהם לעומת זאת לא רצו להגיע למדבר האזיאתי כי הם חיים באירופה המעטירה ורק אליה הם רגילים , אבא שלי סיפר לי פעם שכשהוא נפרד מאמא שניהם התחבקו חזק חזק וידעו שזו הפעם האחרונה שהם יראו אחד את השני , כל היתר כאמור עלו בארובות ולא נשאר זכר , מה שאני זוכרת כילדה שתמיד היינו משפחה קטנטנה בלי שום קרובים, לא חגים ולא שמחות משפחתיות אבל היה נהוג אז "לאמץ" אנשים עם גורל דומה או מאותו שטייטל כדודים ודודות ואז הם היו מוזמנים בחגים ושמחות במקום ואנחנו אליהם.