הסבתא המגניבה
ואני
זכיתי להיות הנכדה הראשונה שלה שזה תמיד שיחוק רציני, וגם הייתי הנכדה היחידה שלה קרוב לעשור. בילדותי, תמיד הייתי גאה בסבתא שלי. לא היו הרבה סבתות בסביבה בעלות רשיון נהיגה שנהגו כל הזמן (תמיד היינו צוחקים עליה שהיא כזו חולת הגה שבקרוב תרחיב את המשקוף לחדר השירותים כדי שתוכל להיכנס גם לשם עם הרכב). בנוסף, לא היה לה שום מבטא זר בעברית/שפת אמה, לא קראו לא סוניה/בז'ז'ניה/מסעודה/ויקטוריה (לא שיש באלה שום דבר רע כמובן – אבל היה כיף סבתא עם שם ישראלי...). בנוסף – היא נשארה יפה ובעלת מזג תוסס רוב ימיה.
הורי התגרשו כשהייתי בת ארבע, ולכן אמא שלי הרבתה להיעזר באמא שלי. ביליתי חופשים ארוכים (חנוכה, פסח, קיץ) בבית סבתי וסבי – לומדת טיפים חשובים של איך להיות בלעבוסטע, איך לנער מגבות נגד עקרבים, איך "להיזהר" כש"הולכים" (רק לא עם אנגלים!). בניגוד לאמא שלי, סבתי היתה בשלנית באופן יחסי, וראתה את מטרת חייה בלהאביס את הנכדה הכה-רזה שלה בשלל מטעמים שכבר שנים לא טעמתי. דברים כמו עוגיות קאמיש, גפילטע פיש מעשה בית, מג'דרה, צלי בקר נ-ה-דר (דגש על הה"א המוארכת), קנישעס, מרק עוף (קומפלט עם לספור כמה כפות עוד צריך לאכול, ומים בלי עוף לא נספר), רסק עגבניות עם סוכר, מיץ מתרכיז רימונים מעשה ידיה, וגולת הכותרת: פלפלים ממולאים באורז ובשר. שנים רבות בילדותי היא ספקה כפיים על איך זה אני כל כך רזה, טענה בתוקף שאני לא אוכלת כלום, ואף גררה אותי לכל מיני רופאים בתקווה שיגלו שזה בגלל כל מיני תולעים (זה לא היה). את יכולה לנוח על משכבך בשלום סבתא – עבר לי הרזון לצערי.
עוד פריט במחלקת "משנת סבתי מדור אחר" שלא אימצתי היה האזהרה שלה ש: "אל תהיי כל כך מלומדת! בסוף לא תמצאי חתן". לא הקשבתי.... ומצאתי בכל זאת.
היא גם לקחה אותי הרבה לסרטים ולים – אם כי לדאבוני בים בד"כ הביאה איתה ענבים ואפרסקים ככיבוד במקום הארטיק שהיה משאת ליבי...
וכמובן, הרבינו לשחק שחמט ומשחקי קלפים (בעיקר רמי), למרות שהיא היתה קצת מאוכזבת מכישורי הלא-משהו כקלפנית צמרת. היא יכלה לזכור בקלות חבילה שלמה של קלפים בראש – אילו קלפים כבר שוחקו ויצאו מהמשחק וכו' [בכל זאת – אימונים יומיים בקלפים במשך 60 שנה עוזרים....]
לשיא מגניבותה הגיעה בביתנו בפרשת הנחש. פעם היא באה לשהות איתי כשאמא שלי נסעה לחו"ל. כשהגעתי הביתה מבי"ס ראיתי רכב משטרה מחוץ לבית. וכשנכנסתי פנימה הסתבר לי שסבתא שלי גילתה נחש במרפסת הגדולה שהיתה שם, והזעיקה משטרה לעזרה. דא עקא שעד שהשוטרים הגיע, היא כבר חיסלה את האומלל בעזרת קומקום מים רותחים ומקל....היתה לה מומחיות גדולה בחיסול נחשים מימיה בעמק הירדן. אז לא נשאר להם מה לעשות. מה שכן – הפרשייה כנראה נרשמה ביומן המשטרה, כי אחרי כמה שעות הגיע כתב של "ידיעות אחרונות" לדובב אותה על הסיפור, ויחד הם הוציאו את גוויית הנחש מהפח והיא הצטלמה איתו. וכך זכתה לסיפור שער אחורי קטן בעיתון ידיעות אחרונות עם תמונה בתור "הסבתא שהרגה נחש"