קרן אמבר נפטרה

הייזל

New member
קרן אמבר נפטרה

רז גרינברג כתב לפני כחצי שעה בפייסבוק:
כבר למעלה מ-15 שנה, המעגל החברתי שמקיף אותי מורכב ברובו (ואפשר להיווכח בזה במעבר מהיר על רשימת החברים שלי בפייסבוק) מחברי קהילת חובבי המדע הבדיוני והפנטסיה בישראל. ביחד עם חלק גדול מחברי הקהילה הזאת, עשיתי את המסע מתחילת שנות ה-20 לאמצע שנות ה-30 של חיי. דרך לא-קצרה, כבר לא ילדים, ועדיין זה בלתי-נתפס כשנודע שמישהו מהקהילה נפטר. זה כל-כך מוקדם, לעזאזל, וכל-כך לא צודק.
את קרן אמבר הכרתי במהלך העבודה על כנס הפנטסי.קון הראשון שארגנה האגודה, דרכו סונג'רתי להרצות בתא החובבים של באר-שבע. קרן היתה חברה בתא שניהלה אז חגית וינר, וכבר אז היא היתה מרצה מבוקשת בזכות ההתמצאות שלה בנושאי ביולוגיה ואבולוציה. מצאנו שפה משותפת בהרבה נושאים - במיוחד כאלה שקשורים לאנימציה יפנית - וכשהייתי צריך עזרה בניהול פנטסי.קון בשנת 2003, גייסתי את קרן ובעלה רן בלי יותר מדי נקיפות מצפון. לזכות העבודה שלהם אפשר לזקוף חלק גדול מההצלחה של הכנס ההוא.
המעורבות שלנו בפעילויות האגודה, כמרצים וכמארגנים, המשיכה לעוד כמה שנים, שלי בתור קדנציה בודדת (ולא מוצלחת) בניהול אייקון 2006 מטעם האגודה, ושלה קצת אחר-כך - בקדנציה סוערת אבל משמעותית ופרודקטיבית בתור יו"ר האגודה. כשפנינו ללימודי דוקטורט - אני בירושלים בתקשורת, היא בשדה-בוקר באקולוגיה מדברית - המעורבות שלנו בפעילות של האגודה הלכה ופחתה. עדיין, כשהרמתי אירוע בנושא סרטי "הנוסע השמיני" בירושלים היא הגיעה כל הדרך מהדרום כדי לתת הרצאה, וכשהיא ארגנה את כנס בדיון בנושא סטימפאנק וביקשה ממני להרצות, הסכמתי בשמחה.
כל מי שעבד עם קרן יכול היה להעיד על הלהט והמרץ האדירים שהיא היתה מקדישה לכל פרויקט שהיא היתה מעורבת בו (פעם, כשרן תיאר לי את שגרת-היום שלה בתור יו"ר האגודה, אמרתי לו "אתה ממש בעלה של הנוסעת בזמן..."). נוכחתי בלהט ובמרץ האלו בשנים האחרונות בכל פעם שבה היא דיברה על הדוקטורט שלה, שעסק בטורפים מדבריים. עם ניצוץ בעיניים, קול משועשע וחיוך רחב מלווה בעיניים פעורות סטייל מדענית מטורפת, היא היתה מספרת על הניסויים שבהם היא שחררה גרבילים בתור טרף לשועלים, כשהיא מתבלת את הסיפורים על הניסויים עצמם באנקדוטות על התמודדות מול אנשי רשות שמורות הטבע, הבירוקרטיה האקדמית ומה לא. הפעם האחרונה שבה אני וקרן החלפנו מיילים היתה בתחילת השנה הנוכחית - היא סיפרה על איך היא נמצאת כבר בישורת האחרונה של הדוקטורט, ואני סיפרתי לה בערך את אותו הדבר.
היום התבשרתי שבמהלך ניסוי שקרן ערכה בפינלנד היא נדבקה בנגיף שהוביל לקריסת-מערכות מוחלטת. הרופאים נלחמו על חייה במשך שלושה ימים, ללא הועיל. היום היא נפטרה.
פחות משעתיים אחרי ששמעתי על כך לראשונה, אני עדיין מתקשה לעכל את הבשורה הזאת. קשה לי לחשוב על קהילת חובבי המדע הבדיוני והפנטסיה בלי קרן שתרמה לה כל-כך הרבה. עצוב לי שאני לא אשמע יותר את הסיפורים המשעשעים של קרן על הניסויים שהיא עורכת. ומעל הכל, אני עדיין בהלם מכך שקרן כבר לא אתנוץ
זה כל-כך מוקדם, לעזאזל, וכל-כך לא צודק.

יהי זכרה ברוך.

וקישור להודעה באגודה

avivs

New member

כל כך עצוב לשמוע את זה.
בתקופה שהייתי הולך הרבה לכנסים היא תמיד הייתה שם.
הייתה מצחיקה מאוד, תמיד חייכנית.
אני זוכר הרצאה שלה ושל חגית מלפני שמונה שנים בערך. היה נהדר.
&nbsp
כל כך מתסכל.
&nbsp

subatoi

New member
עצוב

לא הכרתי אותה אישית, רק התכתבות מיילים קצרצרה לפני עשור. ראיתי אותה מרצה ב"הבאר", קיבלתי השראה ממנה לכתיבת מאמר והתייעצתי איתה בקשר למשהו, ואח"כ המאמר (אחד האהובים עלי עד היום) הפך להרצאה ב"מאורות".
לצערי ראיתי רק 2-3 הרצאות שלה, ולא זכיתי להכיר אותה מעבר לזה.

עצוב.

DDN

New member

עצוב מאוד. הייתה חברה טובה מאוד שלי, ואדם יקר. עדיין לא מעכל.

gilgalad

New member
בלתי נתפס

כל כך הרבה חיות (vitality) בבנאדם אחד וככה זה נקטע .
אני מכירה אותה רק משדה בוקר, לא דרך האגודה (תודות לכם גיליתי), ולא דרך האקדמיה (רק לבקשתי קיבלתי את המייל מהמנחה שלה), אלא רק מהשוליים וחבל לי שלא היה לי יותר זמן להכיר אותה.
&nbsp
אין ספק אובדן גדול בכל תחום, אקדמי ומד"בי.
&nbsp
תנחומי למשפחה וחברים.
&nbsp

MonicaF

New member
עצוב

וכל כך חבל. לא הכרתי אבל מעריכה מאד מהמעט שקראתי. יהי זכרה ברוך.

trilliane

Well-known member
מנהל
מצער ומפחיד לשמוע...

האם מדובר בתאונת עבודה במעבדה?

&nbsp
לא הכרתי אותה אישית, אבל שמה מוכר לי מאוד בשל פועלה הרב. משתתפת בצערם של אוהביה.

&nbsp
זה שבוע עם בשורות מצערות (בלי קשר למבצע הצבאי) – אישה מבוגרת, מזכירה במקום שהייתי בו לסירוגין שנים רבות, נפטרה השבוע (הייתה חולת סרטן בשנים האחרונות, אבל חשבתי שהחלימה, לא ידעתי שמצבה היה כ"כ רגיש, ראיתי אותה רק בחודש שעבר, פעילה ועובדת) וגם במקרה שלה אין לוויה כי היא תרמה את גופתה למדע (ומחר יתקיים ערב לזכרה).
&nbsp
שתי נשים שלא הכרתי לעומק, אף פעלו רבות בתחומים שגם אני פעילה בהן... ואני מזדהה כ"כ עם אי-הלוויה... אני בעצמי לא רוצה להיקבר באחת מערי השיש. לתרום את איברי לחיים, אם לא יתאפשר (או את מה שיישאר) לתרום למדע, ולבסוף לשרוף ולפזר (רצוי מחוץ לכדור הארץ, או לכל הפחות במקום אקזוטי שלא הספקתי לבקר בו בחיי).

shirkhan

New member
עצוב

פגשתי את קרן לראשונה בכנס בדיון 2010. צילמתי את המושב וגם את ההרצאה של קרן.
התרשמתי עמוקות מהידע,החוכמה,הרצינות שהפגינה. מחוש ההומור והדעתנות. ומאז ניסתי להגיע להרצאותיה בכנסים השונים.
כתבתי לה פעם במייל שחבל שאין כנס שבו יעלו הרצאות מכנסי העבר לטובת אילו שהחמיצו את ההרצאות שהפכו ל"שם דבר" במהלך השנים. "זה בטח יהיה קשה לביצוע" אמרתי לה.
קרן קטעה את דברי ואמרה ש"פשוט נשאל את המרצים והחובבים מה אהבו ושאם דבר קל מזה"
מאגר בלתי נדלה של אנרגיות ועשייה.

תנחומי לרן והמשפחה.
כנס בדיון
https://www.youtube.com/watch?v=BMv6u2iNpI4&list=UUTCxfNArYQp5d9kIhVJMRrg
הרצאה על יצורים מיתולוגיים
https://www.youtube.com/watch?v=uGeo9Ph13jY&list=UUTCxfNArYQp5d9kIhVJMRrg

אצטט מה שכתבתי בתגובה בפייס:

הפעם הראשונה שראיתי את קרן היתה גם הפעם האחרונה שיצא לי להחליף איתה כמה מילים - היא נתנה הרצאה על משחקי מחשב, אנימה ומה שביניהם (אם אני זוכר נכון) באייקון 2006, שהיה האייקון הראשון שלי. הייתי בהרצאה וחצי ממנה בערך החזקתי את הבטן מרוב צחוק. לאחר ההרצאה ניגשתי אליה ואמרתי לה בחיוך רחב שאם היא אי פעם תרים מופע סטנד אפ על הנושאים האלו, אני אהיה הראשון לקנות כרטיס. היא אפילו כתבה על זה אח"כ בפורום מד"ב ופנטזיה בתפוז. באותה הזדמנות בן הזוג שלה היה לידה (אני לא זוכר בדיוק את השם ואם היו נשואים אז, אבל אני בטוח שזה מי שנישאה לו לבסוף) ושניהם סיפרו לי על מאות השעות שהשקיעו יחד במשחקי פיינל פנטזי, ושהם בקשר עוד מתקופת בית הספר. כל התכונות שהזכירו כאן ניכרו אצלה - המרץ, ההתלהבות, ההומור. לאחר מכן יצא לי רק לחלוף על פניה בכנסים. לא הכרתי אותה הרבה, אבל ההיכרות הקצרה מאד שלנו הותירה עליי רושם חזק. עצוב לי מאד לשמוע, ויהי זכרה ברוך.

למעלה