ס.ק.ס. = סידורים קניות ספונג'ה
הטיעון שהעלית כבר שמעתי אותו מרבים (זו הסיבה למשל שהחתן שלי פטור כבר 8 שנים משירות מילואים בגלל גיל, אבל הוא ממשיך להתנדב.....)
כששואלים אותי אם אני "עוזר לאשה בבית", זה נשמע לי תמוה, מכיוון ששנינו גימלאים ואין סיבה שכל אחד לא יתרום את חלקו. אז נכון שאני אחראי לכל הסידורים כולל הזמנות לתרופות,תור לרופא ועוד פעילויות נוספות שהיום ניתן לטפל באינטרנט, ועד פעילות בבית, כמו מידי פעם לשים מכונה, או לקפל כביסה לפעמים להכין ארוחת ערב מורכבת, כעת התחלתי גם עם עם חמוצים, ואפילו יש לי פנקס מתכונים שממנו אני עושה משהו מידי פעם.
נכון שאני לא ממש מבשל, כי למרות הכל חוץ מלהסיע איזה נכד מידי פעם (כולם כבר גדולים) לאשתי אין יותר מידי מטלות, בעוד אני כל היום ליד המחשב, או בסידורים בחוץ, או נוסע לבדוק אתרים וכדומה.
הנכון הוא, שלעולם לא יכול להיות שוויון מלא בין גברים ונשים, כי גברים למשל לא יכולים להתחלק עם האשה במטלת הלידה או ההנקה , שאלו המטלות העיקריות של בני האדם.
אבל הגבר נחשב תמיד למפרנס עיקרי והאשה לא.
אבל זה לא צריך מנוע ששני בני הזוג יתפקדו בבית ועם הילדים, למרות ששניהם עבדו כל היום, או אפילו אם האשה "לא עובדת", גם הפעילות בבית בעיקר עם ילדים לא מעטים, היא מטלה די מפרכת (לכן יולדים בגיל צעיר, שיהיה כח "לרוץ" אחרי הזאטוטים).....