שולמית אלוני יו"ר מרץ לשעבר הלכה לעולמה..

יוליקה

Member
מנהל
יהי זכרה ברוך

גם כשלא הסכמתי עם דעותיה, תמיד הערכתי אותה
כי בניגוד לזהבה גלאון היא ידעה להיות ממלכתית ולכבד.
יהיה זכרה ברוך.

עמיקם10

New member
שולה אלוני מאוד מרשימה אבל מה זה הזכויות

אדם האלה שזה היה הדגל האחד שלה. ?
אני לא הצבעתי מר"צ כי בשבילי זה שמאלה מדי. מאידך שולה לא היתה מנהיגה שמסוגלת להנהיג את העם כמו שהנהיגה גולדה עם כל ההסתייגויות שלי ממנה.
היא פשרה ממפא"י..כי לא רצתה את המרות של הנהגת המפלגה.

קוראים לזה "תסמונת ה-ס.מ.פ"

מי שיכול להיות סגן מצויין יעיל ואהוב על כל החילים, אבל מינוי שלו למפקד הוא אסון.
שולה היתה דברנית טובה, קטר לדחיפת רעיונות, אבל לא היתה מנהיגה.

עמיקם10

New member
ומה זה 'הדגל האחד' של זכויות האדם ?

למען מי לטובת מי ולמה ? תנועת ר"צ היתה ראשי תיבות של משהו- נכון ?

יוליקה

Member
מנהל
זכויות אדם...שוות זכויות

אנסה להסביר תוך מתן דוגמא...

שולמית אלוני התארחה ביום האישה בדימונה לפני כ-20 שנה...
היה דיון בפנל של נשים על נושאים שונים... למחרת הדיון היא כתבה
מאמר בעיתון לאישה וציטטה אותי...אני מנסה לאתר את המאמר בארכיון שלי...
במאמר הזכירה שולמית אלוני נושא שהעליתי בדיון והוא שהגברים סרבו לעבור
לעבודה של 5 ימים בשבוע והעדיפו להמשיך לעבוד בימי ששי כי סרבו לעסוק בס.ק.ס
ומהו ה.ס.ק.ס??? סחיבות...קניות...ספונג'ה.... כלומר...שאם יצאו לשבוע עבודה בן
5 ימים יצטרכו לעזור לנשים בבית והם מעדיפים ללכת לעבודה...

עמיקם10

New member
וזה זכויות אדם ?

מאז הנושא הזה באמת מופיע הרבה..וייתכן שיש לה זכויות בהעלתו לסדר היום הציבורי. ומה בכל מקרה הם זכויות האדם בשכם...ובחברון ?
אגב בהיה מאמר של האח של אריה כספי יאיר כספי שהוא פרופסור למשהו בא.ת.א והוא כתב שקוראי הארץ לא יודעים שכך וכך..כי הארץ מתרכז בעניינים של השמאל.
אז נניח שהציונות ניצחה קוראי הארץ לא יודעים. שיש חינוך הם לא יודעים כי תמיד כתוב כמה החינוך הוא רק כדי לקבל ציונים..וענו לו שקוראי ישראל היום יודעים שהעיתון של ביבי ותמיד הוא צודק. זה בנוגע לזכויות אדם.[לדעת!] נכון ?

ס.ק.ס. = סידורים קניות ספונג'ה

הטיעון שהעלית כבר שמעתי אותו מרבים (זו הסיבה למשל שהחתן שלי פטור כבר 8 שנים משירות מילואים בגלל גיל, אבל הוא ממשיך להתנדב.....)

כששואלים אותי אם אני "עוזר לאשה בבית", זה נשמע לי תמוה, מכיוון ששנינו גימלאים ואין סיבה שכל אחד לא יתרום את חלקו. אז נכון שאני אחראי לכל הסידורים כולל הזמנות לתרופות,תור לרופא ועוד פעילויות נוספות שהיום ניתן לטפל באינטרנט, ועד פעילות בבית, כמו מידי פעם לשים מכונה, או לקפל כביסה לפעמים להכין ארוחת ערב מורכבת, כעת התחלתי גם עם עם חמוצים, ואפילו יש לי פנקס מתכונים שממנו אני עושה משהו מידי פעם.

נכון שאני לא ממש מבשל, כי למרות הכל חוץ מלהסיע איזה נכד מידי פעם (כולם כבר גדולים) לאשתי אין יותר מידי מטלות, בעוד אני כל היום ליד המחשב, או בסידורים בחוץ, או נוסע לבדוק אתרים וכדומה.

הנכון הוא, שלעולם לא יכול להיות שוויון מלא בין גברים ונשים, כי גברים למשל לא יכולים להתחלק עם האשה במטלת הלידה או ההנקה , שאלו המטלות העיקריות של בני האדם.
אבל הגבר נחשב תמיד למפרנס עיקרי והאשה לא.
אבל זה לא צריך מנוע ששני בני הזוג יתפקדו בבית ועם הילדים, למרות ששניהם עבדו כל היום, או אפילו אם האשה "לא עובדת", גם הפעילות בבית בעיקר עם ילדים לא מעטים, היא מטלה די מפרכת (לכן יולדים בגיל צעיר, שיהיה כח "לרוץ" אחרי הזאטוטים).....

עמיקם10

New member
מה ז"א אישה לא עובדת.? אם שוויון אז זה קודם

רק במשפחה של חצי או רבע 'טייקון' אישה יכולה לא לעבוד. אחרי זה אין גם פנסיה. כשמדברים על קו העוני זה דבר ראשון. אם האשה לא עובדת..זה דור ראשון ושני ושלישי במצוקה. בגולה העניות היו משרתות. כאן אין בכלל עוני. אני לא רואה ש'חברות בחברת עוני' מתדפקות על הדלתות כדי להיות משרתות-קרי עוזרות בית.
קשה להשיג אותן-למרות שמאז שהילדים גדלו גם לא ניסינו.
הרווחה זה מוסד שהמציאו בשביל כל העצלנים שלא למדו לא רוצים להשתדל. והולכים לרווחה.
חוץ כמובן מחד הוריות אלמנות וכאלה שהבעל צבר חובות ..בהימורים או סתם איזה גולם טמבל או חצי -מפגר.
נ.ב.
ואתמול רוגל אלפר כינה את הצופים ברשת-קשת-ריאליטי ומה שמגישים שם- מטומטמים..משף לשף ומכוכה לכוכב ..-הוא כתב נהיה יותר בולשיט שזה באנגלית -חרא של פרה.

מה זה אישה לא עובדת? אם

היא עקרת בית אז היא לא עובדת? אז למה בשוודיה הן מקבלות שכר מהמדינה?

עמיקם10

New member
אשתי עבדה כל החיים והיתה עקרת בית גם..

שוודיה-זה לא במזרח התיכון

עמיקם10

New member
אני קורא היום שזכויות האזרח זה של השחורים

בארה"ב ולי נראה ששולה אלוני עלתה על הגל הזה. רק שכאן השחורים עוד לא היו.. אבל הגל הגיע לחוף אחר. תמיד יש מקופחים.

למעלה