שלום לפורום הטעים,
אתם לבטח לא זוכרים אך לפני כחצי שנה התחלתי לתכנן ביקור ראשון בלונדון, אחרי יותר מעשור שלא הייתי בחו"ל.
פניתי לכאן בשאלות כלליות וקיבלתי תשובות מאוד יפות ומושקעות, שכמובן עשיתי בהן שימוש (במיוחד בהמלצות על yelp, timeout, opentable).
יש לציין שהאוכל הוא לא הנושא העיקרי של הטיול והמטרה שלי הייתה לשלב ארוחות נחמדות בקרבת מקומות אותם נבקר.
רצינו גם לשלב אוכל בפאבים, במיוחד פאבים היסטוריים.
בימים האחרונים היו כמה דיונים בנושא לונדון שבעקבותם החלטתי לפרסם את הבחירות שלי, כדי לראות אם מישהו יציע לי אופציות יותר מוצלחות במקומות בהם נהיה.
1. אוכל בקרבת מלון:
אנחנו נגור באיזור של Tower, חיפשתי מקומות שבהם ניתן לאכול ארוחת ערב או נשנוש בסוף היום. לרוב לא נוכל ליד המלון אבל תמיד טוב כשיש אופציות.
מצאתי 3 פאבים, 2 יותר קלאסיים ואחד יותר מודרני (Hanged, drawn and quartered, The hoop and graves, Jamies) ומקום של דים סאם של פתוח גם בערב יום ראשון (Ping Pong, כל השאר בסביבה סגור ביום ראשון או נסגר ממש מוקדם).
2. ווסטמינסטר:
ארוחת בוקר - Cellarium Cafe שנמצא בתוך abbey עצמו
ארוחת צהריים - יש מספר פאבים בסביבה של רשת Taylor Walker, כנראה נבחר אחד מהם
3. ארוחת ערב ליד Queen Theather (מחזמר):
לכבוד מחזמר שמתרחש בצרפת (עלובי החיים) החלטנו על מסעדה צרפתית Brasserie Zedel.
4. St. Paul:
ארוחת בוקר - נבחר Bea's of Bloomsbury, עם PAUL כגיבוי.
ארוחת צהריים - Ye Olde Cheshire Cheese
ארוחת ערב (ביום אחר) - יש 2 פאבים היסטוריים בקרבת מקום The Williamson Tavern ו- Ye Olde Watling.
5. Windsor:
ארוחת בוקר - לא מצאנו משהו שווה ויוצא דופן ולכן החלטנו לקנות קפה ומאפים ב-Waterloo (יש שם סניפים של Delice de France, Patisserie Valerie) ונשנש ברכבת.
ארוחת צהריים - נבחר בין 2 פאבים מקומיים - Horse and Groom, Carpenters Arms
6. Warwick Сastle:
ארוחת בוקר - יש ביקורות נחמדות על Bread&Co, כגיבוי יש גם Cafe Nero.
ארוחת צהריים - החלטנו לנשנש בתוך הטירה, בתקווה שלא יהיה ממש גרוע.
7. פורטובלו:
ארוחת בוקר - Le Pain Quotidien וכגיבוי Recipease Jamie Oliver
נשנושים בשוק עצמו - האם שניסיתם ואהבתם?
8. ארוחת ערב ליד Hamleys:
Brindisa – Tapas Bar
9. Greenwich
ארוחת בוקר - The Green Cafe, עם Café Rouge כגיבוי
נשנושים - Paul Rhodes Bakery
ארוחת צהריים - Bianco43, עם Goddards ו-Jamie's Italian כגיבוי.
10. Hampton court
ארוחת בוקר - Henry's kitchen
ארוחת צהריים - לא מצאנו משהו שווה בסביבה, כנראה נוכל בתוך הארמון ונמשיך. אולי לא האוכל לא מצוין אבל המקום ציורי
11. ארוחת ערב מוקדמת לפני האופרה:
רציתי משהו איטלקי ויש הרבה אפשרויות באיזור וקראתי המון ביקורות אבל עדיין היה מאוד קשה להחליט.
לבסוף: Sartori, עם Carluccios כגיבוי
12. Southbank:
ארוחת בוקר: Swan
ארוחת צהריים: הפאב ההיסטורי The George Inn
משם ממשיכים ל-Kensigton וחשבתי לאכול ארוחת צהריים ב- Min Jiang, אבל הביקורות האחרונות ב-yelp ממש מזגזגות...
התוכניות שלנו בימים אלה מסתיימות ב-6-7 בערב, באיזור Westminster/Waterloo ואנחנו יכולים לבחור בכל מקום קרוב יחסית (במרחק של 3-4 תחנות TUBE) לארוחת ערב.
כמו שראיתם, הבחירות שלי די זהירות, הרבה פאבים, קצת צרפתי, קצת איטלקי, דים סאם על קצה המזלג.
ראיתי לשלב יותר מסעדות אסיאתיות והודיות, אבל במעמד בחירה קצת נבהלתי. לדעתי העניין הוא שאין לי יותר מדי ניסיון עם זה בארץ. מבחינת אסיאתיות ביקרתי רק באוימה, מינה טומיי וכמה דים סאמים. אני אוהבת רטבים על בסיס סויה, מעט מתקתקים, רגישה לחריף ורוטב קארי שאכלתי במינה טומיי היה לי כבד מדי.
מבחינת הודיות הייתי רק במסעדה הודית אחת (ההודו הקטנה), שם אכלתי סאמוסה ולחם שממש אהבתי. רוב המנות שם פחות קרצו לי כי יש המון ירקות מבושלים ואני פחות אוהבת את זה. מעדיפה את הירקות שלי טריים.
אשמח לעזרה בבחירת מסעדה ל-2 ארוחות ערב הנ"ל.
חשבתי על אסיאתית והודית או אולי עדיף 2 אסיאתיות.
קיבלתי לא מעט המלצות על yauatcha, אבל לפי RandS המקום די רועש, מה שעלול לפגום בהנאה שלי.
כמו כן, אני מניחה שצריך להזמין מקומות.
יש לנו מספר לא קטן של דברים אליהם צריך להגיע בזמן: סיורים, כניסה למקומות, רכבות. לא הייתי רוצה למהר למסעדה. רוצה להגיע מתי שנוח לי, גם במחיר של מסעדה פחות נחשבת...
אם הגעתם עד הלום - אני מצדיעה
תודה מראש לכל מי שמקדיש זמן ומאמץ לקרוא ולעזור
ויקטוריה