פסח כשר ושמח

taniab2

New member
רעיון לתעסוקה לילדים במהלך חופשת הפסח...

היי לכל ההורים,
קיבצתי בפלייליסט אחד את כל סרטוני ההדרכה לקיפולי הנייר/ אוריגמי הפשוטים ביותר, אלו שהכי מתאימים לילדים, ממליצה להתחיל מגיל 6!

למעוניינים, אפשר להשתמש בדפי מדפסת (חתוכים לריבוע ברוב המקרים), או בדפי אוריגמי הכי פשוטים מחנויות היצירה (עבור ילדים עדיף להשתמש בדפים בגודל 15 על 15 ס"מ או 20 על 20 ס"מ).
הדפי אוריגמי היפים עשויים להיות יקרים ולכן עדיף לרכוש את הפשוטים יותר, ואם רוצים דף מיוחד הכי טוב להדפיס במדפסת הביתית.

בהצלחה וחג שמח!
טניה אוריגמי

פסח כשר ושמח

גולשות וגולשים יקרים,
אנו רוצים לאחל לכם חג פסח כשר ושמח!
מי ייתן והאביב יביא עימו התחלות חדשות,
הנאות מתוקות והמון הפתעות מרגשות.

לקראת החג הכנו לכם מהדורה חגיגית וכשרה לפסח
של חם בתפוז.

את כל הקישורים לאייטמים בכתבה תוכלו למצוא (כמו בכל שבוע)
בעמוד הפייסבוק שלנו

https://www.facebook.com/tapuz.co.il/

חג פסח שמח!

בלונד23

New member
תוכניות - טיוטה - אשמח לרעיונות נוספים

יום א: ים
יום ב: הצגה, ואחה"צ בטח סתם גינה/חבר
יום ג: יהיה שרב, אז חשבתי מוזיאון ת"א. מה יש שם לילדים עכשיו?
יום ד: רצינו ספארי אבל אם יהיה שרב עדיין, אז לא
יום ה: ???
יום ו: ???
שבת: לונה פארק

נשמע טוב. מה עשיתם בנתיים?

אפשר ללכת לפארק הירקון, אולי לשוט שם בסירה-זה מאוד חוויתי.
אפשר לעשות קייטנת חברים

&nbsp
&nbsp

או לטייל עד סוף הרחוב ולשוב בחזרה

'צטערת, זה קפץ לי.
(מתוך "שבת בבוקר", אם לא זיהית.)

מסורות חגיגיות

אני זוכרת איך תמיד לפני חג גדול כמו ראש השנה או פסח, התפקיד שלי בבית היה קיפול מפיות.
אני זוכרת כמה שנאתי את זה כי תמיד היו נותנים לי חבילה שלמה של 100 מפיות לקפל וזה היה סוג של עינוי- אולי עוד מכת מצרים?
.

אילו מסורות משפחתיות יש לכם לקראת חג/שבת

כמויות מסחריות של חרוסת

אני מכינה את החרוסת, כבר שנים. זה מתכון אשכנזי ששופר קצת- הוספתי תמרים לתערובת. אנחנו אוכלים מזה גם אחרי ליל הסדר, כי זה טעים :).
מוזר שדווקא מפיות הטילו עלייך, יש המון הכנות לחג הזה, ולך נתנו תמיד דווקא את הדבר הספציפי הזה :). כמה אחים ואחיות הייתם?

לגבי התפריט,אני משתדלת לשמור על כמה מאכלים שחוזרים על עצמם כל פסח,בשביל המסורת. חייבת לציין ש 'נישברתי' עם הצימס- הכנתי אותם לא ממש טעימים, ואחרי כמה וכמה שנים,החלטתי להשמיט מהתפריט.
בקטע של ה 'מלאכת יד'- כל שנה בעלי מרכיב מקרטונים מעין מיכל קטן שטוח לפסולת של 'בדיקת חמץ'. :)

למעלה