הנה כמה בתור התחלה
כולם מכירים את
אורי פינק בתור היוצר של "זבנג", אבל עם השנים יצא לו לעשות גם דברים אחרים, לקהל יותר בוגר.
מה שאתם רואים בתמונה המצורפת זה אוסף של ספרים וחוברות שמלווים אירועים חשובים שקרו במדינה ונותנים התייחסות אישית אליהם.
לפני שאמשיך, גילוי נאות- היה לי חלק מסויים ביצירה של כל אחד מהם, אז אני לא הכי אובייקטיבי..
התנתקות שואו / חיזבאללה שואו
שתי חוברות שאורי הוציא על רקע אירועי ההתנתקות ומלחמת לבנון ה-2, עם סיפורים קצרים מלאי ביקורת על אותם אירועים, אבל מהולים בהומור עם לא מעט ציניות.
הארץ שלנו
ספר קומיקס אוטוביוגרפי שנותן נקודת מבט מאוד אישית של אורי על המציאות הישראלית, על רקע נקודות ציון ואירועים חשובים שקרו למדינה.
הגולם
ספר שאורי כתב יחד עם אלי אשד, שמציג מציאות אלטרנטיבית שכולנו היינו רוצים, אני משער- דמות גיבור-העל "הגולם" נוצרת ומתגבשת בקומיקס הישראלי ומלווה את מדינת ישראל מאז הקמתה ועד היום. הכל מוצג כמו ספר מחקר רציני ואמיתי, ונותן תחושה שזה באמת קרה, וכמובן שיש הרבה קומיקסים לאורך כל הספר.
Tales From The Ragin' Region
חוברת קומיקס שאורי הוציא לחו"ל שמאגדת כמה סיפורים, חלקם לקוחים מהחוברות שציינתי בהתחלה, וחלקם ממקומות אחרים, מתורגמים לאנגלית ויוצרים חוברת הסברה למדינתנו, קצת שנויה במחלוקת לטעמי. יש שם גם כמה פארודיות לא רעות על "מאוס" ו"ארצ'י" ועוד...