שפים איטלקים כובשים את בירת הנגב
בשבוע הבא בתאריכים 23-26 השף דרור שושן, שף קבוצת קמפאי הבאר-שבעית יארח בפסטיבל איטלקי קולגות מאיטליה: שף פיירו לבצ'יו, שף ג'יאן לוקה רוברטי ושף פאולו מאזוני. השפים יתארחו במסעדות קפאסה, הספרייה וכפרה טאפס אנד בר.
השף ג'יאן לוקה רוברטי יתארח במסעדת הספרייה
ג'יאן לוקה רוברטי למד במוסד הקולינארי "אנגלו קלטי", התמחה באזורים שונים באיטליה, עבד במסעדות באיטליה והקים מסעדות איטלקיות בצ'כיה. הוא משמש כשף הראשי של קבוצת הפסטה הטרייה "מישליס" של רשת "eataly".
בין המנות שיגיש רוברטי במסעדת הספריה:
- טרטר טונה אדומה עם חציל, יוגורט, פסטה מטוגנת ואבקת צלפים;
- פסטת טונרלי ברוטב גבינה ופלפלת "Ai tre pepi";
- ריזוטו עם קרם אפונה, גבינת בוראטה ורסק עגבניה.
השף פיירו לבצ'יו (Piero Lovecchio) יתארח במסעדת קפאסה
לבצ'יו הינו פיציולו עטור פרסים מקלבריה. הוא פועל במתחם Fico החדש בבולוניה, מרצה על בצקים, ומאמין בשימוש בחומרי גלם טבעיים ומקומיים בלבד.
התפריט של לבצ'יו במסעדת קפאסה יכלול 7 פיצות מיוחדות, ביניהן:
- פיצת אנטיפסטי - עגבניות ,מוצרלה בופאלו ,קישואים, חצילים ופלפלים עשויים בגריל, פירורי לחם קלויים, גבינת פארמג'יאנו ואורגנו;
- פיצה שרי צבעונית - עגבניות, מוצרלה, עגבניות שרי במגוון צבעים, גבינת פטה מלוחה ואורגנו;
- פיצת קינוח – נוטלה אגוזי לוז, קרם פטיסייר, קולי של פירות, אבקת סוכר וקצפת.
השף פאולו מאזוני יתארח במסעדת כפרה טאפס אנד בר
השף פאולו מאזוני, נולד וגדל ברומא באיזור קמפו דה פיורי. הוא החל את דרכו והשכלתו הקולינארית במסעדות היהודיות המפורסמות ביותר בגטו של רומא, ובמסעדות המתמחות במטבח הרומאי ("בלה קרנה", ו"ג'יגטו" ועוד).
בין המנות בתפריט של מאזוני במסעדת כפרה:
- לחם קלוי עם בורטה, אנשובי ועולש;
- אורז אסור שחור עם דג שיבוט (קוד), בצל טרופאה, זיתים שחורים וצלפים;
- מנת דג בקלה בסגנון רומאי.
נותני החסות לפסטיבל האיטלקי שיתקיים בבאר שבע הן חברת ריסטרטו ומחלבות טרה.
הספריה, רחוב נפחא 25, באר שבע. טלפון : 08-6655120
מסעדת קפאסה, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. טלפון : 08-6655122
כפרה בר אנד טאפס, רחוב סמילנסקי 25, באר שבע, טלפון: 08-6654854