סופשבוע במטבח -מה מתבשל בסירים ובתנור

סופשבוע במטבח -מה מתבשל בסירים ובתנור


מוזמנים לשתף בתוכניות הבישול והאפייה שלכם לסופשבוע

שבת שלום וסופשבוע נעים
 

Maldini Girl

New member
אצלינו

מרק עוף עם אטריות
סלק שיהיה על תקן ירק חם
אורז לבן
עוף עם תפוזים
סלט ירוק
&nbsp
ועכשיו בדיוק חשבתי לעצמי אולי להכין פחזניות לקינוח.
 

ady18

Well-known member
אצלי

צלי כתף בירקות שורש
עם אורז לבן
אנטי פסטי חצילים
טחינה ביתית
פטריות עם ביצים
וערב שישי:
פיצה......
ועוגת גבינה.....
 

חנהפ

Active member
סיר ממולאים

ומרק בצל
נשאר עוד טחון נכין ממנו טופינג לחומוס ולזה יצטרף סלט ירקות השוק
יש במקפיא פרגיות צלויות
מקישואים צהובים,זוקיני ורגילים -גראטן
שאוורמה הודו עם בצלים וקוקה קולה , מגוון ירקות אפויים רוסט פוטיטו
תהיה עוגת תפוחים ותאנים מצופה בקראמבל ,עוגת גבינה קרה עם בישקוטים ותועפות ריבת חלב (צריך לסיים)
 

yair_bar

New member
מנהל
הכנתי לראשונה מטבוחה על הפלאנצ'ה

התחשק לי לנסות משהו חדש ובמקום בסיר הכנתי בפלאנצ'ה.
&nbsp
בשלב הראשון צרבתי קוביות פלפל על יבש עד שהשחימו.
&nbsp
אז הוספתי מעל שמן, שום ועגבניות.
&nbsp
עוד 20 דקות בערך עד שהכל התגבש יפה.
&nbsp
סוכר, מלח וכרוייה.
&nbsp
במקביל הכנתי סלט ביצים עם הרבה בצל ירוק.
&nbsp
עכשיו יוצא לקנות חלה מתוקה כדי להשלים חגיגה אמיתית
 

lseugy

New member
אחת הבנות ביקשה שניצל עם ציפוי ביסלי (וגם יש הוראות הפעלה).

אז חוץ מזה שהביסלי מלא מלח ושומן ויוצא השניצל ממש לא בריא, חשבתי שעל בסיס חד פעמי- נלך על זה.
אז קודם כל מביסלי בשקית של 200 גרם (לבקשת הוד מעלתה לקחתי בטעם גריל) עושים אבקת ביסלי. מרסקים את הביסלי במטחנה או עם פטיש של שניצלים או משהו דומה לחבוט בו.
הלכתי על פטיש שניצלים ממתכת. מטחנה אין לי ולהכניס בבלנדר או מעבד מזון - נראה לי שיכסח את הסכין. חוץ מזה, בגלל השומניות שהיא גם קצת דביקה, נראה לי שיסתום את המטחנה.
שקית של 200 גרם תספיק ל8-10 שניצלים. מכניסים שליש מתכולת השקית של הביסלי לשקית נילון עבה (משהו כמו של לחם פרוס ארוז). מכסחים את האמ-אמ-אמא שלה עם פטיש. ממש עושים אבקת ביסלי. ככה חוזרים על כמות דומה.
שימו לב שלא בריא לשיש שדופקים עם פטיש ישירות עליו. הוא יכול להיסדק או להישבר. הכי טוב על לוח חיתוך גדול מעץ (קרש). הקרש מחלק את המכה על פני שטח יותר גדול שלא כל הלחץ יהיה בנקודה אחת.
הבעיה היא שבגלל השומניות הפירורים נוטים להידבק זה לזה. חשבתי לערבב עם קצת קמח שיספוג את השמנוניות. החלטתי שבשביל פעם ראשונה לא לוקח יותר מידי סיכון.
&nbsp
מכינים את השניצל כרגיל רק שבמקום השרשרת קמח-ביצה-פירור הרגילה, מגלגלים את השניצל בקמח, טובלים היטב בביצה טרופה ומגלגלים אותו באבקת הביסלי. ברגיל אני משתמש עם קמח (עם מלח ופלפל שחור) - ביצה טרופה עם קצת מלח ופלפל שחור (בלי להגזים כי מרוב מלח זה עלול להיות בלתי אכיל) ואחר כך תערובת של קצת קמח מצה, פירורי לחם מוזהבים (אפשר גם מתובלים) וקצת (קצת++) שומשום. ואז... למחבת עם שמן.
התגובה שקיבלתי מהשופטת - יצא נחמד.
בתאבון.
&nbsp
 
הבוקר התארחנו אצל חבר

שהכין שקשוקה. אני הבאתי סלט יווני ומאפינס פטריות (על פי מתכון של ניקי ב), חברים נוספים הביאו גם פנקייקס.
&nbsp
אגב, אין דבר יותר מבאס מלאכול שקשוקה עם ביצים מבושלות מאוד (וזה בגלל מצב רפואי).
 

ybo4

New member
אצלנו - ארוחת ליל שבת

היינו ארבעה עשר סועדים והשמחה היתה רבה
מרק ארטישוק ירושלמי
צלי בשר (צ'אך) עם גזר ותפוחי אדמה בבירה
חזה עוף בערמונים
תבשיל עדשים לצמחונים ובכלל
אורז בפיסטוקים
(אדמה) תפוחי אדמה בתנור
(הכי קרוב שיש..) תבשיל בטטות וסלרי בתנור
כרובית מצופה בגרעיני חמניות (בתנור)
סלט ירקות
בקבוק היין הנחמד שהגיע בטיסה מרומא נגמר מהר
[היה מתוכנן עוד "פיצות" על חצילים
ולא הוכן]

לקינוח:
עוגות אישיות מבצק שמרים דפוף (גבינה/שוקולד)
תותים (אצלנו מוגשים שטופים, שלמים)
עוגת חג מולד שהגיעה מרומא (אחת מהסועדים היא נוצריה).

אשמח לשתף במתכונים - במיוחד לגבי צלי הבשר שהוא קל להפליא, ומרק האטישוק הירושלמי האהוב עלי.
 

raya

Well-known member
נקרא מעולה! אשמח למתכון הצלי, תודה.
 

ybo4

New member
לכבוד הוא לי

הצלי - הוא המצאה של אלעד המוכשר והמוצלח.
החומרים הנדרשים:
* קוביות גדולות של החלק הנקרא "צ'אך" - השתמשתי בכ-קילו מאתיים הפעם
* 3-4 בקבוקי בירה
* מעט שמן צמחי
* 3-4 גזרים
* כ-4 תפוחי אדמה (אפשר מעט יותר)
* מלח ופלפל - אופציה
ההכנה:
בסיר גדול מחממים מעט שמן ו"סוגרים" את קוביות הבשר.
מוציאים את הבשר לצלחת בצד, עד שמסיימים את כל הקוביות.
מכניסים לאותו סיר את קוביות הבשר ואת הגזר חתוך לעיגולים גדולים מדי (אני לא ממש מקלפת את הגזר, אלא רק חותכת את הקצוות ומנקה את מה שנראה לא טוב)
מוזגים לסיר את הבירה משלושה בקבוקים (ואז כמו שקרה לי מחליטים להוסיף גם את הרביעי - אבל לא חובה).
מחממים להרתחה, כאשר "מגרדים" בכף עץ את קרקעית הסיר, עד שכל הנוזלים שנדבקו כאשר טיגנתם את הבשר מתנקים ומצטרפים לנוזל הבירה.
לאחר רתיחה - מבשלים על אש קטנה כמעט ללא ערבוב כשעתיים עד שעתיים וחצי.
כשנראה שהבשר מתקרב להיות רך, זה הזמן להוסיף את קוביות תפוחי האדמה ולבשל עוד כחצי שעה.
[אם מפריע לכם שהרוטב אינו סמיך מספיק, ניתן להוציא את הבשר והירקות ולבשל עוד מעט את הרוטב (אפשר כמובן להסמיכו מעט עם קמח, אבל לא חיוני).]
לקראת סיום הבישול - טועמים את הרוטב ואם צריך לדעתכם מוסיפים מעט מלח ופלפל.
זהו. בתיאבון
 

raya

Well-known member
בקבוקי בירה 330 מ"ל או חצי ליטר?
לא יוצאים שיכורים?
 

ybo4

New member
אצלי היו של 330 מ"ל

אבל בוודאות לא משתכרים.
האלכוהול מתנדף ורק הטעם נשאר.
לוודא שהנוזל מכסה את הבשר והירקות בתחילת הבישול, כדי שבסופו ישאר לך רוטב ולא מרק. לערבב מדי פעם ולבדוק כמובן.
אם את חוששת, הוסיפי חלק מהנוזל מים רותחים במקום בירה.
המתכון המקורי שנמסר לי הוא של קילו בשר וחצי ליטר בירה בסך הכל, אבל גם הממציא הכניס שני בקבוקים ועוד חצי בקבוק לתבשיל.
 

ybo4

New member
מרק ארטישוק ירושלמי בכבוד

נדרשים המצרכים:
* ארטישוק ירושלמי (הפעם השתמשתי בכשני קילוגרם)
* שני בצלים לבנים גדולים
* 2-3 תפוחי אדמה גדולים
* שמן לטיגון (אני מעדיפה שמן זית)
* מים רותחים
* מלח ופלפל לבן
ההכנה:
** לקחת בחשבון שקילוף ארטישוק ירושלמי היא מלאכה המורטת את העצבים מאוד ואורכת זמן רב. יש לקלוף את האטישוקים בסבלנות. מומלץ להכניסם תוך כדי קילוף למים נקיים, משום שהקילוף אורך זמן והמים מבטיחים שלא ישחירו.
חותכים אותם לקוביות קטנות.
כשכל הירק הנפלא הזה חתוך - מקלפים שני בצלים גדולים וחותכים לקוביות לא גדולות.
אזי מחממים סיר גדול ובו כמות שמן המכסה את התחתית, מכניסים את קוביות הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל שקוף. לא לתת לו להשחיר ועדיף גם לא להזהיב ממש.
זה הזמן להוסיף לסיר את קוביות הארטישוק הירושלמי.
מערבבים היטב ומכסים במים רותחים עד כמה סנטימטרים מעל לירקות.
כשהכל רותח, משאירים על אש קטנה כשעה.
אחרי כחצי שעה מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות לא גדולות ומוסיפים גם אותן לסיר. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים רותחים.
בודקים אחרי כשעה - אם קוביה אקראית של ארטישוק ירושלמי מספיק רכה - אפשר לכבות את האש. אם עדיין לא, נותנים עוד רבע שעה (הפעם בישלתי כמות גדולה מאוד ולדעתי הבישול ארך כשעה וחצי).
נותנים למרק להצטנן מעט ואז טוחנים בבלנדר - בלנדר סטיק הוא הכלי המעולה למטרה זו, אבל כל בלנדר יתאים.
אחרי שהכל טחון טועמים ומתבלים - במלח ובפלפל לבן.
מרתיחים קלות, טועמים את המרק ואם טעים - מכריזים על המבצע כהצלחה.
הרווחתם ביושר את המחמאות הרבות שתקבלו מהסועדים.
אזהרה - ממכר.
 

shron17

New member
ועוד מתכון טעים,למרק -ירושלמי, בסגנון קצת אחר:

מרק ארטישוק-ירושלמי מעודן,(במרקם קרמי .)
המצרכים:
בצל גדול ,
2 שיני שום,
כרישה אחת טרייה,
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי,מוקלף ופרוס לפרוסות.
1/2 מיכל שמנת מתוקה,
מלח פלפל.
&nbsp
ההכנה:
&nbsp
בסיר בינוני יוצקים 5 כפות שמן-זית,ומזהיבים בתוכם בצל גדול קצוץ-גס,
לפרוס כרישה שטופה היטב, לפרוסות -לכול אורכה(כול החלק הלבן וגם כול הירוק בהיר,)
לערבב מדי פעם על אש בינונית.
ולאחר 3 דקות מוסיפים 2 שיני -שום כתושות,
ואת הארטישוק הירושלמי ,הקלוף הפרוס לפרוסות,והשטוף היטב,( כ- 1/2 קילו ארטישוק,)
מערבבים ביחד ומיד יוצקים לסיר 4 כוסות מים,ומערבבים.
&nbsp
סוגרים את הסיר במכסה ,מבשלים עד לריכוך,יש לבדוק מדי פעם עד שיתרכך .
לאחר הריכוך,בעזרת כף גדולה מעבירים הכול למעבד -המזון או לבלנדר ,
כולל 2 כוסות ממי -הבישול,ומערבלים.
לאחר ערבול קצר,מוסיפים לתערובת הטחונה: 1/2 כוס שמנת -מתוקה,מלח ופלפל שחור,
ולערבל שוב כמה שניות ,לעצור ולטעום ,אם צריך מלח, ופלפל ,מוסיפים.
&nbsp
הערה:
לפי מצב הסמיכות של התערובת הטחונה, מוסיפים למערבל את כמות המים ממי -הבישול,
בהתחלה לערבל עם מחצית ממי הבישול ,
ואח"כ מוסיפים עוד מי בישול,עד לסמיכות שרוצים,מערבלים מעט,וזה מוכן.
יוצקים ל-4 מרקיות- קטנות,
מקשטים כול מנה ב-3 עלי-בייביס ,או עלה -בזיליקום,
ומפזרים על כול מנה ,כף אגוזי לוז.
ויש מרק קרמי מעודן בטעמו ,נפלא לאירוח, עונג אמיתי.
&nbsp
(למי שרוצה פרווה ישתמש בשמנת -פרווה.)
&nbsp
&nbsp
 

ybo4

New member
תבשילי הירקות

א. הכי קל - תפוחי אדמה בתנור: רוחצת את תפוחי האדמה ומייבשת אותם (ממש לא מקלפת), חותכת ל"אוניות" (פלחים גדולים), מניחה על תבנית מצופה בנייר אפיה, מזרזפת שמן זית ומפזרת מלח גס. אפשר בהחלט להוסיף גם עשבי תבלין, כמו זעתר. אופה בתנור חם מאוד כרבע שעה ואז מורידה את החום לבינוני לעוד עשרים-עשרים וחמש דקות.
ב. כרובית מצופה - בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים מבשלת מספר דקות כרובית שלמה. מוציאה אותה לאחר כארבע דקות בישול. מניחה כשהגבעול כלפי מטה על תבנית מצופה בנייר אפיה ומורחת את כולה בקרם בשמל פשוט (רביכה מחמאה, קמח ותבלינים). "מדביקה" לקרם גרעיני חמניות מקולפים לא קלויים כך שיכסו את כל הכרובית. אופה במרכז תנור בחום בינוני גבוה כעשרים דקות, עד שהציפוי מזהיב (הסימן הוא שהגרעינים שנפלו מהכרובית תוך ציפויה ונחים על נייר האפיה השחירו). לאחר שהצטננה מעבירה לצלחת ומגישה לשולחן שלמה ובצידה סכין. המעונינים פורסים לעצמם פלח מהכרובית.
ג. בטטה וסלרי - היו לי מספר נתחי עוף שלא הוגש לשולחן (כי היה מספיק בלעדיו), אבל אפשר גם בלעדיהם. מכינה רוטב בסיסי - רוטב סויה, דבש או סירופ מייפל אמיתי, שום כתוש וגי'נג'ר כתוש (כשאין לי טרי, אני משתמשת בקוביות הקפואות של דורות). לפעמים מוסיפה גם מעט פלפל חריף קצוץ. אחרי ערבוב הרוטב מכניסה קוביות של בטטה מקולפת וחתיכות לא קטנות של סלרי עלים. הוספתי גם מעט קוביות תפוחי אדמה. ניתן להוסיף כל ירק שרוצים. התבשיל נאפה בתנור חם כחמישים דקות, כשברבע שעה הראשונה התבנית מכוסה ואחר כך ערבבתי פעם אחת את העוף עם הירקות. כשהכל שחום ויפה מוציאים מהתנור.
ד. תבשיל עדשים (גזרתי מהעיתון. לא זוכרת מאיזה, אבל בשבועיים האחרונים):
- 200 גר' עדשים חומות
- 2 בצלים גדולים
- 2 גזרים
- גמבה
- 3 גבעולי סלרי עלים
- 200 גר' פתיתים מקמח מלא
- שמן לטיגון
- מים רותחים
- פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מלח
הכנה: בצל - מקולף וחתוך לטבעות די דקות. סיר מתחמם,מעט שמן לטיגון טבעות הבצל. לשים לב ולערבב תוך כדי טיגון. כשהבצל זהוב מכניסים את העדשים לסיר, מכסים במים רותחים ומבשלים כחצי שעה. בינתיים קוצצים די קטן את הגזרים, הסלרי והגמבה (אישית אני לא אוהבת גמבה, לכן השתמשתי בכחצי בלבד. המתכון המקורי מתייחס לגמבה שלמה). מוסיפים אותם לסיר, מערבבים, מוסיפים מים כדי כיסוי ועוד שני סנטימטר. לאחר עוד רבע שעה - בודקים אם אחת העדשים כבר התרככה יחסית. אם כן, מוסיפים גם את הפתיתים. מערבבים ונותנים להתבשל עד שהעדשים רכות למאכל. מוסיפים תבלינים ומגישים.
אם העדשים באיכות טובה - הן שומרות על צורתן, הבצל מוסיף גם טעם וגם צורה מתעגלת והירקות הקצוצים מוסיפים צבע.
יופי של תבשיל. לשמור בקלסר של הצימחונים.
תודה על שביקשת את המתכונים.
 
למעלה