ועוד מתכון טעים,למרק -ירושלמי, בסגנון קצת אחר:
מרק ארטישוק-ירושלמי מעודן,(במרקם קרמי .)
המצרכים:
בצל גדול ,
2 שיני שום,
כרישה אחת טרייה,
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי,מוקלף ופרוס לפרוסות.
1/2 מיכל שמנת מתוקה,
מלח פלפל.
 
ההכנה:
 
בסיר בינוני יוצקים 5 כפות שמן-זית,ומזהיבים בתוכם בצל גדול קצוץ-גס,
לפרוס כרישה שטופה היטב, לפרוסות -לכול אורכה(כול החלק הלבן וגם כול הירוק בהיר,)
לערבב מדי פעם על אש בינונית.
ולאחר 3 דקות מוסיפים 2 שיני -שום כתושות,
ואת הארטישוק הירושלמי ,הקלוף הפרוס לפרוסות,והשטוף היטב,( כ- 1/2 קילו ארטישוק,)
מערבבים ביחד ומיד יוצקים לסיר 4 כוסות מים,ומערבבים.
 
סוגרים את הסיר במכסה ,מבשלים עד לריכוך,יש לבדוק מדי פעם עד שיתרכך .
לאחר הריכוך,בעזרת כף גדולה מעבירים הכול למעבד -המזון או לבלנדר ,
כולל 2 כוסות ממי -הבישול,ומערבלים.
לאחר ערבול קצר,מוסיפים לתערובת הטחונה: 1/2 כוס שמנת -מתוקה,מלח ופלפל שחור,
ולערבל שוב כמה שניות ,לעצור ולטעום ,אם צריך מלח, ופלפל ,מוסיפים.
 
הערה:
לפי מצב הסמיכות של התערובת הטחונה, מוסיפים למערבל את כמות המים ממי -הבישול,
בהתחלה לערבל עם מחצית ממי הבישול ,
ואח"כ מוסיפים עוד מי בישול,עד לסמיכות שרוצים,מערבלים מעט,וזה מוכן.
יוצקים ל-4 מרקיות- קטנות,
מקשטים כול מנה ב-3 עלי-בייביס ,או עלה -בזיליקום,
ומפזרים על כול מנה ,כף אגוזי לוז.
ויש מרק קרמי מעודן בטעמו ,נפלא לאירוח, עונג אמיתי.
 
(למי שרוצה פרווה ישתמש בשמנת -פרווה.)