קצת תרבות לא מזיקה לאף אחד

קצת תרבות לא מזיקה לאף אחד

האם אתם נוהגים ללכת להופעות, הצגות וכו'

ממי הושפעתם תרבותית, אם בכלל

האם אתם בוחרים ללכת להופעה/הצגה/סרט לפי מה שמתאים לשניכם או לפי מה שאוהב כל אחד ממכם- כל פעם לפי העדפה של מישהו אחר

איזה ספר הכי עשה לכם WOW

איזו הצגה זכורה לכם כהכי טובה

איזה סרט הכי נחשב אצלכם כמוצלח

maybesure

New member

הצגות ממש לא יוצא לנו, הופעות מוזיקה די הרבה, סרטים לעיתים רחוקות.
לא ממש הושפעתי תרבותית, אני בטוחה שיש מקום לשיפורים

לרוב הוא בוחר לאן לצאת.

ספר שהרשים אותי, בעיקר בזכות השחזור המדוייק של תקופה הסטורית "שנת הפלאות"
הצגה, נו טוב, כנראה היחידה שראתי בחיי חוץ מהצגות שלקחו אותנו מבי"ס - "עוץ לי גוץ לי" עוד בתקופת גדי יגיל ואילי גורליצקי. הייתי בטח בת 6-7

סרטים מוצלחים בעיני "החיים יפים", "סינמה פרדיסו", "השמן של לורנצו"

תרבות

האם אתם נוהגים ללכת להופעות, הצגות וכו'?
בהחלט כן. למעשה זו אחת הסיבות העיקריות לכך שאני לא רואה את עצמי חיה מחוץ לת"א. אני אוהבת את הנגישות והזמינות של התרבות פה, את זה שאני יכולה בהחלטה של 20 דקות להחליט לקום ולצאת לסרט/הצגה/הופעה ואת זה שיש פה מגוון של דברים מכל הסגנונות ובכל רמות המחירים.
ממי הושפעתם תרבותית, אם בכלל?
קשה לומר... במוזיקה דיוויד בואי ופינק פלויד השפיעו עליי. באמנות פלסטית בעיקר האימפרסיוניזם.
האם אתם בוחרים ללכת להופעה/הצגה/סרט לפי מה שמתאים לשניכם או לפי מה שאוהב כל אחד ממכם- כל פעם לפי העדפה של מישהו אחר?
בגדול יש לנו העדפות די דומות ולכן אין הרבה קונפליקטים סביב התחום הזה. לי אישית זה גם היה מאוד חשוב אחרי מערכת יחסים ארוכה עם בחור שמבחינתו קומדיה אמריקאית טיפשית זה פסגת התרבות. אני אוהבת את זה שליאו מאוד פתוח להתנסויות ולא תהיה לו בעיה ללכת לתערוכה בגלריה או למופע מחול, בניגוד לרוב הגברים שאני מכירה. למעשה מחלק מהדברים האלה הוא נהנה יותר ממני!

הדבר היחידי שבו אנחנו פחות מתחברים זה הופעות מוזיקה. הוא מאוד אוהב, אני פחות. ברוב ההופעות שהייתי בהן נהניתי הרבה פחות מסתם להקשיב לדיסק. אז בתחום הזה הוא הולך לבד, למעט אם יש דברים ממש מיוחדים שחשוב לו שאצטרף (לרוב הופעות מחו"ל).
איזה ספר הכי עשה לכם WOW?
הכי בכל הזמנים? הכי לאחרונה? קשה לעשות רשימת "כל הזמנים" אבל ספרים שמאוד מאוד הרשימו אותי בשנים האחרונות היו "מעשה השפחה" של מרגרט אטווד וסדרת "נוכרייה" של דיאנה גבלדון.
איזו הצגה זכורה לכם כהכי טובה?
וואו, ראיתי המון הצגות טובות. הראשונה שעשתה עליי רושם מטורף היתה "כפר" של גשר, שראיתי שמעלים אותה מחדש עכשיו. הצגות יותר מהשנים האחרונות שמאוד אהבתי הן איש קטן, מה עכשיו?, מקבת, גטו, קברט... ו-wicked שראיתי בלונדון והיה מהמם.
איזה סרט הכי נחשב אצלכם כמוצלח?
מאוד מאוד מאוד אוהבת את טרילוגיית שר הטבעות (פחות את ההוביט של השנים האחרונות). על תבונה ורגישות, נמר דרקון, שלום לפילגש... אני גם סאקרית של סרטי דיסני

haych

New member
תרבות

האם אתם נוהגים ללכת להופעות, הצגות וכו'? כן. כשהייתי סטודנטית הייתי בקורס בחירה בתאטרון וראיתי 6 הצגות בשנה באיזה 100 ש"ח להכל יחד. אחרי הקורס הייתה אפשרות לעשות מנוי סטודנט-ואז כבר היתי עם א' אז עשינו מנוי במשך שנתיים והלכנו יחד להצגות. בשנה האחרונה היה לנו מנוי מוזל דרך העבודה של א', אז עשינו שוב, אחרי איזה שנתיים הפוגה. לפני שבועיים-שלושה קיבלנו כרטיסים מוזלים להצגה מסוימת - אז גם הלכנו. בגדול-כל עוד יש הנחות שוות-אנחנו קופצים על כל הזדמנות לצאת להצגה.
הופעות פחות מדברות אלינו, בעיקר בגלל שאנחנו גרים בדרום ואין פה יותר מדי הופעות שוות, והופעות במרכז מהוות טרחה גדולה מדי ומורכבות לוגיסטית. ביום הולדת שלי בשנה שעברה ביקשתי שנלך לעברי לידר. לפני חודש בערך זכיתי בתחרות של תפוז בכרטיסים לאביתר בנאי. בקיץ היינו בפסטיבל סולם יעקב. נראה לי שזה נחשב די מעט-חברות שלי הולכות להמון הופעות.

ממי הושפעתם תרבותית, אם בכלל? יש מצב שהושפעתי מסבתא שלי, שגרה בעיר שלנו ויש לה מנוי לכל סוג תרבות אפשרי. העניין שלי מסתכם בהצגות והופעות, אבל היא וא' יכולים בכייף ללכת לקונצרטים ולאופרות יחד...

האם אתם בוחרים ללכת להופעה/הצגה/סרט לפי מה שמתאים לשניכם או לפי מה שאוהב כל אחד ממכם- כל פעם לפי העדפה של מישהו אחר? בהצגות אני בעיקר קובעת וא' זורם איתי. מוסיקה-אנחנו לא כ"כ מסונכרנים. אני למשל רציתי ללכת לעברי לידר הרבה זמן וא' לא, אז ביקשתי את זה ליום הולדת כדי שלא תיהיה לו ברירה אלא לבוא איתי. הוא רצה מתישהו לראות את אברהם טל ואני לא אוהבת אותו-אבל הסכמתי לבוא (בסוף הוא ירד מזה). בסרטים אני מכתיבה את הטון כי אני לא אוהבת לראות סרטים (אין לי סבלנות) אז אם אנחנו רוצים לראות יחד-זה צריך להיות משהו שאני ממש רוצה אחרת אין סיכוי שאני אחזיק מעמד ערה או שאשמור על הקשב שלי.

איזה ספר הכי עשה לכם WOW? בנות למכירה והמוח. שניהם, כמובן, מבוססים על סיפור אמיתי.

איזו הצגה זכורה לכם כהכי טובה? בקורס תאטרון ראינו הצגה שאני לא זוכרת את שמה על הוסטל של אנשים עם פיגור שהשכנים רצו לסגור כי זה פוגע בערך השכונה, וכדי ללחוץ על הרשויות האשימו את אחד החוסים באונס או פריצה שהיו בשכונה. ההצגה הייתה ממש קשה לצפיה-לראות את אותו חוסה חסר ישע באזיקים ובחקירות ואת כל השכנים מפגינים נגדו. אני לא זוכרת את שם ההצגה. לאחרונה ראינו את פרח השכונות שהייתה מעולה, וגם הגיבן מוטרדם הייתה מצויינת (לצערי בשתי האחרונות נרדמתי לפרקים...).

איזה סרט הכי נחשב אצלכם כמוצלח? ההחלפה ממש נחרט אצלי (גם הוא מבוסס על סיפור אמיתי...) וגם "עקבות", שאני לא בטוחה שיצא לאקרנים בארץ כי לא הצלחנו להוריד לו תרגום (ובאופן מפתיע... מבוסס על סיפור אמיתי...)

רואה 6 6

New member
לא הולכת לצערי מספיק לכלום

אבל הכי אוהבת מוזיאונים ומופעי מחול. ראיתי כמה וכמה הצגות בחיי אבל זה מייגע אותי ברוב המקרים. תמיד משהו לא בסדר לי,או הסיפור,או המשחק...
אבל היה משהו בעבר שאזכור תמיד ואפרט בהמשך.
ההשפעות היו מהבית. מגיל אפס ההורים לקחו אותי למוזיאונים,זה בעיקר.היו המון ספרי אומנות בבית,אלו היו הספרים שעיינתי בהם בפרט (כילדה תהיתי למה מודליאני צייר נשים עצובות בלבד...?).
בן זוגי אוהב אותם דברים אז אף פעם לא קשה לשכנע אותו ללכת למשו רק ש... לא התעסקנו בזה כמעט. עד הולדת הילדים דוקא הקפדנו.מאז שנולדו רק מוזיאונים לעיתים רחוקות.
- לא נעים לי לומר, שספרי "דימדומים" והסאדו מזו של הגוונים של אפור וכאלה הסעירו אותי בהחלט.כתיבה כה נחותה ובכל זאת,כנראה ענין של עיתוי.ספרים טובים מזה כמובן שקראתי ובכל זאת,רק הזבלים מרטיטים אותי...
- הצגה, כן, ובכן, אבי היה שחקן תיאטרון. מוכשר מאוד אך הקריירה שלו היתה מאוד קצרה.הוא נבהל מהעליבות שקשורה בחיים האלה לאחר שסיים ללמוד. הוא הספיק לשחק ב"חאן" הירושלמי בשתי הצגות כאשר הראשונה בהן,"שירה" של ש"י עגנון היא הזכורה לי בפרט. לא בגללו,היו לו תפקידים מאוד קטנים שם כשחקן מתחיל אבל הסיפור הטארגי,הבימוי ,המשחק הותירו אותי עם כאב נפשי עמוק.
- סרטים יש המון. אני רואה בכמויות בלתי נדלות. האחרון, "זעם" ראיתי לפני כמה ימים והוא פנטסטי. עוד סרט מלחמה עם גברים מלוכלכים אבל מומלץ,ולו רק כדי לראות את בראד פיט באחד מתפקידיו המרשימים ביותר והכימיה האדירה בין שאר ההרמנוס בסרט.

רואה 6 6

New member
אוי לא,אל תזכירי את "כפר"...

הפסקתי פעם לעשן אבא שלי לקח אותי לראות את זה.הפקה של "גשר" כמובן. זה היה מחזה כלכך מדובר וכשהמסך הוסט התפאורה היתה מהממת ואז עלו השחקנים וכל אחד דיבר במבטא רוסי יותר כבד מהשני ולא הבנתי כלום!! כל המחזה לא הבנתי אם מדברים עברית או רוסית,היה נוראי...

רואה 6 6

New member
נשבעת לך,והם דיברו גם כלכך מהר...

היה שם שחקן אחד ניטיב ישראלי והוא היחיד שהבנתי אבל היה לו תפקידון קטן...באמת חיכיתי לראות את סשה דמידוב.שחקן הבית,מה שנקרא והתאכזבתי...

A לוןA

New member
נער שחור

שנהרג (יש האומרים- נרצח) בפסטיבל אלטמונט (69') ע"י חברים בכנופיית "מלאכי הגיהנום" שאיבטחו את המופע.
המופע "זכה" לכינוי "מותן של שנות ה-60" ו-"מותו של עידן וודסטוק" בעיקבות התפרעויות ואירועים אלימים שהתרחשו בו, ששיאם היה בפציעתם של רבים, מותם של ארבעה וכאמור- רציחתו של הנטר.

קצת קולטורה!

אז אני יכולה לספר שהיינו עכשיו חודש שלם באירופה, ונכנסנו לארבעה מוזיאונים סה"כ:
-גלרייה לאמנות שהייתה כלולה במחיר של משהו אחר שרצינו לעשות, אז מה, לא ניכנס?
-מוזיאון קומיקס שבמקרה הגענו אליו בסופ"ש של פסטיבל גדול
-מוזיאון השוקולד בפריז (מומלץ!)
-מוזיאון המכוניות בטורינו (נכנסתי לבד, קסם לא מתלהב ממכוניות כמוני)
&nbsp
אבל אל תראו אותנו ככה, בארץ אנחנו דווקא הולכים למוזיאונים. פשוט היה לנו חבל לבזבז על זה זמן שם, לראות אמנות במקום לראות את המקומות שהיינו בהם. עשינו סיבוב מסביב ללובר, ראינו כל מיני פסלים יפים דרך החלונות, לא היה תור, זה היה חינם וזה לגמרי סיפק אותנו

&nbsp
ועכשיו לשאלון:
האם אתם נוהגים ללכת להופעות, הצגות וכו'?
כן. להורים יש מנויים לבית לסין, לקאמרי והבימה, ואנחנו חופשי מנצלים את המנוי שלהם. בשנה האחרונה הייתי בשש הצגות לדעתי.
ממי הושפעתם תרבותית, אם בכלל
מההורים שלי, כמו כולם אני מניחה. מוזיקה, ספרות, קולנוע- הטעם שלי מאד דומה לשלהם.
האם אתם בוחרים ללכת להופעה/הצגה/סרט לפי מה שמתאים לשניכם או לפי מה שאוהב כל אחד ממכם- כל פעם לפי העדפה של מישהו אחר
הצגות אני בוחרת בד"כ. סרטים אני לא אוהבת, וגם קסם לא מת על זה. היינו בשנה וחצי האחרונות בסה"כ בשני סרטים, אפס ביחסי אנוש שהיה על הבסיס שלי אז חובה לראות ועוד אחד שאני לא זוכרת את שמו שקיבלנו אליו כרטיסים בחינם. הוא דווקא היה נחמד מאד. נו, זה עם מורגן פרימן, רוברט דה נירו ועוד כמה כוכבים, הם נוסעים לוגאס. תכף אזכר.
איזה ספר הכי עשה לכם WOW
ספרים אני קוראת הרבה. קשה מאד לבחור אחד ויחיד. "בת האיים הפלאית" השפיע עליי מאד בחיים, ממש שינה אותי ואת התפישה שלי, השפיע על מה שבחרתי ללמוד וכו'. "אהבה בימי כולירה", "אהבה ושדים אחרים" ובכלל גבריאל גרסיה מארקס הם ספרים שהולכים איתי ואני חושבת עליהם הרבה, גם שנים אחרי שקראתי אותם. "הזקן והים" של המינגוויי הוא כנראה הספר האהוב עליי. לא יודעת, קשה לבחור.
איזו הצגה זכורה לכם כהכי טובה
קשה לענות, אבל אני חושבת שב"אשכבה" היו התשואות הכי מרשימות שראיתי אי פעם. הקהל כולו עמד על רגליו כרבע שעה ופשוט סרב לתת לשחקנים ללכת. היה הרבה בכי וצחוק בקהל באותם רגעים. אני וחברתי שהייתה איתי ממש דמענו מהתרגשות רק מהתשואות! התרגשנו בשביל צוות ההצגה!
&nbsp
איזה סרט הכי נחשב אצלכם כמוצלח?
אוו, יש המון. האהוב עליי הוא "שיער". לא ממש טיפוס של סרטים כאמור, אבל כשאני מתאהבת בסרט אני ממש מתאהבת בו. חזקים ברשימה שלי- מגנולדיות מפלדה, עבגניות ירוקות מטוגנות, קולד מאונטן, עזעזאל, צלילי המוזיקה. לא יודעת, קשה לי לחשוב על סרטים ככה סתם מהראש, בגלל זה הרשימה כ"כ מפוזרת.

למעלה