מדליות באולימיאדת הנכים

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי מושג, לא עוקבת; אבל בד"כ זוכים, לא?

trilliane

Well-known member
מנהל
בלילה גלשתי קצת בויקי וראיתי שאנחנו 13 בעולם

(רק במשחקי הקיץ, בחורף אנחנו לא משתתפים) עם 333 מדליות. פרט לכך הופתעתי לגלות שתל אביב אירחה את המשחקים ב-1968!
זה מוזר איך פתאום כשמדובר בנכים אנחנו מובילים...

natyh

New member
פשוט מאד

זו הוגדרה כמשימה לאומית טובי הכוחות משתתפים ותורמים למשימה
אירגונים כמו בית הלוחם אתגרים ועוד , עמותות שהוקמו על ידי אנשים המוגדרים
ולא במקרה מלח הארץ נרתמו למאמץ , ולכן אנו מובילים .

כתבתי פעם כתבה במגזין אופניים על גלגלים של תקוה הראשון מסע אופניים עממי
לגיוס תרומות לעמותה שהביא 5000 רוכבים כבר בפעם הראשונה , ותארתי בכתבה
את תעצומות הנפש של הרוכבים .

זו הסיבה זה הכל .

אותה השקעה תביא מדליות בכל תחום נקודה .

קשור מאוד גם לכך שצה"ל מעורב

העובדה שחלק גדול מהמעורבים בספורט הנכים היו נכי צה"ל הייתה משמעותית מאוד מבחינת תקציבים והאנשים והכוחות שהשתתפו בזה. זה כמובן לזכות צה"ל ולזכות המדינה. אני מסכים איתך במאה אחוז שאותה השקעה תביא מדליות בכל תחום אבל אין שום סיכוי שיהיה אפילו פרומיל מההשקעה הזאת בספורט האולימפי. אני כל הזמן טוען אגב שאחת הסיבות לחוסר ההצלחה שלנו בספורט האולימפי (לא נכים) הוא שכוחות מעולים שבמדינות אחרות הולכים גם לתחרות וגם לניהול של ספורט אולימפי אצלנו הולכים לצבא (לא לספורט הנכים בצבא אלא לצבא באופן כללי - שיהיה ברור אני ממש לא חושב שההשקעה בספורט הנכים באה על חשבון הספורט האולימפי הכללי מאיזושהי בחינה להיפך). מה אפשר לעשות עם זה אני לא בטוח למרות שאני חושב וכבר אמרתי את זה שאפשר לנצל את הידע שנוצר למשל ביחידות המובחרות בהקשרים מסוימים וגם לנסות לגייס אנשים מאוד מוכשרים בסוף הצבא (לא תמיד זה מאוחר מדי ויש דוגמאות לכך).

סיבה נוספת להצלחה הישראלית בספורט הנכים היא שישראל הייתה בין המדינות החלוצות בתחום הזה (ביחד עם אנגליה והולנד). עסקו כאן באופן רציני בספורט נכים לפני שבהרבה מדינות אחרות עסקו בו - בגלל זה גם הייתה כאן אולימפיאדת הנכים ב1968 שזה בהחלט הישג מרשים. בשנים האחרונות הפער הזה קצת נסגר ולכן, נדמה לי, יש לנו פחות מדליות בשנים האחרונות מבעבר, כשהיינו ממש מעצמת על בתחום (עדיין ההשגים של ספורט הנכים שלנו גם היום מרשימים ביותר). יכול להיות שיש לכך גם סיבות טובות. אחוז החיילים שנפצעו בפעילות מבצעית בשנים האחרונות הוא נדמה לי נמוך משמעותית מאשר בארבעת העשורים הראשונים של המדינה - בתקופת המלחמות הגדולות.

nitsansh

New member
הסיבה השניה היא החשובה

סיבה נוספת לירידה במספר המדליות היא צמצום במספר הקטגוריות וכתוצאה מכך מספר המדליות הכולל.

doron62

New member
הפער הולך ונסגר

מכיון שהעולם הולך ומתמקצע ועובר מעיסוק שיקומי לספורט מקצועני.תהליך שאצלנו קורה הרבה יותר לאט.

doron62

New member
התכוונתי לפער במאזן המצטבר

אבל כן העולם השיג אותנו וכבר עבר אותנו

doron62

New member
אם מה את לא מסכימה

אם החלק המתיחס לעולם או אם נהחלק שמתיחס אלנו?

nitsansh

New member
אחת יותר מבייג'ינג...

כדי לאזן את הגרעון באולימפיאדת לונדון...

למעלה