=
???

ebi83

New member
=
???

בתקופה האחרונה אני נתקל שוב ושוב באמירות שנאה כלפיי הציבור החרדי באשר הוא ואני מניח שגם אתם נתקלים בזה..

מצד שני גם הציבור החרדי לא טומן ידו בצלחת ומסית ומדיח כנגד חיילים חרדים וממשיך בהיבדלותו מכלל הציבור- הדתי ושאינו דתי.

השאלה היא מה דעתכם בנושא?

האם יש כאן דמוניזציה של ציבור שלם או שהם הרוויחו את זה?

האם רב הנסתר על הנגלה (ואני אישית אשמח שתאירו את עיני לדברים שלא מופיעים בתקשורת)?

ובעיקר- איפה הנושא הזה תופס אתכם? מה הרלוונטיות האישית שלכם לבקבוק התבערה הזה בחברה הישראלית?

אני מודע לנפיצות הנושא- אז נא לשמור על תרבות דיון
אמירות מתלהמות, אישיות ופוגעניות ימחקו לפי שיקול דעתי.

einat162

New member
אשתדל לשמור על לשון נקייה ....

אני מאמינה שיש דמוניזציה משני הצדדים - רק שבניגוד לשיח החרדי, לא מנסים להסתיר עם אמרות כמו "זה לא מדגם מייצג- מדובר רק בקומץ".
קומץ? כמה תקיפות של חיילים (חילוניים ודתיים) היו לנו ב5 ימים האחרונים בלבד?!

אני בתור חילונית רואה את התרבות החרדית- על הסממנים שלה- כשריד שמסרב להסתכל סביבו, לשנות, ולהתפתח- והנורא מכל שהם הפכו להיות כת נשלטת ע"י פחד ודיכוי בלבד. חברה שהחוקים שלה מראים כמה היצרים המודחקים מסוכנים, ומה זה אומר (מתייחסים לילדות בנות 6 כדבר שיכול לעורר מחשבות אסורות- מראה יותר על השולט מאשר על הנשלט).
הרי הבסיס של הלימודים נסמך על דיונים ושאלות של אחרים- כמה משינון החומר הקיים כיום באמת תורם לחשיבה?
מעיל וכובע פרווה/צמר ב 40 מעלות - ברור !
סיבוב תרנגולת סביב הראש מוחק חטאים ונדרים- ברור !

זה נושא שנוי במחלוקת, והטיעון הנגדי יכול להיות שהתרבות העכשיווית (המערבית, האמריקאית) לא יותר טובה - אבל היא הנוכחית. זאת שמשנה ביותר קלות ומהירות מהחברה החרדית (יש שינויים- אבל הם הרבה יותר איטיים), זאת שפחות עם עיניים עצומות (בכמה, זה נתון לויכוח).

ebi83

New member
השאלה היא...

אם למרות הקושי שלך עם דרך החיים שלהם את מוכנה לקבל אותם? ואת דרך חייהם..

וכמובן- באילו מגבלות?

einat162

New member
"חיה ותן לחיות" - הכי מייצג את הדעה שלי

שיחיו איך שהם רוצים באזורי הריכוז שלהם - אבל שלא יכנסו באופן אגרסיבי למרחב שלי.

באופן אגרסיבי-
שלא יציתו חנויות ויקראו גוועלד על כל עסק שרוצה לשרוד ומוכר בשר לא כשר, או שרוצה לפתוח בשבת (שלא יקנו שם- זה אפילו לא קרוב אליהם).
שלא ירקדו ברחובות דווקא באמצע צפירת זכרון.
שלא יהללו ויעלו לגדולה אנשים מנהיגים רוחניים / פוליטיקאים שהביטויים הכי זכורים ושגורים בפיהם הם השוואות של אנשים שחיים באופן שונה משלהם לשדים או חרקים. הם עושים נזק לכלל עם ישראל.
שלא ירקו בפני בחורה- שכל "חטאה" היה ללבוש מכנסיים (ארוכות) וחולצה עם שרוולים קצרים (בלי מחשוף), או לעלות ולשבת באוטובוס במקום "הלא נכון" (מזכיר לי את עניין השואה והצווים של היטלר).
שלא יבואו בחופשים וימי שישי בבוקר לערים חילוניות, לפארקים וגנים- וידרשו להוריד בחורה שמפעיל העלה לבמה אחרי שחיפש "משתתף מהקהל"- רק בגלל שהיא בחורה (אין לי בעיה שיבואו, בגלל שאצלהם אין את אותם תשתיות ופיתוח- אבל הם אורחים במקום חילוני). זה קרה במודיעין לפני כחצי שנה.
שלא יעשו הרבה ילדים ואח"כ יבכו על עוני, צפיפות וקיפוח- אין להם זכות לדעתי, זה בור שכרו לעצמם (כנ"ל חילוניים שבוחרים לעשות הרבה ילדים, או שחיים בבזבזנות על עצמם).

einat162

New member
רואה עכשיו המירוץ למיליון- וגרם לי לחשוב

למי שלא רואה, יש זוג: הוא דתי עם כיפה לבנה, היא לא עם שביס או פאה- אבל הם סוג של דתיים לייט.
בכל מקרה, אנשים טובים הם לא- גם עם עריכה של ריאליטי- מה שיוצא להם מהפה ברגעים זה פשוט רוע טהור (ואגואיסטיות- אבל זה כולנו במידה מסויימת).

בכל מקרה, היתה משימה של דו קרב עם מירוץ סוסים. הזוג מולם היה צמד חברים עובדים בים (אחד מציל השני והשני מוכר פלאפל ). מתאימים לסטיגמת הסטלנים (זאת לא ההגדרה שלי).
מדובר על מירוץ עגלות עם סוסים קובניים כפריים, די פראיים כאלו.
בהתחלה "הסטלנים" פתחו פער רציני, אח"כ הם איבדו שליטה, והסוס נטה קצת הצידה והתברבר. מה ההסבר של הזוג הדתי? ש"כאילו איזה מלאך בא ועשה (מחווה עם הידיים-"סתם את") האף והפה של הסוס.... לא מזל, לא דירבון במושכות שהרוכב אחראי לו- אלוהים בא ועשה.....

מצד אחד הרעיון המקורי יפה כי זה לא מייחס הצלחה לתפארת של האדם (אני עשיתי= להשוויץ, ולנקר עיניים), מצד שני זה כבר הפך להיות משומש מידי ומאוס (מלאך בא ועשה כי התחלתם לשיר שיר למעלות באמצע?! באמת?!).

ebi83

New member
כוס התה שלי בנדון, כי קפה זה כבר דיון אחר

לדעתי החברה הישראלית נגועה בקיצוניות ותפיסת דעתו של האחר כלא הגיונית\רלוונטית.

הנגע הזה לצערי קיים בצורה מאוד בולטת בחברה החרדית, אצל החרד"לים ובמחוזות השמאל והימין הרדיקלים בישראל. לאחרונה יש תנועה לדמוניזציה של החרדים על ידי הציבור החילוני בישראל.

לטעמי כל קיצוניות באשר היא לא קבילה או רלוונטית. כי בעצם הקיצוניות אתה מבטל את האחר מה שגורם לתסיסה ולמריבות ומלחמות סתמיות :-\

בהקשר החרדי- אני שמח על הצעדים שנעשים כיום על מנת לקרב את הציבור הזה לשאר העם דרך הצבא ובעיקר דרך יציאה לשוק העבודה, אני נגד היחס והגישה הרווחת היום בציבור כלפי חרדים כעלוקות וכו'- כי אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו.

מיתרונות ההימצאות במרכז הפוליטי והדתי

למעלה