שרשור סופ"ש

שרשור סופ"ש

איך היה השבוע שלכם

מה מתוכנן לסופ"ש

ולשאלה השבועית:

האם לדעתכם יש נטייה לאנשים להתחבר במקום שבו הם גרים דווקא עם אנשים שמדברים בשפתם
איך זה אצלכם-האם יש לכם חברים ישראלים

forglemmigej

New member
בעיצומו של סופשבוע

האטרקציה הכי גדולה היתה כמובן האירוויזיון, או איך שקוראים לזה כאן מלודי גראן פרי ובשבדית פשוט Mello חחח מתה על השבדים.

אומר זאת כך, כמו שאומר אמנון אברמוביץ ליונית או דנה וייס , זה היה פתאט וגרוטסק ומשעמם. רק רציתי שהמנצח יהיה שלנו כמו במערכון על חידון התנך, אבל גם הוא לא יכל להציל את המופע הטראשי בעולם ,ובכלל הגיע הזמן להתעורר הומו מוחצן או מלכת דראג זה שנות התשעים הגיע הזמן להתעדכן!
בסוף למרות שזה לא היה פוליטי בכלל בכלל (
) זכו האוקראינים בנוק אאוט שאף אחד לא הבין מהיכן זה הגיע והרוסים יצטרכו לנסוע בשנה הבאה לקייב להתחרות השאלה אם קייב לא תהיה תחת שליטה רוסית בשנה הבאה.

השבוע היה נהדר מבחינת מזג ,היו כמה ימים עם 22 מעלות צרופות והכל פורח ומשמח, אבל לא אשת בשורות אני הנה השבוע מסתיים והטמפרטורה שוב צנחה לחמש מעלות.

באשר לשאלה שלך ,נראה לי שבהתחלה כן מנסים לחפש קרבה בגלל הנוחיות אבל זה ממש לא מדד לחברות אם אפשר לדבר עם מישהו באותה שפה, ואפילו באותם קודים תרבותיים צריך הרבה יותר מזה כדי להתחבר,
אז כמו פגישת אמהות בפליידייט ,לפעמים זה מצליח ולפעמים לא.
היו לי מספר חברים ישראלים (אגב הם מכנים עצמם ישראלים למרות שכבר שנים רבות לא חיים בארץ) עכשו הם על הולד אבל זה לא בגללם אלא בגללי

rona73

New member
כל הכבוד לבולגריה במקום הרביעי אחרי רוסיה!!!

בארווזיון כמובן.

השיר הישראלי היה יפה ולא יותר.האוקראיני לא היה בכלל שיר יפה ,כשמדברים פוליטיקה מבינים ישר!

לגמרי שכחתי מזה אתמול בערב,

הבנתי שכמעט האורוביזיון בשנה הבאה היה באוסטרליה
מה הם בדיוק עושים בתחרות שירים אירופאית? אין מספיק מדינות באירופה?

forglemmigej

New member
האירוזיון זה ארגון שידור אירופאי אבל חברות בו מדינות שונות

לא כולן ביבשת, לפי מה שהבנתי האוסטרלים מאד אוהבים את התחרות והצטרפו לארגון , בכל מקרה רוב המופיעים בשנים האחרונות הם פליטי תחרויות כמו אקס פקטור או דה וויס וככה זה גם נראה ונשמע, אלו לא זמרים/ות מקצועיים, ההעמדות נראות אותו דבר בכל השירים ואם עוצמים עיניים זה נשמע כמו שמישהו אחד כתב את כל השירים ואין הבדל בין מדינה למדינה , כשישראל זכתה כמה פעמים היו אלו זמרים מקצועיים עם ניסיון וגם הכותבים היו מהשורה הראשונה היום הכל נשמע קומבינות של מישהו שמכיר מישהו מההפקה..

shuttles3

New member
כאן היה מאוד נחמד

קצת קשה לי להיפרד מסוף השבוע. מתמקדת בכך שבשבוע הבא יש סופשבוע ארוך (שבת-ראשון) ולאחר מכן אני לוקחת יומיים חופש. כך שיהיה לי שבוע עבודה בן יומיים.
הסופ"ש היה קריר ו...מושלג. ירד שלג והיו רוחות חזקות, כך שלא יצאנו לטייל. אבל התארחנו והארחנו, עשינו קניות, שיחקנו, צחקנו, עשינו פיצה ביחד (מבצק קנוי) - היה כיף לגלות שהילדון כבר לא נרתע מקמח, בצק ושאר לכלוכים. הפעם הפיצה יצאה גם הרבה יותר טעימה מהפעם הקודמת שלפני כחודשיים, כי הפקנו כמה לקחים.
ממחר בעבודה פותחים "שעות קיץ", כלומר עובדים 45 דקות יותר בכל יום וביום שישי סוגרים ב-1. לא סובלת את התקופה הזו... גם ככה קשה לי להיות בעבודה, אז נוסף לי עוד "זמן בפנים". הפקקים אחרי 5 הם הרבה יותר כבדים, אני צריכה לחפש פתרונות מאוד יצירתיים בשביל להגיע לחדר כושר והקיץ עובר בהינף עפעף, הרי שאני כל הזמן בעבודה! נו, שיהיה.
&nbsp
שבוע נעים לכולם!

עוד שבוע עמוס מבחינתי

עם קבוצת תיאטרון הילדים. והשבוע הקרוב יהיה עוד יותר, כי אנחנו עם שתי חזרות גנרליות בשני האולמות שמופיעים בהן, ושתי הצגות. זהו, אנחנו בסוף וזה נראה מעולה. מצ"ב תמונה של הפינאלה. רוב התלבושות שלא נתפרו על ידנו אני אחראית וגם עזרתי המון עם התלבושות התפורות. בשבילי לראות את כולם עומדים כך על הבמה זאת גאווה גדולה. פעם ראשונה בחיי שאני עושה דבר כזה ומרגישה סיפוק אדיר.

אני יוצאת להליכות עם קבוצת נשים פעם בשבוע. עד עכשיו הלכנו רק בעיר (הצטרפתי אליהן בחורף מתי שהוא), אבל השבוע יצאנו להליכה במקום מקסים באי. היה מאוד מרענן, אהבתי את הרעיון הזה. מצ"ב עוד תמונה.

ולשאלת השבוע. אין פה עוד ישראלים אז לא יודעת לענות מתוך נסיון. אבל כן התחברתי וירטואלית עם ישראלים שגרים בסקוטלנד, ככה שנראה לי שבהחלט יש נטיה להתחבר עם המוכר והנוח, למרות שבסופו של דבר צריך גם חיבור אישי. שפה וארץ מוצא לא מספיקים.

משל333

New member
מקסים מקסים מקסים!

גם המקום, וגם הילדים בהצגה!
תזכירי לי את שם האי? יש לך מושג כמה אנשים גרים בו? נשמע כזה מקום פסטורלי.

בכל קבוצת האיים

שנקראת אורקני, חיים כ-21 אלף איש על 20 איים.

מקום מאוד פסטורלי, עם אנשים נפלאים (רובם לפחות) אני מרגישה ברת מזל לחיות פה ולהיות חלק מהקהילה המקסימה הזאת.

alphadelta

New member
ישראלים

מעט אחרי שהגעתי לארצות הברית התחברתי במקום העבודה עם מישהי ישראלית. היא גם הייתה שכנה וגם , כשנה מאוחר יותר, היינו בהריון יחד. ממש מרשם לחברות. אז זהו, שלא. אישי לא אהב אותה מהתחלה אבל אני לא ראיתי איך היא הייתה משקרת על ימין ועל שמאל. לבעלה, לילד, לבוסית, לי. בקיצור - למדתי בדרך הקשה. מאז החכמתי. יש לי ולנו חברים שהם מהגרים חדשים ( גם מישראל .) וכאלה שהם המון דורות פה. כן נחמד לפטפט בעברית עם ידידה לקפה אבל זאת לא תהיה זו שאחלוק איתה את הרהורי ליבי הכמוסים. בקיצור - עברית היא לא קריטריון.
ועוד משהו - חברים ישראלים דוברי ערבית זה נחשב ?

rona73

New member
גם אני חושבת כמוך...

כיף לדבר בעברית,קל יותר.בשום אופן לא אהיה חברה של מישהי רק כי היא ישראלית.
יכולה להעיד שאצלי זה בדיוק הפוך. לא ממש מתחברת לישראלים שבאים לכמה שנים וחוזרים לארץ.
דוגמה: בקהילה יש המון ארועים אבל בשפה הבולגרית.הישראלים הולכים לכל הארועים של חב"ד.אני לא אלך לחב"ד(דעות פוליטיות) להכיר ישראלים.
חברים ישראלים דוברי ערבית,ברור שנחשב!

shuttles3

New member
וחברים ישראליים דוברי רוסית זה נחשב?

וחברים ישראליים דוברי אנגלית?
&nbsp
למה שלא ייחשבו כולם? ללא קשר לשפה בה הם מעדיפים לדבר?

alphadelta

New member
שאלה מעולה

האם השאלה מתכוונת ל: ישראלים קשישים כמוני שגדלו על ׳שכונת חיים׳ ו׳קשקשתא׳? או ישראלים כי נולדו בישראל? או ישראלים כי ...?

shuttles3

New member
...ישראלים כי חיו בישראל תקופה מסוימת?

ישראלים כי אפשר לדבר איתם על נושאים ישראליים? בכל שפה שהיא?

למעלה