חג השבועות

חג השבועות

ערב חג שבועות חל השנה ב-3 ביוני.

בתור ילדה בקיבוץ, החג הזה הוא אחד החגים שכי אהבתי. יצאנו לשדות, עזרנו להכין את הביקורים של כל ענפי הקיבוץ, זאת היתה חגיגה ענקית של כל הקיבוץ והמון אורחים הגיעו לחגיגה.
אין לי מושג איך חוגגים את החג הזה בעיר או בישוב לא קהילתי, וכאן, שזה רק אנחנו, זה כל כך שונה.

כהרגלי אני מצרפת כמה לינקים שמתאימים לגילאים שונים בשביל לעזור למי שצריך רעיונות.

אשמח לשמוע אם אתם חוגגים את שבועות ואיך.

רינת ויויו לחג השבועות
פרפר נחמד לשבועות
Children's Bible Stories 'The Story of Ruth'

washi tashi

New member
אצלנו בסימן יום הולדת לבכור

(שהיה אמור להיוולד פחות או יותר בשבועות ונולד שבועיים אח"כ)

שבועות הוא החג האהוב עליי בשנה. זה החג היחיד בו אני ממש ממש מתגעגעת הביתה - ל"ביחדנס" המשפחתי אצל הוריי ולאוכל. הו, האוכל
.

השנה נחגוג לדובשן בגינה, עם חברים טובים וכל מיני דברים שאאפה. התפוחון אלרגי למוצרי חלב אבל למדנו לעבוד עם זה והוא לא יוצא אומלל בכלל
ברוך ממציא הסויה.

Mottek

New member
מזל טוב לילד!

היום הולדת של הגדול שלי גם נופל השנה על החג!

Mottek

New member
חג שבועות או חכ מתן תורה

את צודקת נירית, חג השבועות הוא חג הביכורים ובקיבוץ באמת זה היה החג הכי כיפי בו הציגו לראווה את כל הילדים שנולדו, את כל העגלים , או הציגו מיכשור חדש שקנו. והיה כמובן את החלק היצירתי של ריקודים עם שמלות לבנות מתנופפות והנשים מחזיקות סלים עם שבעת המינים... כאן בקושי סיימתי לשתול משהו אז אין סיכוי שזה יניב פרי (ניחא אם החג היה נופל ביולי אולי היו לי כמה עגבניות) ולהציג ילד חדש אין סיכוי! (סגרתי את הבאסטה).
מכיוון שזה חג ממש חקלאי מובהק, אני דווקא לא מתמקדת בביכורים אלא בשמו האחר של החג, חג מתן תורה. אני מזכירה לילדים את סיפור יציאת מצרים ואת משה עולה על הר סיני לקבל את התורה ועשרת הדברות ומדברת על זה.
אני כן מזכירה קצת את שבעת המינים (למי שלא זוכר: חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית, תמר) וזו גם הזדמנות נוספת לחזור על 4 המינים (סוכות).
לקטנים עוד לא קראתי את מגילת רות, אבל הגדול כבר מכיר את הסיפור. אני לא זוכרת מתי או איך סיפרתי.
חוץ מזה אוכלים אוכל חלבי שזה האוכל הכי הכי טעים בעולם!

חג מתן תורה, אפילו לא חשבתי על זה

זה כל כך רחוק ממני. אין כמוך

גם אצלנו אין ביכורים כמובן, רק השבוע העץ בגינה התמלא עלים חדשים.

אני זוכרת שבקיבוץ היו משאירים חלקה לא קצורה בשדה חיטה רק בשביל החג. פה קוצרים את החיטה (למאכל כעשב, לא לקמח) בספטמבר והיא עדין ירוקה
, דרך אגב, כאן חוגגים את חג האסיף באוקטובר

Et tu Brute

New member
גם בישראל חג האסיף בד"כ באוקטובר

הרי סוכות הוא חג האסיף, אז לכל המוקדם זה יוצא בסוף ספטמבר...

אני מאוד אוהבת את החג

האוכל החלבי, אפשר ללמד על הרבה דברים בגן-על הפרה והחלב, על החיטה,על שמות שונים לשבועות וכו'.

השנה יצא לי ממש צפוף עם יום ירושלים, כך שכבר ביום שני מתכננת לשלב את לימודי שבועות יחד עם יום ירושלים.

למעלה