פינת המתכונים לחג השבועות

פינת המתכונים לחג השבועות


מוזמנים לשרשר מתכונים מלאים
ואם תרצו גם הפניה נוספת לבלוג
אך אנא הביאו מתכונים שלכם
של שפים
המלצות או מניסיונכם בבקשה הוסיפו תמונה במידה שניתן

חג שמח
 
קיש עגבניות שרי



קיש עגבניות שרי - של גלית יובל



מתכוונת להכין בחג.
(תבנית קיש 26)


לבצק פריך:

280 גר' קמח
180 גר' חמאה קרה
ביצה
קצת מלח

למילוי:

כ-25 עגבניות שרי חצויות
חופן יפה של בזיליקום
חופן של פטרוזיליה
2-3 בצלים ירוקים
כרבע כוס חלב
מלח בנדיבות
אגוז מוסקט
כף צלפים קצוצים
כ50 גר' פרמיז'ן מגורר
2 כפות פירורי לחם קלויים על מחבת עם שמן זית עד להזהבה

אופן הכנה:

במעבד מזון: לפורר את הקמח, חמאה ומלח. כשנוצרים םפירורים להוסיף ביצה. לעבד עד שהבצק מתחיל להתאחד ולעצור. אם יש צורך, להוסיף טיפת מים לאיחוד הבצק.
לשטח על התבנית ולהקפיא לכ30 דקות.

מילוי:

לקצוץ את הירוקים, להוסיף את כל המרכיבים חוץ מפירורי הלחם.
לפזר את פירורי הלחם הקלויים והמקוררים על הבצק הקר ומעל לשים את תערובת התבלינים. (התערובת צריכה להיות מלוחה).
לשים את עגבניות השרי מעל תערובת התבלינים כשהחתך כלפי מטה.
לאפות ב-180 מעלות כ-30 דקות. עד שהבצק משחים והעגבניות מתחילות להתקרמל.
לקרר קצת. (אפשר להכין מראש ולאכול בטמפ' החדר או קצת מחומם).

נראה לי מצויין ושונה. אנסה.
 
פשטידת כרובית חלבית

1 כרובית גדולה או שקית קפואה

100 גרם חמאה/מרגרינה או חצי כוס שמן
קמח לפי הצורך
2 כוסות חלב
שמנת חמוצה
תבלינים: חרדל, מלח, פלפל לבן, קורט אגוז מוסקט

פרורי לחם לציפוי

פיירקס בינוני עגול או אובלי

מבשלים כרובית
בסיר קטן/בינוני ממיסים את החמאה/שמן על אש קטנה. מוסיפים כל פעם כף קמח ומערבבים עד שיספג עד שנוצר בצק. מוסיפים כל פעם קצת מהחלב ומספיגים.
מסירים מהאש. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים, ותבלינים.
להיות נדיבים עם התבלינים - כי הבלילה תתערבב עם הכרובית ה"תפלה".

לערבב עם הכרובית ולשטח בפיירקס, לפזר פרורי לחם.

לאפות עד שמבעבע וקצת מתכהה בצדדים.
 
למעלה