ארוחת שבעת המינים
הכנתי פעם (דווקא לסוכות,אבל בהחלט מתאים לשבועות)
אני הכנתי לארוחה בשרית,אבל נביא פה גם אופציה חלבית,כי בכ'ז,שבועות...:
חיטה- אפשר להכין עם הילדים חלות, או בורקס, או אפילו,למלא בצק שקנינו מוכן מהסופר,במילוי חלבי.
שעורה- בירה שחורה,לשתיה
גפן- מיץ ענבים, (למבוגרים- יין)
תאנה- שוקי עוף שנמרחו בריבת תאנים,ונאפו בתנור. אופציה חלבית: מנת בניים של תאנים וגבינות.
רימון- עלי גפן ממולאים אורז, ברוטב של גרגרי רימון. או : סלט ירקות טריים,שנפזר בו גרגרי רימון.
זית- אורז שמוגש לצד רוטב זייתים ולימון(מתכון מרוקאי,ספר של בני סיידא).
או סלט ירקות שהוספנו לו זיתים. או- סלט 'רגיל' שתיבלנו בשמן זית.
דבש (תמרים)- כדורי בשר ברוטב תמרים (מתכון של אלינוער רבין,ספר 'ארבע עונות') או- קינוח של מחית כדורי תמרים, או- תבשיל אחר שמוסיפים לו סילאן.
את הארוחה מכינים עם הילדים,וזו הזדמנות לדבר על מזון,ירקות, וכו'.