בחרתי לשתף אתכם במתכון לעוגת גבינה מעולה!
כל עוגות הגבינה האפויות שניסיתי במשך שנים היו "נופלות"
ולבסוף היתה יוצאת 'פיצת גבינה'
עד ש....
וזה המתכון:
עוגת גבינה אפויה גבוהה
עוגת גבינה קלאסית גבוהה אפויה בתנור וקלה להכנה - מושלמת עם כוס נס קפה בצד|
[עוגת גבינה אפויה גבוהה]
עוגת גבינה אפויה מושלמת לאירוח מצרכים למתכון (16 מנות/יחידות, 137 גרם למנה\יחידה)
ביצה - 7 » Medium, מופרדות.
סקי 5% - 4 » קופסאות פלסטיק - סה"כ (1 ק"ג)
נפוליאון בטעם טבעי - גביע (225 גרם)
שמנת חמוצה 9% שומן - גביע (200 מ"ל)
סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
גרידת לימון - כף (6 גרם), גרידה מלימון שלם.
קורנפלור - 7 » כפות - סה"כ (63 גרם)
אינסטנט פודינג בטעם וניל - 2 » כפות שטוחות - סה"כ (20 גרם)
סוכר - כוס (179 גרם)
תרסיס שמן קנולה - 6 » מנות - סה"כ (2 מ"ל), לשימון התבנית.
16 מנות/יחידות: תלוי בגודל הפרוסה.
ציוד נדרש: תבנית 26 או 28 עגולה (רינג גבוה).
אופן הכנת המתכון
1. להפריד את הביצים.
2. לערבב יחד את הגבינות, השמנת, החלמונים, חצי כוס הסוכר וגרידת הלימון.
3. להוסיף את הקורנפלור ואינסטנט הפודינג.
4. לערבב היטב שלא יהיו גושים.
5. להקציף את החלבונים עם כוס הסוכר.
6. לקפל את הקצף לתערובת הגבינה.
7. לשמן תבנית 26 עגולה ולהכניס לתנור לחום של 200 מעלות. לאפות כרבע שעה או עד שהחלק העליון משחים בצורה יפה יחד עם תבנית מים חמים בתחתית התנור.
8. כשהעוגה משחימה מלמעלה להנמיך את התנור ל- 160 מעלות, להוציא את העוגה, לשחרר בזהירות את הדפנות עם סכין, להחזיר לתנור ולאפות עוד כשעה וחצי.
9. לצנן בתנור, לקרר היטב ואז ניתן גם לקשט אותה במידה ורוצים.
10. בתיאבון
לגבי גובה העוגה: כשפותחים את התנור בשלב הראשוני של האפייה ומשחררים את הדפנות - האדים יוצאים מהצדדים ולא נכלאים בעוגה, כך היא ממשיכה לעלות ולא צונחת לפיתה כי ברגע שהאדים כלואים ומסיימים את האפייה הם מתאדים והעוגה צונחת. גם לאחר השחרור של האדים יש צניחה של העוגה אבל צניחה ממש קלה ולא מורגשת.