רוצים שרשור שבועות?

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
רוצים שרשור שבועות?


בלי שהרגשתי הזמן טס ואוטוטו חג שבועות


בואו נאסוף לכאן את המתכונים הכי שווים שלנו למאכלי חג חלביים ומתוקים (אפשר גם מלוחים) לכבוד חג החלב הזה


אנא מכם, צרפו מתכונים מלאים. קישורים יתקבלו רק אם המתכון אינו שלכם ואין לכם רשות להעתיק אותו, או בנוסף למתכון המלא.

תמונות רצויות, אך בצירוף המתכון.

חג שמח וטעים
|גבנצ|
 

bali

New member
מנהל
עוגת גבינה אפויה וקלילה

עוגת גבינה של אפרת (גיסתי היקרה)

מצרכים:

600 גרם גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
5 ביצים
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
מעט תמצית וניל

לציפוי:
1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
מערבבים את שאר החומרים ביחד.
מקפלים את החלבונים לתוך תערובת הגבינה.
מעבירים לתבנית 26 משומנת ואופים 10 דקות בחום בינוני 180 מעלות, מנמיכים את הטמפ' ל 160 מעלות ואופים עוד 40-50 דקות עד שפני העוגה יציבים. מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה (כדי שהעוגה תצנח באופן שווה אם היא צונחת) ומצננים על השיש.
העוגה שוקעת קצת במרכז, ועלולים להיות סדקים על פניה, אבל לא לדאוג בכלל. השקע ימולא בקרם וניל ולא יראו כלום.
כשהעוגה מתקררת קצת מעבירים אותה למקרר לקירור מוחלט (אני בד"כ מכינה אותה לילה לפני ההגשה ולמחרת מצפה בקרם).
מקציפים את חומרי הציפוי לקרם סמיך ומורחים על העוגה הקרה.

אפשר לשים על הקרם חתיכות פרי כמו תותים, אפרסקים מקופסה, אננס וכיו"ב או שוקולד מגורר.
 

bali

New member
מנהל
עוגת גבינה קרה ופרי

עוגת גבינה קרה ופרי

מצרכים לתבנית 24 או 26 לעוגה קצת יותר נמוכה

לבסיס:
200 גרם פירורי ביסקוויטים
100 גרם חמאה בלי מלח

למוס גבינה:

1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט טבעי
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כפית גרידת קליפת לימון
1 שמנת מתוקה
שקית אבקת ג'לטין (14 גרם)
1/4 כוס מי ברז

לציפוי - צנצנת קונפיטורה 100% פרי, רצוי ממשפחת הפירות האדומים (תות, פטל, דובדבנים, תערובת פירות יער)

אופן ההכנה:

1. מרסקים את הביסקוויטים במג'ימיקס לפירורים. ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הביסקוויטים עד שהחמאה נספגת בהם. מהדקים לתחתית של תבנית עגולה ומקררים. מי שמשתמש בשקף לעוגות, ממליצה לשים שקף לפני שמהדקים את התחתית.

2. מערבבים בקערה גדולה את הגבינה עם הסוכר, תמצית הוניל וגרידת הלימון. מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם הגבינה הלבנה.

3. שמים שקית אחת של אבקת ג'לטין בקערה. מוסיפים 1/4 כוס מי ברז ומערבבים, ומניחים בצד עד שהמים נספגים בג'לטין. מחממים את הג'לטין ל 30 שניות במיקרוגל ומערבבים. אם הג'לטין לא נמס לגמרי, מחזירים למיקרוגל לעוד 30 שניות. מערבבים 2-3 כפות מהמוס לתוך הג'לטין ומחזירים את הג'לטין לקערה עם כל המוס. מערבבים היטב.

4. מוזגים את הגבינה על בסיס הפירורים, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים לכמה שעות או לילה עד שהמוס יציב.

5. מערבבים קצת את הקונפיטורה כדי לפתוח אותה שלא תהיה רוטטת, ומורחים בעדינות את ציפוי הקונפיטורה על העוגה הקרה והיציבה.

מחזירים את העוגה למקרר שהציפוי גם יהיה קר.

מגישים ומתענגים

למי שלא נרתע מביצים לא מבושלות ורוצה עוגה גבוהה יותר, אפשר להוסיף למוס גם 3 ביצים - את החלמונים לערבב עם הגבינה ואת החלבונים להקציף לקצף יציב אבל רך יחד עם חצי מכמות הסוכר ולקפל לתוך המוס.
 

bali

New member
מנהל
עוגת תותים וג'לי של חנה

עוגת תותים וג'לי

רצוי להכין העוגה על כל שלביה 24 שעות לפני ההגשה

הכמויות הם לתבנית פיירקס 26 עגולה

חומרים לבסיס העוגה

1 גביעי אשל או יוגורט
2 ביצים שלמות (מס' 1)
3/4 כוסות סוכר
¼ 1 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפות שמן


אופן ההכנה
לערבל 1 אשל + 2 ביצים + הסוכר
להוסיף את שאר החומרים.
לאפות בחום בינוני-גבוה עד שתזהיב (30-40 דקןת)
מ י י ד עם הוצאת העוגה מהתנור ליצוק ½ 1 כוסות מים מהברז
ל ק ר ר


לקרם :

1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 ג'לי בטעם תות
1 סלסלת תותים יפים

להקציף השמנת + האינסטנט פודינג + חלב – לשטוח על גבי העוגה
לחתוך את התותים לפרוסות לאורך התות – להניח על-פני הקרם.
להכין את הג'לי בהתאם להוראות ההכנה – בתחילה ליצוק את הג'לי על פני התותים עם כף כדי לא להרוס את הסידור היפה, ובהמשך ליצוק את שארית הג'לי בזהירות על העוגה.

לקרר כמה שעות, רצוי ללילה שלם או אפילו יממה.

אפשר להחליף תותים בפרי אחר (אננס, אפרסקים, משמשים וכיו"ב) ולבחור ג'לי בטעם וצבע שתואם את הפרי הנבחר.
 

bali

New member
מנהל
עוגת גבינה דלת סוכר

500 גרם גבינה לבנה 5%
4 חלמונים
6 כפות קורנפלור
כפית תמצית וניל
מעט גרידת לימון
4 חלבונים
3 כפות אבקת "כמו סוכר"
2 כפות סוכר

מערבבים גבינה, חלמונים, קורנפלור, וניל ולימון.
מקציפים חלבונים עם סוכר ו"כמו סוכר" לקצף יציב אבל לא מאד נוקשה ומקפלים לתוך הגבינה.
מעבירים לתבנית 24 עגולה משומנת קלות.
שמים בתחתית התנור תבנית של התנור ומוזגים לתוכה מים רותחים, כשהתבנית של העוגה על רשת במרכז התנור ואופים 10 דקות ב 180 מעלות ועוד בערך 30 דקות ב 160 מעלות, עד שמתייצב.
מצננים ומגישים. אפשר לקשט בקצת ריבה ללא סוכר או שמנת חמוצה וריבה כזו או חתיכות פרי.

אמנם הקצף יצא פחות יציב, אבל אפשר להשתמש רק בתחליף סוכר להכנתו. ניסיתי כך וכך. יצא יותר מוצלח עם מעט סוכר בכל זאת.
 

bali

New member
מנהל
עוגת גבינה וביסקוויטים בשכבות

עוגת גבינה וביסקוויטים בשכבות

רכיבים:
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם פתי בר
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 שקית אנסטנט פודינג וניל
1 כוס סוכר
1 כוס חלב
100 גרם שוקולד פרה או שוקולד מריר.

הכנה:
מערבבים את הגבינה, סוכר ואבקת הפודינג לקרם חלק (לערבב טוב כי נוצרים גושים מהפודינג(
במיקסר מקציפים שמנת לקצף יציב ומקפלים לגבינה
בקערה עם חלב טובלים את הפתי בר, ומשטחים לשכבה על גבי תבנית.
מעל מורחים שליש / מחצית מתערובת הגבינה,
מעל מניחים שכבת בסקוויטים נוספת לאחר שנטבלו בחלב
ומעל עוד שליש מתערובת הגבינה, שוב ביסקוויטים ושוב גבינה.
התבנית נשלחת למקרר ל 4 שעות לפחות ולפני ההגשה מגרדים שוקולד מעל השכבה העליונה של העוגה. במקום השוקולד אפשר לפזר על העוגה לפני ההגשה קצת פייטה פויטין (פירורי ופל מקורמל שקונים בחנויות מתמחות), או להכין גנאש שוקולד ולמזוג אותו על העוגה, ואז להחזיר לקירור עד שהגנאש מתייצב.
 
עוגת גבינה קרה עם פטל

לעוגה קטנה וגבוה בקוטר18בערך
הבסיס:
בישקוטים
מלית:
גביע של גבינת שמנת בטעם טבעי
3/4 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 חבילת אינסטנט פודינג
1/2 כוס חלב

ציפוי פטל:
150 ג׳ פטל קפוא/טרי
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס מים
כף מיץ לימון
1 כף קורנפלור מנופה

מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב+אינסטנט+ סוכר
מקפלים את הגבינה
מסדרים בתבנית את הבישקוטים (אין צורך להרטיב או לטבול אותם לפני)
שופכים את מלית הגבינה על הבישקוטים
לציפוי שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מחלישים את האש ומבשלים עוד כ2 דק׳ תוך בחישה מתמדת עד שהכל מסמיך. מחכים שהכל יתקרר לגמרי ושופכים על העוגה
״מאשפזים״ במקרר ללילה
 
למעלה