עוגת גבינה קרה ופרי
עוגת גבינה קרה ופרי
מצרכים לתבנית 24 או 26 לעוגה קצת יותר נמוכה
לבסיס:
200 גרם פירורי ביסקוויטים
100 גרם חמאה בלי מלח
למוס גבינה:
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט טבעי
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כפית גרידת קליפת לימון
1 שמנת מתוקה
שקית אבקת ג'לטין (14 גרם)
1/4 כוס מי ברז
לציפוי - צנצנת קונפיטורה 100% פרי, רצוי ממשפחת הפירות האדומים (תות, פטל, דובדבנים, תערובת פירות יער)
אופן ההכנה:
1. מרסקים את הביסקוויטים במג'ימיקס לפירורים. ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הביסקוויטים עד שהחמאה נספגת בהם. מהדקים לתחתית של תבנית עגולה ומקררים. מי שמשתמש בשקף לעוגות, ממליצה לשים שקף לפני שמהדקים את התחתית.
2. מערבבים בקערה גדולה את הגבינה עם הסוכר, תמצית הוניל וגרידת הלימון. מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם הגבינה הלבנה.
3. שמים שקית אחת של אבקת ג'לטין בקערה. מוסיפים 1/4 כוס מי ברז ומערבבים, ומניחים בצד עד שהמים נספגים בג'לטין. מחממים את הג'לטין ל 30 שניות במיקרוגל ומערבבים. אם הג'לטין לא נמס לגמרי, מחזירים למיקרוגל לעוד 30 שניות. מערבבים 2-3 כפות מהמוס לתוך הג'לטין ומחזירים את הג'לטין לקערה עם כל המוס. מערבבים היטב.
4. מוזגים את הגבינה על בסיס הפירורים, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים לכמה שעות או לילה עד שהמוס יציב.
5. מערבבים קצת את הקונפיטורה כדי לפתוח אותה שלא תהיה רוטטת, ומורחים בעדינות את ציפוי הקונפיטורה על העוגה הקרה והיציבה.
מחזירים את העוגה למקרר שהציפוי גם יהיה קר.
מגישים ומתענגים
למי שלא נרתע מביצים לא מבושלות ורוצה עוגה גבוהה יותר, אפשר להוסיף למוס גם 3 ביצים - את החלמונים לערבב עם הגבינה ואת החלבונים להקציף לקצף יציב אבל רך יחד עם חצי מכמות הסוכר ולקפל לתוך המוס.