איך מגבירים יצור חלב ?

איך מגבירים יצור חלב ?

ב"ה ילדתי תאומים לפני שבוע, ילדתי בקיסרי ולא התחלתי להניק מיד, ניסיתי אחרי יומיים שלושה והתאומים לא כל כך תפסו ואני גם הייתי מאד כאובה, יותר מאוחר התחלתי לשאוב אבל בגלל האינטנסיביות של הטיפול בהם גם לשאוב בקושי יש לי זמן
אני מנסה להציע לפחות לאחד מהם קודם את השד ורק אח"כ בקבוק הבעיה שאני לא יודעת אם בכלל יוצא לי משהו ואם כן אז אילו כמויות יוצאות, כיוון שהם במשקלים קטנים 2174 ו 2345 אני צריכה להאכיל כל שלוש שעות ובו זמנית, או פחות או יותר בו זמנית, אני לא מניקה את שניהם במקביל, אני פשוט לא יודעת איך עושים את זה, אני גם פיזית לא חזקה וגם ככה להניק אחד נראה לי כבד, אני מניקה כרגע על כרית הנקה רגילה כשאני יושבת על כורסת הנקה, אבל כל פעם רק אחד וכאמור לא הרבה פעמים ביום אולי פעמיים שלושה וגם זה בהנחה שהם לא שומטים מיד את הציצים ואז זה רק לאחד ולשני נותן בעלי בקבוק אחר כך אני משלימה בבקבוק, לפי הכמות שאני משלימה נראה לי שמה שיוצא לי מאד שולי, אני חושבת ככה כי הנקה + בקבוק מבחינת כמויות של הבקבוק זה כמעט או שווה לבקבוק לבד
יש לי משאבה דו צדדית של לקטינה אני שואבת כאמור פעם פעמיים ביום ומצליחה לשאוב רק משהו כמו 40-50 מ"ל, אתמול הצלחתי אפילו 80 אבל הבוקר שוב הצלחתי רק 45, חוץ מהבוקר כל יום שאבתי מכל שד לחוד ואז שואבת 7-5-3 מכל צד לסירוגין , הבוקר שאבתי משניהם בו זמנית משהו כמו חצי שעה
כיוון שאני מאכילה וכל האכלה לוקחת איזה שעה ואז יש החתלה ועוד מעט דברים יוצא שהשאיבה שלי דיי קרובה להאכלה הבאה הם אוכלים כל 3 שעות
איך מגבירים ייצור חלב ?
אשמח ליועצת הנקה טובה באיזור פ"ת
האם בכלל יש עוד טעם לנסות להניק ?

רוצה לציין שבעבר הנקתי פעמיים ואף פעם לא היו לי בעיות של חוסר חלב

Bacio

New member
בינתיים הכי חשוב שתשאבי

אם את יכולה לתת למישהו אחר להאכיל, עדיף:

1. בששת השבועות הראשונים ייצור החלב מתאזן לפי הביקוש, כלומר את צריכה לייצר מלאכותית ביקוש של תאומים, אם הם לא יונקים. כולל בלילה.
2. תשתדלי לשאוב דו"צ, זה מקצר זמנים, ומפנה לך זמן לבלות עם הקטנים, וגם יעיל הרבה יותר.
3. תחפשי יועצת הנקה מוסמכת שמתמחה, או מכירה, תאומים. אני מאזור חיפה, אז היועצת שלי לא תהיה לך לעזר. אתן צריכות לוודא שאין לקטנים לשון קשורה, או בעיה אורגנית אחרת שמפריעה להם לינוק, ולבנות יחד תוכנית של איך להמשיך הלאה, כולל יעדים ברי השגה ובטווח הנראה לעין.
4. עוד דרך להגביר את ייצור החלב היא ליטול חילבה (במינון של 3*3), רק תוודאי שלא אסור לך. יש גם תרופה, מוטיליום, שתופעת הלוואי שלה היא ייצור חלב, אבל זו תרופה.

תחשבי האם את מוכנה להשקיע בזה אנרגיה (כי זה ידרוש, ואני זוכרת מהפורומים המקבילים, שיש לך עוד ילדים גדולים), ובמידה וכן, אני סופר ממליצה: יועצת, לשאוב, ושמישהו אחר יאכיל.

לי יש גם ילדה גדולה בבית (3.5 כרגע), ובהתחלה, אחרים (אמא שלי/חמותי/בן-הזוג/אבא שלי/וכו') האכילו רוב הזמן את הקטנות, כי אני שאבתי ושאבתי... אגב, לי לקח 3.5 חודשים להגיע למצב של הנקה "מלאה".
ואז הן נכנסו לגן.

בהצלחה במה שלא תבחרי!

כמה פעמים ביום כדאי לשאוב ? וכמה זמן ?

אתחיל לשאוב, חשבתי אולי לשאוב רק ביום ובלילה לתת בקבוק כי בלילה חשבתי שנעשה תורנות אני ובעלי מי מאכיל לא הגיוני שאתעורר כל 3 שעות וגם הוא, ואז מקסימום שהגוף לא ייצר חלב בלילה, שבלילה זה יהיה בקבוק .... השאלה אם זה בכלל אפשרי לעשות "תוכנית כבקשתך"
לגבי החילבה, הכוונה לחילבה עצמה או לכדורים ? למה שיהיה לי אסור ? אני לא יודעת כיוון שלא אוכלת בשוטף חילבה
יש לי משאבה דו צדדית והיום ואתמול בלילה שאבתי דו צדדי אבל כמה זמן אני לא יודעת, שאבתי אולי חצי שעה ויצאו לי 80 מ"ל וזה אחרי שהנקתי רק בסביבות שעה 12, אם יצא משהו ....
נכון קל יותר לתת תחליף, למרות שיש יתרון להנקה אם היא הולכת טוב

מזל טוב, הנקות, שאיבות כו'

הי מילקי בננה!!
שמחה לשמוע שהלידה עברה בשלום ושאתם כבר אחרי עם שני קטנטנים חמודים נוספים למשפחה! מזל טוב!
אז ככה - העלית הרבה נושאים, אנסה להתייחס לכולם, אני גם צריכה לברר איתך דברים נוספים.
בגדול, אני מבינה שיש לך ניסיון בהנקה מוצלחת וזה מעולה.
המשקלים שלהם טובים, הם אמנם קטנים אך את תראי שיפור ככל שהם יגדלו, מנסיונך האישי, האם הם נצמדים טוב לשד? האם הם נרדמים על השד מהר? זה יכול לקרות עם תינוקות קטנטנים.
הנקה ושאיבות כמה שיותר סמוך לזמן הלידה מבחינת אספקת החלב, רמות הפרולקטין בגוף עולות מאוד אחרי הלידה ואם אין מספיק גירוי לשד הן עלולות לרדת, והפרולקטין מייצר לנו חלב.
מתן בקבוקים, חשוב שייעשה בצורה נכונה: האכלה איטית וקצובה, כלומר לא לתת לכמויות גדולות, הבקבוק מקביל לרצפה (כלומר מאוזן) ולעשות הפסקות כל הזמן, להשתמש בבקבוק של זרימה איטית, לנסות להאכיל במשך 20 דק, כדי שתתעורר בהם תחושת השובע.
הכמויות שאת מוציאה בשאיבה נשמעות לי סבירות מאוד, אך לא תמיד ניתן לשפוט רק משאיבות מה מצב אספקת החלב.
האם נתת גם תמל במשך הימים האלה?
מתן בקבוקים ושילוב שלהם עם הנקה יכול לגרום לקצת "בלגנים" בששבועות הראשונים, כי מאוד קל להגיע למצב של האכלת יתר, כשנותנים להם בקבוק והכול זורם בקלות, הם פשוט יאכלו, ולפעמים כל מה שהם רוצים זה לינוק מהשד, פעולת היניקה עצמה מספקת אותם, ולא הבקבוק.
אם את יוצאת מנק' הנחה שהתינוקות לא יונקים יעיל, אז צריך באמת לשאוב, כדי לאותת לגוף לייצר חלב עבור שני תינוקות. במקרה כזה חשוב לתגבר לשאיבות כל 3 שעות, לפחות 8 פעמים ביום. אך אם יש ארוחות שלמות שמבוססות על הנקה בלבד, אינך צריכה לשאוב כל פעם.

לגבי יועצת הנקה באזור שלך, פני אליי בפרטי, אשמח להפנות אותך, לדעתי ממש חשוב שתראי מישהי בהקדם שתעשה קצת סדר ותבנה לך תכנית עבודה.

בהצלחה
יעל

תודה רבה וכמה תשובות

התינוקות נולדו 2180 ו 2347, התינוקת במשקל הגדול אוחזת בשד ויונקת, אני רואה שהיא לא פותחת פה גדול אבל נראה לי שהיא כן יודעת לינוק כשניתקתי פעם ראיתי שהלשון שלה רחוקה אבל אני לא בטוחה, היא גם ברוך השם עולה היטב במשקל אבל אני כן נותנת סימילאק של פגים בכל ארוחה, אני מנסה להניק אותה אולי 3 פעמים ביום ואח"כ נותנת
שקלנו אתמול והיא חזרה למשקל לידה בערך 2300, תחליף היא אוכלת בין 40 מ"ל סימילאק (גם בהאכלה ללא הנקה) ל 60 מ"ל, ההאכלה שלה היא איזה שלושת רבעי שעה
הבן הקטן יותר יכול להכניס פטמה לדעתי מאד לא יעיל ולהוציא מהר, הוא אתמול היה 2080 ג' ואני נותנת לו כמעט רק סימילאק, הוא אוכל בין 20-40 מ"ל בכל ארוחה וכל ארוחה נמשכת למעלה משעה, אנחנו מנסים את כל השיטות להעיר כולל החלפת חיתול הוא ישן המון שיהיה בריא ונראה שאין לו כוח לאכול, הוא עלה פחות מ 30 ג' ליום מאז שחזר מהבי"ח אתמול אחות טיפת חלב אמרה שהוא מתעייף באכילה ויעצה לתת פטמה גדולה יותר, אני יודעת שזה נוגד הנקה אבל הוא גם לא יונק ובאמת לא עולה הרבה במשקל
יש לנו בקבוקי מאמ עם פטמה אפס והיום בבוקר ניסינו לתת לו חלב שאוב עם פטמה 2, הוא אכל פחות מ 40 מ"ל לקח לו כמעט שעה וכשניסינו לחתל אותו פלט לא מעט, מאד הייתי רוצה להניק אותו ומצד שני מאד היית רוצה שיעלה במשקל שלו
לגבי ההאכלה האיטית הבעיה שהם אוכלים במשך המון זמן, למשל לבן לקח אתמול שעה וחצי לאכול 40 מ"ל, התעקשתי מאד ואז אחרי שלוש שעות מתחילת ההאכלה הראשונה ניסיתי לתת שוב והוא פשוט עייף מדי וגם לא רעב ומצד שני אני יודעת שבמשקל שלו ממש כדאי שלא לוותר על האכלה
שניהם נרדמים מהר על השד ובבקבוק, הקטן ישן כמעט כל היום לא רק בהנקה ואני מעירה אותו להאכלה, הקטנה גם ישנה אבל פחות והיא לפעמים מתעוררת לבד להאכלה, אני משתדלת ששניהם יאכלו כל שלוש שעות מתחילת ההאכלה הקודמת לפעמים זה לוקח 3.5 שעות לפעמים אפילו 4 אבל משתדלת מאד כל 3 שעות
ממש חבל לי לוותר על ההנקה
לקח לי זמן להתחיל להניק כי היו לי כאבים ושכבתי במיטה אחרי הניתוח לפחות יום יומיים אחרי וגם שניים נראה לי ממ שקשה להניק
אשלח מסר לגבי יועצת הנקה

תודה רבה לך !
כן יש לי נסיון מוצלח עם הנקה הגדול הנקתי בבקרים ושאבתי במשך היום בעיקר כי נתתי בקבוק הגדולה נתתי הנקה מלאה והיה מדהים

אכן, זה מורכב, צריך סבלנות

אני מאמינה שעם הניסיון שלך והרבה רצון והתמדה, תצליחי.
תזכירי לי באיזה שבוע הם נולדו?

לגבי הבן הקטן יותר, האם ניסית להפשיט אותו ולשים אותו עלייך במגע עור לעור?
זה טוב שהם אוכלים לאט, זה טבעי יותר ותואם הנקה.
לגבי הבת נסי להניק אותה כל ארוחה.
ככל שתשאבי יותר, לאט לאט, ארוחות בקבוק יהיו רבות יותר מארוחות סימלאק...

אענה לך גם במסר.
חזקי ואמצי!!327

למעלה