חום-קור

הייזל

New member
חום-קור

חשבתי בהתחלה על שרשור על ספרים וכו' המתעסקים במקומות חמים [נגיד "חולית"] אבל אז חשבתי שבחום הזה נרצה משהו קצת יותר קריר [כמו נגיד הסרט Frozen או איך שלא תרגמו את זה לעברית] אז קדימה נעשה את שניהם. מבצע מיוחד - שניים במחיר אחד.

trilliane

Well-known member
מנהל
Frozen בעברית "לשבור את הקרח" (שם דו-משמעי מגניב)

clouds11

New member
מובן מאליו "דו"ח אירופה"

משלחת מכדור הארץ נוחתת על אירופה שהוא הירח החמישי של צדק
פני הירח מכוסים בשכבת קרח עבה והטמפרטורה על פניו מינוס 200 מעלות צלסיוס
בגלל סיבוב הליבה של אירופה נוצר חום רב ומתחת לשכבת הקרח משתרע אוקינוס בטמפרטורה חמימה
וההשערה אומרת שיש סיכוי לחיים בתוך האוקינוס של אירופה
הסרט דו"ח אירופה מבוסס על סיפור בספר שבו קובץ סיפורים קצרים.

Y. Welis

New member
סרט לא רע, וחדשני למדי בתפישתו - כל הצילומים מתוך מצלמות

'קבועות' - בקירות או בחליפות.
&nbsp
השאר פחות מקורי (המשחק די חלוש). אפשר.

מיכאל ג

New member
איכשהו הייתי בטוח שתזכיר את fire and ice של בקשי

לא שזה סרט טוב במיוחד, אבל הוא ממלא את דרישות השרשור די טוב, ועשוי בטכניקה מעניינת.

Y. Welis

New member
אם הייתי נזכר בזמן. סרט כיפי כמו כל סרטיו של באקשי,

וגדוש מיניות טובה ובריאה.
&nbsp
דווקא חשבתי על THE THING מ-82' של קארפנטר, מראשוני סרטי החייזרים באנטארקטיקה (היום מוסכמה מקובלת). קר מאוד.

תמר עדי

New member
the day after tomorrow - אחד הסרטים האהובים עלי

מסוגלת לראות אותו כל פעם מחדש.

אדום כדם!

חצי מהסכנות בהן לומיקי נתקלת קשורות לנסיונות לשרוד כשאת אבודה ביער מושלג/נעולה במקפיא פועל. זנב הייתי נותנת כדי להתחלף איתה עכשיו

או לחלופין כדי לקבל את הספר הבא בסדרה. לומיקי אדירה!
ומשחכס - מי אמר משחכס? white walkers מישהו? מי מוכן למות ולקום לתחיה עם גרזן תקוע לו במצח רק כדי שלא יצטרך לסבול את מזג האוויר הנאלח הזה? (אני!
)
אה, ויש גם את הסרט (הגרוע למדי) הזה עם ג'ניפר לורנס וההיא שמשחקת את אשת הזאב הקריפית בדם אמיתי, winter's bone. גם שם זה הכל שלג ואיך לפשוט עורות של סנאים. ג'ניפר לורנס נורא קשוחה ומגניבה. חבל רק שאין עלילה בכלל.

טרילוגיית שלגיה

לומיקי זה שלגיה בפינית. וזה השם של הגיבורה. והטרילוגיה פינית. זה יכול להסביר בחלקו למה הסופרת חושבת שקור הוא אויבו הגדול ביותר של האדם (אחרי סוחרי סמים שמנסים להרוג אותך).
בעברית יצא בינתיים רק ספר אחד, "אדום כדם". בלשי בלי פנטזיה בכלל, ואם לנסות לתאר אותו ב-2 וחצי בלילה כשכל המילים הציוריות נמחקו לי מהראש, אפשר להגיד שהוא כמו מן גרסה אפלה של ורוניקה מארס: גם כאן הגיבורה היא ילדה מתבודדת שחיי הבצפר הבריוניים הקשיחו אותה (רק הרבה יותר קודרת ופחות מצחיקה) וגם היא פותרת תעלומות (תעלומה, בעצם, היא לא טינאייג'יבלשית, סתם נקלעה למקום הלא נכון בזמן הלא נכון) בכח המח והכשרון. יש מתח, יש אקשן, יש תעלומה טובה, יש אמינות, יש פלשבקים עם כלמיני רמיזות לדברים שבטח יתבהרו בספרים הבאים (יאי!) ואני ממליצה ממש ואף ממש-ממש.
ממש.

הייזל

New member
ואני יכולה להגיד לך ש

בסדרה יצאו 3 ספרים. השלישי [שיצא ב2014] לא תורגם עדיין לאנגלית לדעתי.

Erich vD

New member
פיץ' בלאק

אולי לא כל כך חום קור אלא יותר אור וחושך....סרט קאלט!

למעלה