אבטיח או מלון?

אבטיח או מלון?

אילו פירות קיץ אתם הכי אוהבים?

האם אתם לא קונים פירות מסויימים בגלל שהם יקרים?

יש לכם טיפים להוזלת קניית הפירות?

hila218

New member
האמת מתה על שניהם

לא יוצא לי כל כך לקנות הביתה כי נורא קשה לחתוך ומתעצלת..חחח
אבל בגדול אוכלים אצל ההורים חמים המון!

הכל...ובעיקר פירות יער!

אבטיח, מלון, תפוח, אפרסק, נקטרינה, שזיף, ענבים, סברס....מה שכחתי? הכל הולך!
אבל...מתה על פירות מיוחדים - אננס טרי, מלון כתום (Cantaloupe) ובעיקר פירות יער מכל הסוגים - אוכמניות, דובדבנים, פטל, פטל שחור, חמוציות ועוד. בארץ חלק מהסוגים בכלל קשה למצוא. איך שאני נוחתת באירופה ישר הולכת לקנות מכל הבא ליד. ושם יש!!!

בהחלט קרה שלא קניתי משהו כי נראה לי יקר מדי. למשל, קופסת סברס של 6 חתיכות מקולפות ב-25 שקלים נראה לי מוגזם, וכנ"ל לגבי קופסאות מיניאטוריות של דובדבנים או פירות יער אחרים.

ady18

Well-known member
לא מתה על שניהם

אבל קצת יותר אבטיח ומעט
אוהבת מנגו
אננס
ענבים
וכול השזיפים..

נטאשKה

New member
לאאאאאא! בחירתה של סופי

הקרסת את כל העולם שלי לחור שחור, לא מסוגלת לבחור, אוהבת יותר מדי את שניהם

אני קונה את כל הפירות, אבל לא אקנה בתחילת העונה כשהמחירים מטורפים, עם הענבים חיכיתי עד שהם ירדו מארבעים ש"ח לקילו וכנ"ל עם המנגו. את הדובדבנים קניתי כשהם הגיעו ל-15 ש"ח ולא בשלושים.

הוזלה - לרכוש בשוק את הפירות היקרים יותר, הם לא יהיו זולים, אבל יהיו יותר זולים מהסופר או מאצל הירקן השכונתי.
לא לרכוש אצל הירקנים בסגנון בתי מרקחת ובטח ובטח לא לרכוש פירות חתוכים מראש - מה שמקפיץ את מחירם בעשרות אחוזים.

לא לרכוש כמויות! פירות נרקבים מהר, במיוחד בקיץ ורכישה של כמויות היא בזבוז כסף נטו. להכיר את הרגלי האכילה המשפחתיים.

עוד שיטה מעולה להוזלה - לקנות פירות העונה בלבד ולא פירות חממה (זה נכון גם לירקות כמובן) וכשהעונה מגיעה לשיאה בהוזלת המחירים לרכוש כמות גדולה ולשמר/להקפיא אותם, כך יהיה גם בתום הקיץ.

z o e 2 7

New member
אבטיח

כשהוא מוצק ואדום וטעים. מעדיפה תמיד על פני מלון.

פירות הקיץ נפלאים ולדעתי טעימים יותר מפירות החורף (כמה אפשר לאכול פירות הדר? העם רוצה גיוון!)

לא קונה כשהמחיר בשמיים בתחילת העונה. כדי להוזיל אפשר לקפוץ לשוק, שם בדרך כלל זול יותר לעומת הרשתות.

roni877

New member
פירות קיץ היו מאז ומתמיד האהובים עליי ביותר

כך שאני אוהב את כולם, אך אם צריך לבחור אחד, אבחר בסמל הקייצי המובהק וכנראה האהוב עליי מכל - האבטיח.

Limonium

New member
מקלחת או אמבטיה?

אבטיח הוא גם אוכל, גם שתיה, וגם מקלחת.
המרקם שונה, הטעם, המשקל...
אני נוטה לאבטיח.

אפשר לטחון אבטיח ולהכין מיץ.
מומלץ בחום.

אפשר לטחון מלון עם נענע יוגורט ופסיפלורה / בננה.
מומלץ לא פחות בחום...

למעלה