אני אנסה להסביר את מה שאני יודע
אני מקווה שהמידע שלהלן מדויק. כן קשה מאוד להשיג כרטיסים לווימבי בעיקר לשלבים האחרונים כנראה בגלל הביקוש הגבוה. חלק מהכרטיסים מחולקים בהגרלה שאליה צריך להרשם עד סוף דצמבר אגב נדמה לי שהיא פתוחה גם ללא בריטים. מכל מקום בהגרלה אפשר לזכות בזוג כרטיסים לאחד האצטדיונים המרכזיים (סנטר קורט, 1 2 או 3) אבל אין שום בטחון שזה יהיה הסנטר קורט וגם אין שום יכולת לבחור יום. מחלקים את זה לפי הסדר מי שעולה ראשון בהגרלה מקבל כרטיסים לגמר לסנטר קורט אחר כך חצי אחר כך רבע אחר כך רבע מגרש מספר 1 אחר כך מגרש מספר 2 אחר כך שמינית לסנטר וכו'. בכל מקרה אני שולח טפסים כבר שנים ועוד לא זכיתי פעם אחת למרות שאני תמיד פוגש בטורניר אנשים שאומרים שהם שולחים ומקבלים בערך שנה כן שנה לא אז אולי יש לי סתם מזל רע או שאני מסומן שם לרעה. גם מי שזוכה בהגרלה זה לא בחינם מחירי הכרטיסים הרשמיים נעים בין 45 פאונד ליום הראשון ל130 פאונד לגמר. רשימה מלאה של מחירים אפשר למצוא כאן:
http://www.wimbledon.com/en_GB/tickets/201205091336561699698.html
הלאה. מעבר להגרלות עד הרבע (כולל הרבע אבל לא כולל חצי וגמר), יש ארבע אפשרויות ריאליות להשיג כרטיסים ועוד אפשרות אחת תיאורטית. אפשרות אחת הזולה מבחינה כלכלית היא לעמוד בתור לכרטיסים שמחלקים באותו יום לקהל הרחב. בניגוד להודעה שלי בשרשור למטה כן מחלקים כרטיסים באותו יום רק שצריך להגיע מוקדם מאוד בבוקר כדי להיות גבוה מספיק בתור כדי לקבל כרטיס לאחד המגרשים העיקריים. כדי להשיג כרטיס לסנטר קורט צריך להגיע לילה קודם ולישון באוהל יחד עם כל המשוגעים לדבר אבל למגרשים האחרים לדעתי אפשר להגיע גם מוקדם לפנות בוקר. אם רוצים רק לראות את הגראונד קורטס וזו בהחלט חוייה נהדרת בפני עצמה בימים הראשונים של השבוע הראשון (אפשר לראות את הישראלים למשל) אפשר להגיע גם בשמונה בבוקר. המחירים הם כמו המחירים שפורטו למעלה לגראונד קורטס זה נדמה לי קצת יותר זול מתחיל מעשרים ויורד עם הימים. התור מאוד מסודר ונעים וזה גם סוג של חוויה. אם מגיעים בשמונה נכנסים בערך בעשר וחצי.
אפשרות שנייה היא להגיע משהו כמו שתיים בצהריים או שלוש ולחכות עד חמש לכרטיסים שמשחררים לאחר הצהריים - אלו כרטיסים של אנשים שהיו במשך היום ועזבו והסכימו להשאיר את הכרטיס שלהם (זו פרקטיקה מקובלת כי הכסף ממכירתם החוזרת הולכת לצדקה) לא בטוח מה המחירים ומה הסיכויים למצוא שם כרטיס לסנטר קורט.
אפשרות שלישית לרכוש מספסר ברחובות שמובילים לאצטדיון. כרטיס מספסר לסנטר קורט בשבוע הראשון יעלה לכם 100-120 פאונד במקרה הטוב. מהשבוע השני זה יתחיל להאמיר מאוד. חלק מהכרטיסים שהספסרים מוכרים הם כרטיסים למה שמכונה יציע השחקנים. אלו כרטיסים שכל שחקן שמשחק באותו יום בוימבי מקבל שמאשפרים כניסה למקורביו לסנטר קורט (לא מדובר רק על שחקנים שמשחקים בסנטר קורט ולא מדובר על הקובייה של המאמנים והמשפחה של השחקנים שמשחקים בסנטר אלא ביציע שמסביבם). יש שחקנים שאין להם מקורבים או שהם נואשים לכסף ומוכרים את זה לספסרים. הקאטש עם הכרטיס הזה הוא שאלף אתה אמור להיות מודע לזה ככה שכששואלים אותך בשער מאיפה קיבלת את הכרטיס לא תגיד כמו סתומים מסוימים (שאני לא אסגיר את שמם כאן כי הם לא מוכנים להודות בכך שהם קנו מספסר) שאשתך השיגה את זה באינטרנט כי הם עלולים לא להכניס אותך (למרבה המזל הם היו רחמנים עם הסתום ההוא) אלא תמצא איזה שם של שחקן ותגיד שקיבלת את זה ממנו. קטש שני הוא שמחלקים יותר כרטיסים ליציע השחקנים מאשר יש שם מקומות אז צריך לחכות בתור וכל פעם שמישהו שם מיצה או שהוא החליט שהוא צריך לשירותים נכנס מישהו חדש (אבל הסתום ההוא טוען שהתחלופה היא בסך הכל גבוהה ואם יש לך שלפוחית סבירה תוכל לבלות שם את כל היום. אם יצאת לשירותים צריך לעמוד בתור מחדש). סך הכל זה נשמע קצת מפחיד אבל האמת היא שאם רוצים להיות בסנטר בשבוע הראשון אז זאת אופציה לא רעה למי שלא רוצה לבלות לילה בשק שינה. כמובן שאפשר לקנות אצל ספסרים גם כרטיסים למגרשים אחרים ולגראונד קורטס ואז אין צורך לעמוד בתור. בכל מקרה מן הראוי לציין למען הסר ספק שקנייה מספסרים היא לא חוקית אם יש מישהו שזה מפריע לו.
אפשרות רביעית לעשירים - יש משהו כמו 2500 כרטיסי דבנצ'ור שהם כרטיסים מאוד יקרים שנמכרים או מחולקים לכל מיני מליינים והם הכרטיסים היחידים שמותר באופן רשמי לקנות ולמכור. אני מעריך שהם מתחילים ממאה וחמישים פלוס לשבוע הראשון ואז מתחילים לטפס אבל אולי יש יותר בזול. אפשר למצוא אותם או בסוכנויות שמתמחות בכך (כולל אני מנחש איסתא ספורט) או באינטרנט למשל באתר gumtree וכמובן צריך להזהר מרמאים.
האפשרות התיאורטית - באתר הרשמי טוענים שכל יום הם מוציאים כמו מסויימת של כרטיסים און ליין לאתר טיקט מאסטר ליום שאחרי או ליומיים שאחרי - אני עוד לא ראיתי מישהו שהצליח לשים את ידו על הכרטיסים האלה אבל לנסות אפשר תמיד. המחירים הם אותם מחירים שמופיעים באתר הרשמי בלינק שלמעלה לדעתי.
לחצי ולגמר אי אפשר לעמוד בתור כי הם לא מוציאים כרטיסים לקהל הרחב אז אפשר רק לרכוש כרטיסי דבנצ'ור (או מספסרים) מדובר על מאות פאונדים החל מהרבע ולדעתי החל חצי גמר וגמר גברים יכול להגיע גם לאלפי פאונדים.
כמובן יש גם את שיטת מצליח. במו אזניי שמעתי מישראלי שקנה כרטיסים לגראונד קורטס הלך לסנטר קורט חלף על פני השומר במבט ידעני של רק יצאתי לשירותים והתיישב במקום ריק וראה משחק שלם. לדעתי היה לו מזל כי השומרים שאני נתקלתי בהם היו די קפדניים. אבל לנסות תמיד אפשר.
מקווה שהמידע מדויק ייתכן שלאנשים אחרים היו חוויות שונות או יש מידע שונה.