זהירות מבשלים/אופים!

פריאל 12

New member
זהירות מבשלים/אופים!


פשטידת/חביתת קישוא פשוטה להפליא (2 דקות הכנה) וטעימה:
לגרד קישוא ובצל ולסנן את הנוזלים (אפשר לוותר על הבצל, אך הוא מוסיף לטעם)
להוסיף ביצה, כף מרק בצל, מעט אבקת שום, פלפל שחור
לטגן עם כפית שמן (לא צריך יותר) או תרסיס שמן.
ניסיתי הערב (דגש על ניסיון!) - יצאה יותר כמו חביתה מקושקשת מאשר פשטידה
אבל טעימה מאוד!

שיהיה שבוע נפלא!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כף מרק בצל ? אני מניח שאת מתכוונת לאבקת מרק

אם אני צודק זה לא הרבה מדי ?
 

נעמי155

New member
יש עוד חביתת ירק

קלה ופשוטה להכנה ומאוד טעימה..
נניח 3 ביצים טרופות
רבע זר פטרוזיליה קצוצה
1בצל (עד 2) קצוץ
פלפל ןמלח לפי הטעם
לערבב הכל ...ולמחבת.
 

פריאל 12

New member
תודה


לא אוהבת פטרוזיליה אלא אם היא במידה מזערית או לא מורגשת.
והבצל חייב להיות מטוגן או מרוסקת.
אני יודעת - בעייתית
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לטגן את הבצל

אלא אם כן את ממש אוהבת טעם של בצל חי.
&nbsp
אם את לא אוהבת פטרוזיליה את יכולה להשתמש בכוסברה, בשמיר, בבצל ירוק, בזיליקום טרי, או כל ירק/עשב אחר.
כולם יחד או כל אחד לחוד.
&nbsp
אני אגב מטגן קלות גם את הירק לפני העירבוב.
 

tzachy

New member
משוויץ בלביבות שלי...

'טרחתי' וניסיתי (עם כמה שינויים) את הלביבות שעשית והצעת (לפי המתכון הזה) אני עדיין אוכל אותן תוך כדי כתיבת הודעה זו.. מממ....

ניסיתי ל'חסוך' בשמן/חמאה (קלוריות וכד'), ויתרתי על הפטרוזיליה וניסיתי להמעיט קצת במלח.
בדיעבד נראה לי שהמלח היה חשוב לטעם.. אני מוסיף עוד עכשיו... נראה לי גם שהטעם של הבצל המטוגן חשוב, לכן אולי בפעם הבאה, אשתמש ביותר מבצל אחד. בכל מקרה... בכלל לא רע! תודה.

 

נעמי155

New member
כל הכבוד !

בחיי שיש לך במה להשוויץ, הן נראות נהדר

וברור שהמלח חשוב..
נכון, החמאה והקלוריות, אבל לחמאה יש תפקיד מאוד חשוב, היא מוסיפה המון ומשביחה את הטעם מאוד.

דוז פואה צחי
 

tzachy

New member


בשבילך זה בטח טרוויאלי... אבל תארי לך שזו כנראה פעם ראשונה (או שאולי כבר שכחתי...) שאני קונה ניר אפיה

באמת הופתעתי שזה יצא די טעים וזה שזה נאפה ולא מטוגן, שזה גם לכאורה יותר בריא.
אם כי כמות החמאה והשמן שבמתכון נראות לי מאוד גבוהות - חישבי על זה שאני אוכל לבד את כל הלביבות...

אמנם שמתי חמאה ושמן בבלילה, אבל קצת פחות, הטעם בהחלט מורגש. גם פירורי הלחם והביצה משפיעים על הטעם או בעיקר על המרקם.
מה שיפה כאן שזה באמת מתכון די פשוט. ה12 נקודות חוזרות אליך... הן מגיעות קודם כל לך
 

tzachy

New member


כן, יצא לא רע בכלל. בגלל האפיה
זה מעט שונה ממשהו מטוגן
, אבל בגלל כמות השומן/חמאה וכמובן גם הבצל שכן מטוגן ההבדל לא מאוד מורגש. שמרתי כמה מאתמול במקרר וחיסלתי אותן בקלילות בבוקר
, הן עדיין היו טעימות.

הייתי מחלק את ה'מאמץ' לשניים (מבחינתי):
1. קנית המצרכים... אני למשל לא מחזיק פירורי לחם וניר אפיה בבית... אני כמעט לא מטגן (פה ושם חביתה, למרות שאני לא נוהג לצרוך הרבה ביצים (בלי(?) קשר הכולסטרול הכולל שלי נמוך (סביבות 150 mg/dL שלפחות לפי זה נחשב אופטימלי)). את השאר פחות או יותר היה לי.
2. הכנה... שאותה גם אפשר לחלק לשניים... א. בישול הבטטות והתפו"א, במקביל טיגון הבצל (שקצר יותר). אח"כ הוספת המרכיבים ועירבול (שעשיתי ידנית) ו-ב. אפיה של 45 דק' (כאשר אחרי 30 דק' הופכים צד).

אני גם לא מומחה ביצירת צורה יפה של לביבה (כמו שיש בתמונה מתכון המקורי)... אבל בתור ניסיון ראשון אני מבסוט... בהצלחה
 

tzachy

New member
אני דווקא

חושב ששלך יותר 'מקצועיות' משלי! (ואני בטוח שלא פחות (אולי יותר) טעימות)
 

ivory

New member
גם אני ניסיתי את הלביבות

ויצא לי מאוד טעים
אבל בשביל להרגיש את החג, אין על ה -
-יות


 

נעמי155

New member
זה נכון


הלביבות האלה נהדרות ולא רק בחנוכה,הן יכולות לשמש כתוספת למנה עיקרית וזה פתרון בריא וטעים.

הלביבות שלך נראות נהדר

אבל יש לי "טענה" אחת קטנה אלייך

למה את לא מבקרת/כותבת לעיתים קרובות יותר?

חג שמח אייבורי
 

ivory

New member
אני בהחלט מבקרת

ואפילו כל יום.
אבל לא תמיד יש לי מה לכתוב או מצב רוח לכתוב.
אבל אני אשתדל יותר.
עם התגובות הנהדרות שמקבלים פה, שווה להתאמץ

כמו ספורט, גם אם אין לי חשק לעשות, אני יודעת שאח"כ אני ארגיש טוב יותר,
אז אני לא מוותרת
חג שמח

 

נעמי155

New member
את הנהדרת


האינטואיציה שלי בדרך כלל לא מזייפת, ומהתחלה חשתי ו"ראיתי" איכויות שאסור לפספס אותן
אז את הרבה יותר ממוזמנת, מבטיחה לנסות לשנות לך את מצב הרוח
 

tzachy

New member


אני קונסיסטנטי עם רוח התגובות שקילתי לעיל...

שלך יותר יפות משלי...
להגנתי יאמר שאני לא מבין יותר מידי בבישול וכד'...

נראה יפה וגם (כמה שאפשר לנחש מתוך תמונה...) טעים.
אני דווקא מעדיף את הלביבות הנ"ל על סופגניות... אבל על טעם ועל... וגו'.
חג שמח.
 
מישהו קרא לי?

אין כמוך פריאל
וכולכם בכלל בשלנים ששולפים רעיונות שווים לארוחת ערב

ואל תפסיקי/ו
 
למעלה