לגבי השפה כאן בפורום

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
לגבי השפה כאן בפורום

היום קיבלתי הודעה באחד השירשורים על כך שהשפה כאן בפורום אינה תמיד נקייה.
כשהתחלתי להסתכל בהודעות ראיתי שכך הדבר בחלק מהמקרים לצערי ובתור המנהל אני מרגיש שחובתי היא שלכולם יהיה כאן נוח לגלוש ומצד שני כל אחד ואחת יוכלו לומר את דעתם.

לכן, אפילו שכבר נגמרה העונה, אני מבקש מכולכם לשמור על שפה נקייה ועל תרבות דיון.
אני לא אוכל עכשיו לחזור לכל ההודעות ולמחוק את אלו שהן כתובות בשפה פוגעת ומעליבה, אפילו שאנחנו אחרי העונה, החלטתי שמעכשיו, עם כמה זמן שישאר, אני אשים יותר לב לכך ואשתדל לטפל בנושא הזה בצורה הטובה ביותר.
כיצד? אצטרך את עזרתכם:
כתבו לכם הודעה פוגעת
העליבו אתכם
תשלחו לי לינק עם קישור להודעה ואטפל בזה מהר ככל שאוכל. אחרת לא אוכל לעשות הרבה לצערי.

תמיד תזכרו שמאחורי כל ניק כאן יש בנאדם שגם הוא כמוכם יכול להפגע ולהעלב, לכן אני מבקש שתנסו כמה שפחות לפגוע ולדבר בצורה נקייה.

עוד דבר חשוב - מבחינתי יש הבדל גדול בין שירשור עם הערה פוגעת לזוג שהשתתף במירוץ (עד גבול מסוים כמובן) לבין הודעה עם הערה פוגעת לגולש כאן בפורום.
אם למשל מישהו כאן יאמר על זוג מסוים שהם "טיפשים" אני אומר לעצמי שזה יותר הערה כלפי זוג שהוא מרצון השתתף בתוכנית שאולי תוציא אותו כזה והוא צריך לקחת בחשבון שזה מה שיחשבו עליו. אפילו שגם במקרה הזה אני חושב שאפשר לוותר על המילה הזאת. [ארחיב על זה יותר בהזדמנות].
מצד שני, אם זה לגבי אחד הגולשים כאן, זה נראה לי שהוא קצת פחות בסדר ויותר מעליב.
בשני המקרים זה לא בסדר ואבקש מכם לשמור על שפה כמה שיותר נקייה....

כמו-כן, שירשורי נעצה כלי המתמודדים זה דבר שאני לא חושב שיש לו במה בפורום כאן. כי אחרי הכל, הם גם בני אדם (אולי רק במקרה של דבי שהכעס עליה היה מוצדק בעיני חלק מהאנשים כאן). לכן גם בשירשורים כאלה אטפל.....

אתם כמובן מוזמנים להגיב

תודה רבה,
ושנה טובה

omer719

New member
אז קובי וטליה ניצחו,

אנשים תירגעו

אני ממש לא חושב שלהפקה היה קשה לזה כמו תגובות שראיתי פה. דווקא בגלל שהם ניצחו אני בטוח שלהפקה אין קשה לזה
קורה. בדיוק כמו בפרק הקודם, הם נהנו מהטעות של סכי ושטי והגיעו ראשונים. זה למה זה נקרא ריאליטי. אם אתם לא מתמודדים טוב עם אכזבות אל תראו את זה...

ALIsuperstar

New member
אז על דבי אפשר לשפוך על השאר לא?

איזה מין אובייקטיביות זו...

ny22

New member
מנהל
לא, ממש לא

אבל בהקשר של מה שהיא אמרה, מותר....
אני מבין את זה שאנשים כאן כועסים עליה שהיא מארה דבר כזה לבת שלה...

Lepton

New member
שני דברים...

1. לא נראה לי שצריך לשמור יותר מדי על לשון נקייה כשמדברים על המתמודדים. מה אתם רוצים, שנגדיר את אלירן (מאלירן ואיציק) כאדם משכיל כי לא נעים לומר את האמת? הכלל צריך לדעתי להיות - התייחסות לתכונות האמיתיות של המתמודדים, גם אם המדובר בתכונות לא נעימות (אבל לא התייחסות ל"תכונות" מומצאות הנובעות משינאה או מדעה אישית).

2. אכן אסור בשום פנים ואופן להשתמש בשפה פוגעת כנגד מגיבים אחרים - עד לרגע בו מגיב משתמש בעצמו בשפה כזו. מאותו רגע אפשר וצריך להסיר את כל המחסומים כנגד אותו אדם. לא ייתכן שמישהו יגיב "אתה אידיוט מושלם" ולא יהיה מותר לענות לו.

ALIsuperstar

New member
כן אבל זו סתירה...

כי בסופו של דבר, זו סדרה, עם תוכן ובעיקר עם מסר. קשר של אמא ובת משובש ומפורק שמתחבר במהלך התכנית, או כל דבר שקשור למשתתפים, כמו למשל הטיפשות של הסגולות, התכנית מלאה בסטראוטיפים... אז למה כשקם מישהו עם טענה כלפי זוג מועדף זו בעיה וזוג שלא. אז לא? לא מוזר?

ny22

New member
מנהל
תראה סה"כ, מה שאני אומר

בלי קשר לזוגות מועדפים,
זה שאני נגד כל מיני כינויים שלילים לזוגות.
אבל אחד מבני הזוג, למשל, אומר משהו מגעיל או עושה מגעיל לבן הזוג השני, אז בעיני זה בסדר לבקר אותו. בלי קשר לאיזה זוג זה היה...

למעלה