ענייני בטיחות שונים

נסיעה במעלית

במרבית המעליות (אם לא בכולן), רשומה הגבלה שלילד מותר לעלות לבד במעלית רק אם הוא מעל גיל 14.

האם כלל זה מוקפד על ידכן? האם זאת גזרה שהציבור יכול לעמוד בה?
אנחנו גרים בבית ללא מעלית והרבה פעמים הילדים יורדים ועולים ברגל לבד אם ממתין להם מישהו למעלה/ למטה (חיבור הגילאיים של השניים הצעירים לא מגיע ל 14...). במיוחד בבקרים אני אומרת תתחילו לרדת ומשיגה אותם
איך ההתנהלות כשיש מעלית??

עדיקים

Active member
בהתחלה הייתי נגד ולא הסכמתי שהגדולה תעלה לבד במעלית

במיוחד אחרי שבת של השכנים נתקעה פעם במעלית, היא היתה בת 16 לדעתי, שמעתי אותה והבנתי שלביתי לא אתן.
בסוף נשברתי מודה, כל החברים עולים ויורדים במעלית אז גם היא.
אצל חברות שגרות בקומות הגבוהות אני לא מרשה ודואגת להעלות ולהוריד אותה. משהו במעליות האלה מפחיד אותי יותר לא יודעת למה.
אנחנו בקומה נמוכה אז לפעמים היא עולה ויורדת ברגל אבל מאז שאני מרשה מעלית היא משתמשת פחות במדרגות.

debby12

New member
מנהל
הבאת לי פלאשבק מטורף מילדותי

7 שנים ארוכות למדתי לנגן על פסנתר, רוב הזמן בלי התלהבות יתרה (זה עניין לשרשור אחר
), אצל מורה שגרה בבניין גבוה יחסית (ברח' דיסקין בירושלים)

מהיותי חובבת קריאה (מהסוג שתקרא שנתונים של הפקולטה כשהיא אוכלת בגפה - העיקר לקרוא משהו) רוב מה שזכור לי מהתקופה זה איך קראתי בעיון את הוראות המעלית בעודה עולה באיטיות לקומה ה12 או מה שזה לא היה. שוב ושוב. ותמיד ציינתי לעצמי באמת איך זה אני רק בת X (התחיל בגיל 6) שזה פחות מ-14 והריני נמצאת במעלית בלי מבוגר.

אז כנראה שזו באמת גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה....

אגב - לא זכור לי שאי פעם נתקעתי במעלית אם זה משנה. ותמיד נאבקתי בדחף לצלצל בפעמון שלה "סתם בשביל הכיף"

פריZמה

New member
אלינו זה כופף לגיל 9 -

הגיל שהם הולכים למקומות בעצמם ומצויידים בפלאפון לצורך תקשורת עם החוץ אם חלילה יתקעו ותאורה - למקרה שזו גם מעלית בלי תאורת חירום. ערךמוסף-משחקים
להעברת הזמן

אני דיי סטריקט בדברים האלה

בטח לא הייתי נותנת לילד בן 8-9 לנסוע לבד במעלית. אולי הייתי מאפשרת בגיל 12-13, לילד שאני יודעת שלא מאוד יילחץ אם ייתקע. מצד שני אין מעליות בחיי היומיום שלנו, אז אולי אני לא המדד.

איך מסבירים לחמותי שכשאומרים

עצור להתרעננות אין הכוונה לעצירה בשוליו של כביש מהיר.....

שולחים את הבעל להסביר לגבי זה

הוא יידע בטח איך להעביר את המסר בצורה שהיא תבין. אני מקווה,לפחות
.

חצי קיטור: איך מסבירים לילד לא שלך

שזה שאת דורשת ממנו לשבת על בוסטר, זה לטובתו, זה לפי דרישות החוק בהתאם לגילו ושזה לא מעניין אותי שאמא שלו מרשה לו במכונית שלה לנסוע בלי.

עדיקים

Active member
אצלי באוטו נוסעים לפי החוקים שלי

היום זה כבר כמעט לא קורה, אין לי מספיק בוסטרים ברכב, הם אמנם עוד לא בגיל אבל קרובים בגובה לדרישה של בטרם. כשזה קרה בעבר כשהיו קטנים יותר בהחלט אכפתי את זה.
דרך אגב ברכב של בעלי שני הילדים בבוסטר- חוקים שונים ברכבים שונים. אבל ברכב שלו הנסיעות ארוכות בדרך כלל ושלי בתוך השכונה (יודעת שמבחינה בטיחותית זה אותו דבר אבל הילדים טוענים ככה שזו הסיבה ולכן לא מתווכחים). הילדה כבר מזמן עברה את הגיל הנדרש רק שלדעתי לא בגובה אז מעדיפה למשוך איתה עוד קצת בבוסטר אם אפשר.

mitmit11

New member
קובעת עובדה.

אצלנו עושים ככה. כמו שאם הוא מתארח אצלי ויזרוק חפצים אני אומר שאצלנו בבית לא זורקים חפצים מכיוון שמישהו עשוי להיפגע.
&nbsp
גיסתי מחפפת בתחום הזה, כשאני מסיעה את האחיין אני דואגת מראש לבוסטר נוסף והוא יודע שכשאני נוהגת הוא יושב עליו (הוא אפילו שואל איזה צבע הבאתי לו היום...). אצל בעלי הוא יודע שאפשר לשאול אם אולי היום לא חייבים כי בעלי חיפף מעט עד ששטפתי אותו.

קובעים עובדה מוגמרת ואומרים שאצלכם בבית מתנהלים בדרך

מסוימת ועליו לכבד זאת.
&nbsp
אולי במקום להיכנס למלחמות איתו תהפכי את זה לתחרות או משהו כזה של נראה מי שיושב ראשון בבוסטר יהיה המנצח ויחלק/יקבל משהו...

חזרתי לקרוא... הבעיה היתה שהוא הרגיש שזה שדרשתי

ממנו לשבת על בוסטר, בעצם אמרתי לו בעקיפין שאתה עדיין קטן ונעלב מזה.
ניסיתי להסביר לו שזה לטובתו זה החוק ואנחנו מקפידים.
אני חושבת שבסוף היתה הבנה והסכמה אבל באין ברירה.

mykal

New member
וואוו, להתקע במעלית,

בפסח האחרון היינו בבית מלון,
הבת שלי היתה עם הבן (גיל 4) ווד שני מבוגרים במעלית--כשזו נתקעה.
המבוגרים נכנסו להיסטריה, והקטן נבהל ולא הצליח לשלוט עשה במכנסים,
הבת אמרה שזו היתה רבע השעה הכי ארוכה בחייה.
איזה מזל שלא היה שם ילד צעיר ללא מבוגר שגם לא היה יודע מה לעשות.

mykal

New member
הנושא--עניני בטיחות שונים

רק רציתי להוסיף--שני דברים עקרוניים
שהרבה לא נותנים את הדעת אליהם,
האחד-- כמה צריך להזהר עם חומרי ניקוי,
גם בשתייתם, וגם במרססים. היתה כאן שכנה,
שהבן שלה בן השלוש שתה אקונומיקה ש'נשכחה' במטבח,
והושט שלא נשרף והקיבה ניזוקה, אמנם שרד בחיים עם נזק גופני תמידי--
המון ניתוחים.(השתילו צינור ושט מפלסטיק) ממש נזק.
ובתכשירי הריסוס הסבנה לעינים--כי הם לא יודעים לכון לכיוון הנכון.

ובטוח עוד.

debby12

New member
מנהל
זוועה - טוב שציינת

אצלנו יש ליד האסלות בקבוק תרסיס עם חומץ. אמנם חומץ תעשייתי (לא בלסמי
) אבל עדיין לא רעיל/רצחני כמו אקונומיקה וגם טוב יותר לאיכות הסביבה

מקסימום שישתו קצת חומץ. אמא שלי תמיד טוענת שזה מרזה

למעלה