עבודות בדרך 1/9

• פותח הנושא bibu7
  • פורסם בתאריך

bibu7

New member
עבודות בדרך 1/9

מה קורה, בנות? רוקמות? עסוקות בהכנות לחג? נופשות בקנדה? משפצות את הבית/סטודיו?

אז אני מצאתי את המוג'ו שלי לפני כמה ימים וחזרתי לרקמת טרופותי וזה מאוד משמח. מה גם שנגמר הטירוף בעבודה ועכשיו יהיה חודש יחסית שקט לפני שיתחיל הטירוף של החורף.

שבוע קצר לפנינו. שיהיה שבוע מעולה.

tair40

New member
ממשיכה ומתקדמת

תקופת החגים זאת התקופה הכי פרודוקטיבית שלי.

ובסוף השבוע הזה - זאת התוצאה.

tair40

New member
אופס.. ובהמשך שרשור הקודם...

אותו זחל אבל עם התפרים שעושים את ההבדל.

tair40

New member
נחמה שימי לב

בשביל שלא ילך לאיבוד אי שם בתחתית הדף אני מצרפת לך כאן את התמונה של החוט

הוא גם מאוד נוח כי אפשר לתפוס את הקצה בחלק העליון של הגליל, אולי כולם ילמדו מהם וככה יהיה לנו הרבה פחות בלגן בקופסאות....

תודה, תאיר!

אני באמת לא מכירה את החוטים האלה... (תשובה לעדנה...)האם הם חוטי תפירה שאנה המליצה להשתמש בהם לבק סטיץ'?
בחנות שאני קונה יש להם רק חוטי גוטרמן והם דקים מדי למטרה הזו.
איפה את קונה אותם?

tair40

New member
קניתי ואתם בראש פינה

בחנות שנסגרה כבר....
כשצריך חוט עדין אני עושה אתם אבל כשצרים יותר גס אני עושה עם חוט תפירה פשוט מקופל לשניים.

אנה משתמשת בהם בכל הדרכות הפיסול שלה

כמובן אנחנו התלמידים משתמשים אך ורק בהם. אני מצאתי שאכן הם חזקים יותר גם בתפירה במכונה ואף פעם לא ניקרעו לי כפי שקורה לפעמים בחוטים "הרגילים". ונחמה היקרה את לא שמת לב לחוטים כשעבדת באחת הסדנאות שהשתתפת- היית מוקסמת מהפיסול עצמו
. גם אז היו אותם חוטים.

עדנה, כנראה שאת צודקת-

באמת לא שמתי לב אז לחוטים...
ולמה אני כ"כ מנדנדת בענין הזה- כי יש לי שריטה שאני אוהבת לנסות דברים חדשים ומומלצים... מעניין היכן אפשר להשיג את החוטים האלה. חיפשתי באתר האנגלי שאני אוהבת (sew&saw) אבל אין שם.

maybesure

New member
למי שמעוניינת בחוט עבה יותר

ל DMC יש גם חוט שנקרא "חוט רפדים" שהוא חזק בהרבה מחוט התפירה וגם עבה מעט ממנו כך שאם רוצים תך מודגש עדיף להשתמש בו.
אפשר להשיג אותו בגלנטריות, אבל צריך לבקש אותו במיוחד כי הוא לא נמצא איפה שהחוטים הרגילים בשלל גווני הקשת. נדמה לי שיש אותו במגוון מצומצם יותר של צבעים.
אני קניתי פעם בגוון שחור לחיזוק ידיים / רגלים של דובי. החוט הזה פשוט לא נקרע. חייבים מספריים כדי לחתוך אותו.

muesli

New member
מקסים!

על איזה בד את עובדת? מפה זה לא נראה כמו האאידה...

muesli

New member
מעניין. איפה מוצאים כזה?

פעם אחרונה שהייתי בנחלת בניימין חיפשתי בחנויות שם בד שתהיה לו רכות ויתאים לאיקסים ולא מצאתי...

ועוד שאלה - חוט התפירה של DMC שהעלת עכשיו, את משתמשת בו רק לקווי המיתאר, או גם לרקמה עצמה? ובכמה חוטים לכל תפר?

tair40

New member
את הבד אנחנו קונים באופן מרוכז

בקנייה גדולה לקיבוץ ואני עליתי על הסוס והזמנתי לי 2 מטר.
לגבי החוטים, אני קמצנים נוראית וכשיש לי דברים טובים אני תמיד שומרת אותם ולכן אני רוקמת עם זה רק את הקווי מיתאר.
את יתר הריקמה אני רוקמת עם גלילים שם DMC כי מצאתי שזה החוט שהכי קל לי למצוא אותו שוב והוא מספיק חזק לריקמות שלי שהם מאוד שימושיות אצלנו ולא רק לתמונות.

אני רוקמת תיקים ליולדות והם עובדים כביסות ועוד כאלה דברים קשים...

סלילים של DMC

הם הכי איכותיים מהחברות שמשווקות בארץ.
גם חוטי אנקור איכותיים אבל הם מצויים רק בחיפה אצל היבואנים.
הם עמידים והצבעים שלהם עמידים.

muesli

New member
הם עדיפים על VOG?

כי VOG יותר נגישים, הם נמצאים ביותר חנויות, גם כאלה שאינן יעודיות לתחום..

כן, לגמרי בזכות איכות הצבע

ברור שהשיקלול שלך.
אני רוקמת רק עם אנקור או DMC
מעדיפה חומרי גלם איכותיים בגלל השקעת הזמן האינסופית ברקמה ואיכות הצבע של החברות האלה.

muesli

New member
מסכימה לחלוטין

אני אנסה את המלצותיך אם כך,
תודה

muesli

New member
תודה על המידע!

התיקים תפורים מאותו בד עליו את רוקמת? כלומר הריקמה היא חלק אינטגרלי מהתיק, או שהיא תפורה אליו כאפליקציה?

ותמשיכי לחלוק כאן התמונות של עבודותיך המקסימות

למעלה