גוגל פירסמו את שמי, כתובתי ומס' טלפון

גוגל פירסמו את שמי, כתובתי ומס' טלפון

מבלי שביקשתי

האם זו עבירה ומה עלי לעשות

תודה

בשר אסד

New member
תפרטי

יש אתר שבו הפרטים שציינת, וגוגל הוא אנדקס אתרים. כך אני מניח. תפרטי מה בעצם היה

אני נמצאת בהליך משפטי ואני מבינה שאם אני

מכניסה את השם הפרטי שלי + המשפחה אקבל תוצאות על השם שלי

אבל קיבלתי בנוסף את השם שלי + שם משפחה + כתובת + טלפון

נכון

לגוגל או לכל מנוע חיפוש אחר, אין יכולת לפרסם עמוד אינטרנט שקיים או שהיה קיים לזמן מסויים באינטרנט.

פרסום כתובת ומס' טלפון

אתחיל בהסבר קטן. גוגל הוא בין היתר מנוע חיפוש. הוא סורק כמה שיותר דפי אינטרנט, כל עוד המתכנת/המפרסם של הדפים האלה לא חסם את הגישה לעמודים למנועי החיפוש ולאחר מכן, מארגן את התוצאות בצורה כזאת שניתן יהיה למצוא מידע בתשובה לשאילתות. למנוע החיפוש של גוגל אין יכולת/מסוגלות לתת תשובה שלא נמצאת בעמוד אינטרנט שנמצא גלוי ברשת, או שהיה גלוי ברשת לזמן מסויים (הוא הזמן שבדיוק מנוע החיפוש של גוגל סרק את אותו אתר בו העמוד). אם השם שלך הוא למשל ישראלה ישראלי, ואני מחפש שם זה בגוגל, מה שאני אקבל בחיפוש בגוגל הוא עמודי אינטרנט שמכילים את הצירוף של שתי המילים "ישראלה ישראלי, ותלוי בסוג החיפוש, תוצאות קרובות. תמיד אקבל עמודי אינטרנט, לא מידע עירום אני לא יכול לקבל את המידע המבוקש שלא בתוך עמוד אינטרנט המכיל אותו.
מכאן, קודם כל שאם גוגל "פירסם", הוא מצא את זה בעמוד אינטרנט ששייך לאתר אינטרנט, מי שפירסם או ליתר דיוק, מי שעשוי לשאת באחריות לפרסום הוא הבעלים של אותו אתר.
לגבי האחריות של גוגל, זה עניין לדעתי מאד מורכב. אנו נמצאים במצב משפטי שההלכה לא התגבשה. ישנן תביעות לא מעטות נגד גוגל להסיר תוצאות מסויימות ממנוע החיפוש, קשה לי לתת לך תשובה אם גוגל חייב לעשות זאת או לא כי יש צורך לשמוע ממך את כל הפרטים, לגבי ההסבר שלך למה לדעתך זה גורם לך נזק.

קיימת כמובן השאלה המהותית, כתובת ומספר טלפון של אדם הנם מידע המוגדר בחוק כ"מידע אישי, או כ"מידע אישי רגיש" שפרסומו אסור ללא הסכמתו של האדם? אדגיש שהשאלה אינה האם את הסכמת שהפרטים האלה ייעלו כתוצאות בגוגל, אלא האם הסכמת שיפורסמו באתר האינטרנט בו גוגל מצא אותם.

אני יוצא מהנחה שלמרות הלכת בורוכוב נ' פורן, ישנם מקרים בהם בית המשפט יקבע שפירסום כתובתו ומספר הטלפון של אדם מהווים מידע אישי, שפרסומו אסור ללא הסכמתו. צריך לבדוק את כל הנסיבות. מי פירסם, האם הסכמת, מה ההשלכות של הפרסום. אם זה באמת חשוב לך ולא רק שאלה תאורתית, הייתי מציע לך לפנות לעו"ד שמתמחה בדיני אינטרנט להתיעצות פרטנית.

תודה לך. ברור שלא הסכמתי אחרת לא הייתי שואלת

כאן..

וגם לא פירסמתי בשום אתר אחר..

בכל מקרה עשיתי צילום מסך. אתה מפנה אותי לעו'ד

ומה איתך?

אני מבינה שאתה מייצג בתחום..

כללי האתיקה אוסרים על עו"ד להציע את שירותיהם ללקוחות. השיטה האתית היא שהלקוח פונה לעו"ד ולא ההיפך.
בכל מקרה, איני מנהל ע"ג הפורום שיחות לגבי שכירת שירותיי המשפטיים, הדברים האלה נעשים רק בערוצים פרטיים.

מה שאת אומרת לא מדוייק

לא ברור שלא הסכמת, כי את שאלת לגבי "פרסום בגוגל". אם למשל, הסכמת שהפרטים יתפרסמו באתר כלשהו וזה יכול להיות מדריך כגון 144 או זה יכול להיות משהו מאד קטן, כמו איזה פורום שעוסק התחביב שלך או איזה בלוג, יש לכך השלכות.

למעלה