שבוע טוב וחורפי
ושאלה

שבוע טוב וחורפי
ושאלה

בעקבות דברים שנכתבו פה יש לי בקשה
שאולי תעזור לנו קצת

כל מי שניסה לארגן מפגש או שזוכר כאלה
שישרשר פה בבקשה את
- סוג המפגש שתכנן
- אם היתה היענות על גבי הפורום
- אם המפגש התקיים
- כמה באו
- אם היה מפגש - איך היה? השאיר טעם לעוד?
- מסקנות שנשארו
- לינק לשרשורים שהיו בפורום בנושא המפגש

כמובן שהכוונה גם בלשון נקבה

שיהיה לכולנו שבוע טוב ומהנה, רגוע ונעים, עם גשם אבל במידה

lirenum

New member
למי שיש כוח לניתוח..

אני באמת מנסה לחשוב למה מפגשים כאלה לא יוצאים לפועל...
בהתחלה אפילו חשבתי שהרוב פה סתם אומרים שהם בודדים אבל יש להם חיי חברה ולכן אין להם כל עניין להיפגש..

להירגע.. לנשום.. זה רק המוח הפרנואידי שלי מדבר אליי.. אני לא באמת חושב ככה..

אז מה זה יכול להיות?..

אולי הרבה יותר קל לנו לדבר דרך המחשב אם אנשים אנונימים מאשר פנים אל פנים?..
ואפילו אנחנו לא מודעים לזה?.. יכול להיות שזוהי חלק מהסיבות שאנחנו לבד?.. מאין "חרדה חברתית" אה..?

מה היה קורה אם היינו מחליטים שלפני שנפגשים היינו מכירים אחד את השני יותר טוב מnickname..?
כלומר אם היינו בוחרים אפילו להציג תמונה שלנו או שם בתור התחלה ( למרות שהיום מספיק פרט אחד מהבחור\ה וניתן כבר להוציא פרטים מהאינטרנט יותר טוב מהשב"ק)..
אבל הבנתם את הרעיון. אז מה? זה היה עוזר? או אפילו מטרפד את העיניין..?

אני יודע שאני נמצא בכמה מקומות.. האחד באמת נמצא באיזו "חרדה חברתית" שדי מלחיצה אותי מלצאת מהמסגרת המוגנת ולהיות יותר חשוף..
כי סביר שאני באמת יהיה לחוץ! רעידות, גמגומים וכל שאר האפקטים..

אבל יש לי מקום רציונלי שאומר לי שאני כן מעוניין בשינוי מהמצב הנתון והדרך היחידה לשנות משהו הינה להתמודד איתו..
כמו סוג של פוביה..

אז כן.. אמנם זה לא היה מרגיש לי הכי טבעי אבל הייתי זורם.. או שהייתי מפסיק להתלונן! או שפשוט אני אוכל ג'וי.. סתם

אז לסיכום..

עיניין המפגש הוא למראית עין פשוט.. כולנו לבד? אז בוא נפגש!!..

אז זהו. שלא..

אני אוהבת ניתוחים

מה שטוב בפורום זה שאפשר לכתוב הכל באנונימיות גמורה.
אחרת הפורום לא היה קיים.
אז בטח שלא הגיוני שניחשף פה.
אפילו הצעתי שיהיה לאנשים ניק מיוחד לפורום הזה
שלא יקושר לפורומים אחרים
ושאיתו אפשר יהיה להפתח לגמרי ולכתוב הכל.

אני מסכימה לגמרי לגבי המקום הרציונלי שאומר שצריך לשנות את המצב
ובהחלט הייתי רוצה שיהיו מפגשים.
לא בהכרח של הרבה אנשים.
מפגש בכל פורמט שהוא יהיה מצוין לדעתי.

למה התכוונת בשורה האחרונה שלך (אז זהו. שלא. מה לא?)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שנוי במחלוקת מה שאמרת

ואני כמובן אסביר...

ראשית אני מבין שלא כולם כמוני פתוחים מדברים וכדומה..ואני מניח שגם לי יש שלדים בארון שאפילו בפני עצמי אני לא כל כך חושף..

ויש אחרים שיותר קשה להם להחשף...

עכשיו לעיניין..

אנונימיות אולי זה דבר טוב לשלב ראשון...לכתוב כלא מזוהה לראות שהתקרה לא נפלה על הראש..ואנשים מגיבים..בהבנה בהזדהות ואף מעודדים...זה עשוי לעודד המשך כתיבה והוצאת הדברים המכבידים ובוודאי יעזור..

והנה מגיע האבל שלי...וזה אבל גדול..נוח מידי להשאר באנונימיות..אתה באמת יכול לכתוב הכל..לקבל תמיכה סיוע מה לא..ולהשאר שם שנים...ולמה? כי הדבר האמיתי הוא להיות אני בכל מובן המילה ולהתמודד כך ..בשם בפירוט בפתיחות...כן זה מצריך לתת אמון ואומץ להפתח..ופה אני רואה את המטרה האמיתית של הפורום לתת לזה לצאת להפתח..

בלי זה לא יבוא השלב של להפגש..מי שנשאר באנונימיות ..אפילו שהגיע הנה ומראה מודעות על מצבו...כיצד יגיע למפגש..? או בכלל יפתח בחיים במקום בו הוא נמצא?

אמרתי כבר פה שבמילה פחד יש את הפיתרון לפחד בעצמה...תהפכו אותיות יהיה דחף..דוחפים דרך הפחד ממשיכים קדימה הפחד נשאר מאחור...ותפיסת המצב משתנה לטובה..בעיקר שהפחד לא ממש אמיתי אלא תוצאה של תפיסה שנשתמרה מנסיון עבר...
יופי על פחד אפשר להתגבר..אז מה נשאר? ליצור חוויות חדשות עם אנשים שמבינים שרגישים למצבים דומים לשלנו...ולאט לאט הדברים שחשבנו שהם הם המציאות ואין בילתה (במיוחד לצד הרע של המציאות ) יראו אחרת כי נקבל פידבק אחר..אולי נקבל הערות בונות גם..

אני מאמין גדול של עשייה ושינוי כלומר..לא לדבר ולדבר ולדבר על זה..לעשות את זה..זה כמו תיאורייה אפשר ללמוד להיות פרופסורים לנהיגה בתיאוריה..אבל כולנו יודעים שתיאוריה לא מביאה רשיון נהיגה רק לימוד מעשי וטסט מביאים..

אני את הצעדים האלה עברתי עובר..ובטח שהיתי שמח למפגשים מכל מיני סוגים..לפיקניק או טיול קליל..בית קפה שקט..סרט טוב וקפה אחרי ..העיקר שיהיה מקום גם לעשות פעילות משותפת וגם שיחה . מועדון ריקודים למשל לא הייתי ממליץ..בשל העידר יכולת לשוחח ממש.
ותאמינו לי יש מה לשפר אצלי למרות מה שנראה אולי מהכתיבה שלי...כמו להיות יותר סבלני לאנשים עם יכולת הבנה נמוכה משלי..סבלנות בשיחה שאיני מסכים עם מה שאומרים..שיפור ברגשי נחיתות שיש לי ..ויש תאמינו לי ...בעיקר בשל פער בין מה שאני לבין מה שיש לי יכולת פוטנציאלית להיות..ובטח יש עוד דברים...
ואני בכוונה מדגיש את השלילי כעת..כי אני טוען שהסיכוי הכי טוב שלי לתקן את זה , זה בחברת אנשים בעיקר אלה שבפורום שיכולים להבין..

לסיכום , אני לא מסכים כינויים אנונימיים קבועים..בטח לא לכינוי רק לפורום זה..אלא להתמודדות פתוחה כנה ואמיתית.. שבעיני רק היא ורק למי שבאמת רוצה תביא לשינוי.
ותחשבי על זה סיידאתי אל מודירה , גבירתי המנהלת .

ירוני

אני מאד מעריכה אותך על מי שאתה ועל מה שאתה כותב
על הפתיחות שלך, המודעות, חיפוש הדרך והשינוי והנכונות לעשות דברים
נתת הרבה נקודות למחשבה והנה קצת מהן

יש הרבה אנשים שחווים קושי להפתח, לשתף לדבר על דברים
במיוחד בפורום כמו שלנו
בגלל שאני יודעת שיש אנשים שלא כותבים פה בגלל שהם כותבים
גם בפורומים אחרים ולא רוצים את הקישור הזה
הצעתי לפתוח ניק מיוחד לפורום הזה.

כל אחד בדרכו, לפי רצונותיו ויכולתו מוזמן לכתוב כאן.
מי שמחפש שינוי זה מקום טוב להתחיל בו
וגם למי שרוצה רק את הקשר הוירטואלי

יכולה להיות פה תקשורת בכל הרמות והכל פתוח

מה נשמע בקרית שמונה?
הסופה כבר מתחילה??

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקיי

אני עדיין לא מסכים..מי שחושש לא באמת רוצה ..ומי שרוצה באמת מתגבר..ואני מדבר כאחד שכתב בפורום פיברומיאליגה ופה..על דברים לא נעימים כלל וכלל. הרעיון לתת לכולם במה יפה..אך צריך לזכור אי אפשר לעזור לכולם..רק למי שרוצה לעזור לעצמו..הבמה פה זה צעד..אם לקחת צעד אחורה כי המצב כזה קשה..את המנהלת חביבתי..זה הגיון בשיקול שלך אני לא אצביע נגד בכנסת :)

קרררררר קרררררר ועוד קר..אבל כייפי גם..אני מקווה לשלג ,לפחות ברכס מולי , אם אהיה בעז"ה אצלם אעלה..
טוש שיש את קספר לשעשע...

איך באיזור שלך?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
האאאאאאא רגע עם דודלי

איזה מצחיקים שנינו ...הרי אפשר להרשם בתפוז ..בלי קשר לפורום הזה עם שמות משתמשים שונים...כך שרק המערכת אולי תדע לפי אייפי...אבל לא המשתמשים...
הרי לי היה כינוי אחר YARONUS8500 ששיניתי לאחר שהסתבכו לקרוא אותו חלק..
אז הנה פתרום שקיים..מי שרותה להכנס לכתוב אנונימי..נכנס עם כינוי חדש שיצר לפה..והכינוי הרגיל לשאר הדברים ..:)
וזה אומר שאני חוזר קצת לעצמי מהורטיגו..המחדד עובד

עכשיו בואי נשיר יחד שנינו יחד תחת מטריה אחת...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ושכחתי כמובן לציין

כי שני הכינויים קיימים למעשה אני יכול להכנס בשניהם..הפעם אני מאשים את הקור בניסוחים החסרים שלי |איש שלג|

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שאלה טובה תשובה מורכבת...

פיברומיאלגיה ..או עייפות כרונית..מחלות תאומות...נחשבו בעבר מחלת היאפים אולי זה יצלצל לך..

לגבי ההגדרה של המחלה זה מסתבך קצת פה..

בעיקרון זה אוסף של תסמינים שנמשכים מעל שלושה חודשים , במקרה שלי אובחנתי למשל שהמחלה הוכרה יותר אחרי 17 שנה של רופאים...נחזור לתסמינים זה במקרה שאין בעיות רפואיות שנמצאו...כלומר התסמינים קיימים ואין מחלה מוכרת שמשויייכת להם ונמצאה אצל המתלונן..

יש תסמינים רבים מאוד..המשותף לרוב המוחלט הם כאבי גידים ורקמות רכות בגוף ..כאבים מפושטים בגוף..חולשה ..בעיות קוגנטיביות..זה בגדול ככה. לכל אחד תסמינים נוספים שונים שיכולים גם להשתנות..יש שני מצבים במחלה בינוני וקשה ..נעים ונדים בינהם לרוב.

איפה המחלוקת? חלק מן הרופאים והיום גם ביטוח לאומי מכיר במחלה...וחלק טוענים הכל בראש...כי אין למעשה בדיקת מעבדה שמוכיחה שיש פיברומיאלגיה..זה בדומה למשל למגרנה שמאבחנים על פי תסמינים וסיפור החולה.

מן הסתם את כבר מבינה שההתמודדות לא קלה ופה נכנס הפורום לתמיכה עידוד מידע חדש וכודומה ויש גם עמותה בשם עמותת אסף שפועלת בכנסת ובביטוח לאומי להשיג יותר הכרה וכדומה..

פריאל12

New member
צודק... המונח "מחלת יאפים" יותר מוכר לי :)

אם אני מבינה נכון, מדובר בתחום אפור:
מי שחולה חש בתסמינים מאוד מוחשיים, אך לא יכול להוכיח זאת :(

הייתי במפגש פורום רק פעם אחת...

והמפגש לא "ריגש אותי עד דמעות" כמו שאומרים.
זה היה מפגש של פורום כללי שאין מחנה משותף חזק בין
אנשים. גם פה כולם בודדים ורוצים חברה, אבל במפגש
יכול להיות שיהיה קשה למצוא מחנות משותפים.

ובכל זאת אני אשמח למפגש.
מעניין אם אפשר לעשות מפגש שיהיה לפחות בחלקו מעין
משחק חברה או מעגל הכרות שבו כולם יצטרכו לדבר.

אחרת לדעתי לבודדים הביישנים קל להשאר עם פה סגור
ולא להחשף, כמו שחלקם רגילים.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יש משהו בזה..

ואולי המשכיות זה שם המשחק לבא פעם אחת למפגש זה נחמד..הרבה יותר קשה אני יודע לעשות רצף..אבל הרצף יכול לעשות שינוי גדול ..כי הזמן משחק תפקיד גם ביציאה מביישנות סגירות וכו'..

למעלה