אולי בורכתי בכלבים נוחים לתפעול. מה שבטוח, לא קורה שום אסון אם יום-יומיים הם צריכים להסתפק בטיולי צרכים בלבד. ועוד לא נולדה הסערה הישראלית שתחזיק יותר מיומיים.
ברגע שהגשמים נרגעים קצת וההפוגות מתארכות, אני חוזרת לשגרת טיולים.
אם כבר, בקיץ קשה לי יותר להוציא את החבר'ה לטיולים ארוכים באמת, כי החום מזעזע. שלא לדבר על רכיבות אופניים - הנאה צרופה בקרירות של החורף, סיוט על גבול סכנת נפשות בחמסינים של הקיץ
מקסימום מחכים להפוגה או שיוצאים לגיחה עם מעיל לשניים (לכלב ולנו) ופורקים לכלב אנרגיה בצורה האהובה עליו - ריצה, תפיסת כדור, משחק עם כלבים אחרים וכו'.
ואם ממש נתפסים לסערה והכלב חייב לפרוק אנרגיות אפשר בהחלט גם לפרוק אותן בבית - במשחק משותף בינינו לכלב עם כדור\חבל, בנתינת צעצוע\עצם לעיסה אהובה, וגם באימון מנטאלי שחשוב לא פחות וגם מעייף כמעט כמו פריקת אנרגיה פיזית לכלב - מילוי קונג\עצם בקר\אורקה במילויים שונים שהכלב אוהב, ברמת קושי שתאלץ אותו להתעסק ולעבוד בשביל להגיע לאוכל. הנה אתר עם מתכונים שונים למילויים בדרגות קושי שונות - http://www.ayalanaor.com/Articles/kong-recipes.aspx.html
הכלב שלי הוא שטיח משכמו ומעלה.
אולי זה הגיל המבוגר, אולי זה אופי. אבל מבחינתו אין דבר מהנה יותר מאשר לישון על הספה, וזאת כל הפעילות שהוא צריך.
אם אני רואה שהוא בכל זאת מצב רוח "פעיל" אני מתחבאת בבית ונותנת לו לחפש אותי