אירוח בנושא תרופות בזמן הריון והנקה

תוכייה

New member
ציפרלקס + קלונקס

אנחנו כרגע בניסיון (ראשון) להרות ואני לוקחת ציפרלקס 20 מ"ג
+ חצי כדור של קלונקס 0.5 כל לילה.
אני לא רוצה להפסיק או להוריד מינונים במהלך הניסיונות כי זו גם ככה תקופה מתוחה.
השאלה אם קלונקס יכול להזיק להקלטות ולהשתרשות.
תודה מראש!!!

SSRI

שלום מעיין
ניתן להשתמש בתרופות ממשפחת ה SSRI במהלך הריון והנקה.
אין צורך בבדיקת אקו לב עובר או בדיקור מי שפיר על רקע נטילת ציטלופרם, אלא אם קיימת אינדיקציה אחרת.
אכן ישנן תרופות ממשפחת SSRI לגביהן קיים ספק לגבי קשר עם מומי לב, אך לא מדובר בציטלופרם.
יש ליידע את הצוות הרפואי בחדר הלידה ובמחלקת תינוקות על נטילת התרופה בעת הריון והנקה,
ישנם מרכזים רפואיים בהם קיים מעקב אחר הילודים בשעות הראשונות במחלקת התינוקות
ליעוץ נוסף במידה שאת מעוניינת במידע מעבר לנ"ל- תוכלי לפנות למרפאה ליעוץ תרופתי בהריון ובהנקה בבי"הח "ליס" ( איכילוב).
טלפון לקביעת תורים 03-6974000
לפרטים נוספים:
ttp://www.tasmc.org.il/Lis/Pages/Teratology.aspx

אירוח בנושא תרופות בזמן הריון והנקה

החורף הגיע ועמו הטישו והתה; אף אחד לא מצליח לחמוק ממחלת חורף כזו או אחרת, בין אם מדובר בצינון קל או בשפעת משביתה.

בהריון או מניקה ולא יודעת האם מותר לקחת אקמול? אנטיביוטיקה? ומה לגבי תרופות אחרות?
ד"ר חגית קליגר, אחראית המרפאה ליעוץ תרופות בהריון, בביה"ח ליס ליולדות תתארח בפורום ותענה על כל השאלות שלכן הקשורות לתרופות במהלך ההריון ואחריו.

האירוח יתקיים ב - 19.11 בין השעות 12:30-14:00. אתן מוזמנות לשרשר את שאלותיכן כבר מעכשיו.

חורף בריא לכולנו!

תרופות בהריון, לידה, והנקה

כמה זמן לפני כניסה להריון כדאי להפסיק גלולות למניעת הריון ?

האם ישנם תרופות שכדאי שהגבר \ האשה יפסיקו לקחת אותם
עוד לפני ניסיונות הכניסה להריון ? יש אולי רשימה של תרופות שידועה
שפוגמת בסיכוי להיכנס להריון, גורמות להפלות, או מומים בעובר ?

ועל הדרך: מאיזה תרופות כדאי בעיקר להימנע בשליש הראשון ובכלל במהלך ההריון ?
וכמובן, בזמן הנקה ?

האם יש מגבלות כלשהן על צריכת ויטמינים, תבלינים, וכו'
מתקופת ההכנות להריון ועד לתקופת ההנקה ?

תרופות בהריון לידה והנקה

שלום לך
ככלל, מרבית התרופות מותרות לשימוש בעת הריון. בטרם השימוש בתרופה כלשהי בעת היותך בהריון או מניקה מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל על מנת לודא שאכן השימוש בה אינו מעלה הסיכון לפגיעה בעובר. תרופות אנטיביוטיות, כמו דוקסילין, תרופות כנגד אקנה כמו רואקוטן, ותרופות ממשפחת מעכבי ה ACE
הן רק כמה דוגמאות לתרופות שאסור ליטול בעת הריון.
כמוכן, נגזרות של ויטמין A המצויות בתרופות כנד אקנה וצריכה מוגברת של ויטמין A ( נטילה לא מבוקרת של מולטי ויטמינים) עלולות לסכן את העובר מבחינת סיכוי למומים מולדים, הפלות וכיו"ב.
בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות בכל שאלה ספציפית במידה שתעלה למרפאה לייעוץ תרופתי בהריון והנקה בבית החולים ,ליס" ליולדות. טלפון לקביעת תורים: 03-6974000.

זובירקס ורסקיו

שלום ד"ר,

האם יש הגבלה בשימוש בזובריקס/ פנליפס לטיפול מקומי בהרפס בשפתיים? (בהריון שליש 3 ובהנקה)
האם יש בעיה בחיטוי באלכוהול?
האם בטוח לקחת רסקיו בהריון שליש 3? בעבר נאמר לי במיון שאפשרי, אך האם ניתן לקחת לפי הצורך?

תודה מראש

זובירקס ורסקיו

שלום לך
מבחינת שימוש בתרופות אנטי הרפטיות בהריון כדוגמת אציקלויר ( זובירקס)- אין כלל בעיה בכל שלב שהוא בהריון ובהנקה.
חיטוי באלכוהול אף הוא מותר שכן הספיגה דרך העור מינימלית לא כל שכן כשמדובר בחשיפה קצרה
כמו כן, ניתן ליטול רסקיו בעת הריון והנקה לפי הצורך
בהצלחה!

mitmit11

New member
צינון ואסטמה בהנקה

אז שפר עליי מזלי וזכיתי בשבוע אחת לצינון, שיעול, כאבי אזניים וגרון, סינוסים ולקינוח בא האובך והביא איתו קוצר נשימה. נבדקתי אצל רופאה שוידאה שלא מתפתחת דלקת גרון/סימפונות/ריאות.
בינתיים הכל טופל בצורה טבעית (+פולנייה שסובלת לבד בחושך) אבל קוצר הנשימה נשאר.
מעבר לאינהלציות של מי מלח, האם טרבולין/בריקלין/ונטלין מותרים בהנקה? כנ"ל לגבי בודיקורט? (בהריון, שליש שני הייתי בהתקף קשה מאוד ואושר לי לקחת).
כדי שנהיה מוכנים לפעם הבאה: כל המייבשי נזלת דוגמת קולדקס, דקסמול סינוס וכו - מה דינם בהנקה? אם גורמים לייבוש חלב - עד כמה (כלומר אחד לפני השינה יהרוס ת'הנקה?)

צינון ואסטמה בהנקה

אינהלציות המכילות ונטולין / בריקלין/ טרבולין ובודיקורט מותרים בהנקה שכן הכמות המועברת דרך החלב הינה מזערית. תוכלי להשתמש גם בדקסמול סינוס וקולד, קולדקס ותרופות נוספות שאינן מכילות קודאין.
תרופות המכילות אפדרין כמו למשל קולדקס עלולות להפחית את כמות החלב ולכן מומלץ להגביל את כמות השימוש (לא מדובר בכדור אחד ליום, אלא בנטילה של מספר כדורים ליום).
בהצלחה!

ani116

New member
פריזמה וקלונקס בזמן הנקה

שלום ד"ר קליגר
אני נוטלת פריזמה 20 מ"ג במשך זמן רב ולאורך כל ההריון (כיום שבוע 30+5) ומדי פעם (ממש ממש מדי פעם) קלונקס כשממש קשה לי.
שאלותי הן אלה:
1. האם תהייה בעיה לאחר הילדה (במידה ובע"ה הכל ילך כמתוכנן) - לאפשר לתינוקת להיות עלי לפני חיתוך הטבור או שישר יצטרכו לקחת אותה לבדיקות?
2. האם יש בעיה להניק עם פריזמה? האם זה עלול להשפיע על התנהגותה של התינוקת? ואם במקרה ארגיש צורך ליטול קלונקס, הא זה בסדר?

תודה רבה!
אני

פריזמה וקלונקס בהנקה

שלום לך
ניתן להמשיך להניק בעת נטילת פריזמה. על פי רוב אין תופעות לוואי או השפעה שלילית על התינוק.. במידה שתרגישי צורך ליטול קלונקס, קחי במינון המינימלי האפשרי על מנת שהתינוק לא יהיה "ישנוני" אולם אל תחששי מתופעות לוואי לטווח הארוך.
בהצלחה!

שקטי5

New member
דלקות אזניים בהריון

שלום ד"ר קליגר,
אני בהריון בשבוע 17
סובלת מדלקות אזניים חוזרות ונשנות
איזו אנטיביוטיקה אפשר לקחת בהריון בלי לחשוש מנזק לעובר?

דלקות אוזניים בהריון

מרבית התרופות האנטיביוטיות מותרות בהריון. בדרך כלל, הרופא רושם טיפול בתרופות ממשפחת הפניצילין( מוקסיפן או אוגמנטין) לטיפול בדלקות אוזניים.
ליעוץ נוסף הינך מוזמנת למרפאה ליעוץ תרופתי בהריון ובהנקה בביהח ליס ליולדות
http://www.tasmc.org.il/Lis/Pages/Teratology.aspx

גמילה מעישון והריון

שלום דוקטור,
כבר כמה חודשים שאני בתהליך גמילה מעישון (לוקחת זייבן)
אני בשבוע 11, תחילת הריון יקר.
האם להפסיק את הזייבן בזמן ההריון?
חוששת שאם אפסיק אחזור לעשן
כבר לא יודעת מה עדיף, לקחת זייבן עם הריון או לעשן עם הריון...
מה דעתך?

זייבן בהריון

שלום לך, זייבן אינו מעלה את הסיכון לעובר. ניתן להמשיך בתוכנית הגמילה בכפוף להתיעצות עם הרופא המטפל שרשם לך את התרופה.
ידוע כי עישון בהריון עלול לגרום למומים כדוגמת חיך ושפה שסועים, לידות מוקדמות ועובר קטן לגיל הריון

בהצלחה

שפעת ואוטיזם

מנתוני המחקר שפורסם עולה כי החיסון לשפעת בפני עצמו אינו מעלה את הסיכון לאוטיזם, אלא עצם החשיפה הממושכת לחום גבוה במהלך הריון היא זו שעלולה להיות קשורה לסיכון לאוטיזם.
בשורה התחתונה- ממליצה בחום לעשות את החיסון לשפעת בהריון על מנת למנוע סיבוכים.
בהצלחה

הודיה113

New member
רגיעון והריון

סליחה, כתבתי בטעות את השאלה למעלה, אודה לך אם תוכלי להשיב עליה בכל זאת.
רגיעון בהריון- מותר?

למעלה