תרופות מרשם
- כניסה לארה״ב

damkosh

New member
תרופות מרשם
- כניסה לארה״ב

שלום,

מקווה שתוכלו לעזור לי.
אני נמצאת בביקור בארץ וחוזרת לארה״ב בשבוע הבא.
קיבלתי מהרופא מרשמים למשחות ונוזלים (סבון/שמפו מיוחד) לשלושה חודשים, ומדובר בכמויות לא קטנות (יותר מ2 ק״ג).

חיפשתי באינטרנט מידע על הכנסת תרופות ונוזלים לארה״ב אך הלכתי לאיבוד בין כל הרשויות.
..
איפה מומלץ לבדוק זאת?
האם מישהו עשה זאת בעבר ויכול לתת לי טיפים כיצד להימנע מבעיות בטיסה ובכניסה לארה״ב?

**על כל התרופות, המשחות והנוזלים יש מדבקה מבית המרקחת.

תודה מראש!

debby12

New member
מנהל
כן. לא תרופות אבל כמויות גדולות של נוזלים (בקבוק גדול של

שמפו וכאלה). באיזו חברת תעופה את טסה מישראל לארה"ב והאם יש לך קונקשן או שזו רק טיסה אחת?

בעיקרון בחברות אמריקאיות כמות כזו גדולה אפשר להטיס רק בתוך מזוודה שאת מפקידה. לדעתי יפתחו לך את המזוודה בבטחון כדי לבדוק מה זה. הייתי ממליצה

לארוז את זה היטב כדי שלא יישפך/יפתח במזוודה
לצרף את המרשמים ליד זה ואולי איזה דף עם הסבר באנגלית
לא לשים מנעול על המזוודה אחרת סתם ייאלצו לשבור לך אותו

damkosh

New member
טסה עם United Airlines ישיר ל - EWR ומשם טיסת המשך בארה״ב

תודה. האם משנה באיזו חברת תעופה?
האמת, תמיד בדקו לי את המזוודות בטיסות לארה״ב אז אין מנעול :)

debby12

New member
מנהל
כמו שכתבו לך - אין מגבלה על נוזלים במזוודה שמפקידים- צפי

למצוא פתק במזוודה שלך שבו כתוב שהם פתחו אותה לצרכי בטחון.

בנוסף, לתשומת לבך שביונייטד אסור להעלות לטיסה ולו גם בקבוק שתייה קטן. אז אל תתכנני לקנות לעצמך משהו לשתות בדרך כי אחרי שתעברי את השער בטרמינל, ותהיי ממש כמעט על השרוול עליה למטוס, פתאום תהיה עוד בדיקה בטחונית נוספת שבה מחרימים לכולם את השתיה בעודם מייבבים.... כי הם פועלים לפי הוראות הבטחון האמריקאיות גם כשהם ממריאים מישראל [האמת - זה אפילו יותר גרוע מארה"ב. בארה"ב אם קונים שתייה אחרי הבטחון אפשר לעלות איתה למטוס. בטיסת יונייטד שיוצאת מישראל - לא]

placid1

New member
מנסיון שלי אין שום בעיה לשנע במזוודה

שהולכת לבטן המטוס בקבוקי שמפו, סבון, רכז רימונים או שמן זית. את הכל עשיתי :) רק לעטוף ולארוז היטב. לגבי המשחות, מי פרט לך אמור לדעת שזו משחה רפואית ולא נגיד קרם נגד קמטים? לא נראה לי שלמישהו יהיה אכפת משמפו או משחות ואלא אם ממש מציקים לך ואת צריכה להראות את המרשם, בכלל לא הייתי מעלה את העניין הרפואי. גם שמפו נגד קשקשים או סבוריאה ומשחת רטינול A זה סוג של רפואי ולאף אחד לא אכפת אם את מכניסה אותם.

damkosh

New member
תודה, אבל אין איזו מגבלה כללית לנוזלים במזוודה?

נשמע מאוד הגיוני כל מה שכתבת אבל נדמה לי שקראתי איפשהו שיש מגבלה לכמות הנוזלים/ספריי/משחות וקרמים/בשמים שאדם אחד יכול לארוז.. אני אשמח מאוד לשמוע שאני טועה!

placid1

New member
הדבר היחיד שאני מכירה זה שמותר מקסימום

10 מיכלים של עד 100 מל כשמעלים למטוס בתור כבודת יד, אבל לא מכירה שיש איזושהי הגבלה לגבי הכמות במזוודה שהולכת לבטן המטוס.
שני קילו/ליטר זה ממש לא הרבה, אני הבאתי מכלים עם יותר מהכמות הזאת במזוודה אחת, אבל זה כמובן לא אומר כלום.
אני מניחה שאין לך ממש ברירה ואת רוצה להביא איתך את הדברים, אז תארזי במזוודה, קחי איתך את המרשמים ורק אם יציקו לך לגבי כמויות תגידי שזו תרופה. אני די משוכנעת שאף אחד לא יגיד כלום, מקסימום ישאלו אותך מה יש במיכלים (כמו שפעם שאלו אותי על מיכלי בוץ מים המלח שהבאתי על פי בקשה של חברה מפה, ושמשום מה נראים כמו חומר נפץ פלסטי....) ואז תגידי שיש לך שמפו או משחת חצ׳קונים.

דונודו

New member
גם מניסיוני אין הגבלה כזו,

לא במזוודה שמפקידים (ההגבלות שציינת חלות על קארי-און), ולא פעם שינעתי יותר מכמה קילו של נוזלים (מאכלים) במזוודה הגדולה. הם כן פותחים לפעמים את המזוודה לביקורת (לא בנוכחותך), ותדעי שזה קרה כי הם ישאירו בפנים פתק. במקרים חריגים הם גם יוציאו מהמזוודה חפץ שלא מוצא חן בעיניהם, וזה יהיה כתוב בפתק עם הוראות איך להשיג אותו בחזרה (איסוף משדה התעופה שהביקורת נערכה בו). אבל סביר להניח שלא יקרה כלום, בעיקר אם הנוזלים אטומים היטב ולא נראים חשודים מדי. זה מן הסתם עניין רגיל שאנשים סוחבים כל מיני מוצרים מהסוג הזה שהם אוהבים ממדינות המוצא שלהם.

damkosh

New member
אתם נהדרים!
כל פעם אני שנזכרת בפורום הזה אני מבינה

כמה אני אוהבת אותו!
עזרתם לי מאוד!

תודה

למעלה