בישולים לסופ"ש

נטאשKה

New member
שלום שוב

מה שלומכם? התגעגעתי. הייתי בתק' מטורפת-מטורפת-מטורפת עם עבודה חדשה ובעיות בריאות במשפחה ושל הכלבים ובלאגן אימים שלא נדע. עכשיו נרגע סוף סוף. או מתחיל להרגע

בנתיים כדי שהפוסט יהיה בכל זאת קשור איכשהו לנושא הפורום - בישולים לסופ"ש -

אין לנו גז כרגע אז אני קצת מוגבלת.

ירקות בתנור -
קישואים וקולרבי בשמ"ז, צ'ילי ומיץ לימון טרי.
חצילים עטופים בטחינה גולמית.
דלעת ערמונים במייפל אמיתי (לא סירופ), טיפה שמ"ז וצ'ילי.

טחינה ירוקה חריפה בכמות שתספיק לכל השבוע.

פירה בטטה עם נגיעות צ'ילי ופירה תפו"א אדמה רגיל, על בסיס תחליף חלב אורז ומשודרג עם חרדל קולמנס (חריף אש) בהכנה.

יהיו סלטים טריים - סלט עשבי תיבול בטוח והשאר נחליט לפי החשק ויש חמוצים בייתיים שהחמצתי כבר בתחילת השבוע - קולרבי, כרוב, שרי תמר במגוון צבעים, עשבי תיבול וכרובית.

ladybug6

New member
או, ברוכה השבה

באמת תהיתי לאן נעלמת. הנחתי שזה ענייני עבודה/משפחה/אין--זמן-לנשום..
טוב לראות אותך פה!

וטוב שהזכרת לי את בישולי הסופ"ש, אני כל כך אאוט עדיין, ועוד מתאמצת לסיים את כל המטלות לפני שאני רשמית נכנסת לסופ"ש, ששכחתי מזה לגמרי.
תגידי, בממרח בטטות לא נשארים לך סיבי שורשיים כאלה מעצבנים? אותה תופעה מבאסת אותי גם בפירה בטטות, לכן אני מעדיפה לא למעוך אותן, שלא יבאסו אותי...

נטאשKה

New member
תודה רבה

לא נשארים כמעט סיבים בממרח, אני מעבירה אותו כמה סיבובים במעבד מזון וזה עושה את העבודה.
לגבי פירה - תלוי - אני אישית מעדיפה אותו קצת יותר צ'אנקי בפירה בטטה, אבל אפשר לעבוד באותה שיטה.

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש

לי עוד אין מושג מה קורה בסופ"ש הזה, אני עוד בשוק מהשבוע הזה שלא רוצה להגמר.
בינתיים, ספרו ספרו, הבו לי השראה וחשק לבשל!

המממ

אז יש לי שני חצילים בלאדי אחד ממש ממש גדול מלא מלא קפלים כמו אקורדאון ואחד עם אף

חוצמזה יש לי קישואים קטנים קשיחים מפספסים- אני חושבת על ממולאים
בהשריה יש לי אורז שחור עגול ואורז אדום
חומוסים
יש לי עגבניות רכות בדיוק מתאימות לבישול- עכשיו שורות ברותחין לקילוף, אני נעה בין סלט עגבניות מתובל היטב עם הרבה שום וכוסברה בסוף הבישול לבין רוטב עגבניות עשיר עם לימונים פרסיים ללוות את הקישואים או משו אחר...

סלק זה ברור- אל התנור לצליה

לא זוכרת מה עוד אבל עודני בשלב ההכנות לרעיונות , זה השלב המתפתל בין המוצרים לראשי הקודח וחזרה עד שנהיה משהו

בתנור

הסלקים על קליפתם
תבנית בטטות תפוחי אדמה בקליפה מרוחים בשמן זית עם הרבה תבלינים
העגבניות קלופות ממתינות להחלטה הסופית
החצילים נפרסו דק ממתינים להכרעה על גורלם- האם למחבת בציפוי קמח חומוס וסודה או לתנור מרוחים בשמן שום?
שסבבי סויה בקערת שריה יעורבבו עם אורז למילוי הקישואים

ונראה מה עוד

ladybug6

New member
מתאים לי ממולאים היום...

לי יש כמה בטטות ותפו"א שכנראה יכנסו לטוסטר אובן עם עשבי תיבול.
פורטבלו שיצטרכו למצוא ייעוד כלשהו, אולי יצוותו לברוקולי ועוד ירקות ויוקפצו במחבת עם רוטב אסייתי ואטריות.
יש גזרים לרוב שאני עדיין תוהה מה לעשות איתם. אני מעדיפה גזרים מבושלים, הבנזוג אוכל אותם רק נאים ומגוררים עם מיץ תפוזים...
שמה להשרייה שעועית מנומרת ואדומה שמחר יהפכו לתבשיל כלשהו.
אולי פתיתים.

ועדיין בא לי מרק עגבניות! אולי הפעם זה יקרה..

בואי בואי

קישואים קטנים ממולאים אורז אדום ושחור ופתיתי סויה ובצל מטוגן, ברוטב עגבניות מעגבניות טריות, עשיר ומלא ירוקים.

קדרה מדופנת בפרוסות חציל ממולאה בתערבת האוז והסויה עם הרבה תבלינים מזרחיים.

פרוסות חצילים מטוגנות ברוטב מיצלימון, חומץ בלסמי, סירופ מייל , שום ושורש זנגויל טרי מגורר

פרוסות סלק אפוי ברוטב מיצלימון, שום טרי, עלי סלרי ופטרוזילה מקוצצים דק דק, מעט סילאן ללא תוספת סוכר

טחינה בהירה

סלט פטריות שמפניון צלויות, שום ובצל מטוגנים מעט, עלי תרד מוקפצים במחבת, מאש שחור וירוק מבושלים עד ריכוך, פלפל שחור גרוס, מלח, מיצלימון סחוטרי ומעט סירופ מייפל אורגני ללא תוספות

תפוחי אדמה ובטטות אפויים בחתיכות גדולות בקליפתם, מרוחים בשמן זית מתובל היטב ליצירת מעטה פריך מתובל.

לחמניות שאור מקמח אורגני לבן.- קנינו

תותים בסוכרחום ומיצלימון לקינוח חלק העדיפו יוגורט על זה חלק נענע

הפוך על סויה מוקצף

עוגיות תה מרוקניות

וקערת פרות העונה כולל קרמבולה בטעם פרחי גן עדן

ידעתי ששכחתי משהו

קציצות פלאפל ירוק מטוגנות מהחומוסים המושרים והרבה כוסברה ופטרוזילה

למעלה