אז מה המתכון לגלידה ביתית שהכי קרוב לגלידה מהחנות?

רוב הזמן נח

Well-known member
אז מה המתכון לגלידה ביתית שהכי קרוב לגלידה מהחנות?

מה המתכון הבסיסי שנותן תוצאות יותר טובות?

המתכון הבסיסי הזה:
http://www.myglida.co.il/מתכונים/גלידת-וניל

1 כוס חלב

2 כוסות שמנת

6 חלמונים

3/4 כוס סוכר

מקל וניל חצוי או תמצית וניל איכותית( אמיתית ולא סינטתית)

?????


או המתכון הבסיסי הזה:
https://www.youtube.com/watch?v=jl-FDu6YI6U
?????
 

michal@gal

Active member
מנהל
השני

500 מ"ל שמנת מתוקה
1 פחית חלב מרוכז.
&nbsp
מקציפים השמנת, מוסיפים החלב המרוכז, מוסיפים טעם כלשהו, מקפיאים.
לגלידת וניל אני מוסיפה קצת תמצית וניל.
לגלידת שוקולד אני מוסיפה 1-2 כפות נוטלה.
&nbsp
לגלידה בטעם פירות במקום 500 מ"ל שמנת מתוקה משתמשים ב 250 מ"ל שמנת מתוקה ו 250 מ"ל מיץ פרי סחוט טרי. אני מכינה בבית עם מיץ פסיפלורה (מסונן היטב, שלא יהיו גרעינים בגלידה). יוצא מעולה.
 

salo22

New member
המתכון הראשון מתקרב יותר למשהו ראוי

והוא "בסגנון הצרפתי" של שימוש בהסמכה והעשרה בחלמונים, יש כמובן מספר שיטות וכיוונים אחרים, אבל שני המתכונים די גרועים ומחסירים ים של פרטים שעוזרים להכנת גלידה טובה, שלא לדבר על עודף השמנת והשומנים שהם אף פעם לא דבר מרנין בגלידה ביתית, ולא ברור מה הכוונה שלך בגלידה מהחנות, איזה חנות ?

בכל מקרה התחלה בכיוון הנכון תהיה קודם כל לעבוד עם חלב מלא - ה 3.8%-4 של תנובה הוא כנראה החלב המסחרי הזמין הטוב ביותר והיעיל ביותר שאפשר למצוא היום בארץ לגלידה ביתית. אם יש לך מכונת גלידה סבירה לעבודה (ואולי גם אם לא), נסה לעבוד בשיטה של הלינק הראשון אבל בכמויות פחות או יותר של 2 כוסות חלב מלא, כוס שמנת לבישול 15% וכוס שמנת 32%, השמנת של יוטבתה עדיפה במקרה הזה על השמנת של תנובה. נסה לעבוד עם 4 חלמונים מקסימום 5 לפי גודל הביצים, הרבה יותר דיאטטתי והורד את כמות הסוכר לסביבות 2/3 כוס, עדיף סוכר קנים שיושב יחד עם מקלות וניל מרוקנים בקופסא. אתה יכול להוסיף לתערובת לאחר השמירה במקרר ולפני המכונה, כוסית של ליקר פירותי טעים ועוד טיפה תמצית וניל איכותית, מעבר למקל אחד. חשוב ליישן את התערובת אחרי הבישול והקירור לכחצי יום לפחות במקרר, להשאיר בפנים את מקל הוניל ולהוציא לפני המכונה.
באין מכונה, אפשר לנסות לעבוד על התערובת בכל כשעה עם סטיק בלנדר כשנמצאת במקפיא עד למרקם כלשהו, גם גלידה במכונה לא תשמור על עצמה במרקם "נכון" במקפיאים הביתיים אלא רק במקררי גלידה יעודיים ובאיזור טמפרטורה מסויים.
 

פוקסי99

New member
הגלידה שלי

בזמנו רכשתי במבצע מכונה להכנת גלידה של אמקור הכוללת הקפאה ל30- מעלות
ברוב המקרים אני מקציף מעט 2 גביעים של שמנת מתוקה מוסיף תמצית וניל אמיתית ומפעיל את המכונה.
יש מקרים שאני מכין פודינג לפי ההוראות באריזת אינסטנט פודינג ומקפיא.
ממשתמש גם בשמנת צמחית ומוסיף מחית פרי כמו תות שדה או תפוח עץ אבל אז מוסיף תרכיז פרי להעצים את הטעם.
כמו כן רכשתי תבניות להכנת ארטיקים מכין משקה מהתרכיז אבל משתמש בכמות כפולה של תרכיז ממלא את התבניות ולמקרר
 
למעלה